turkey vps

ویژوال کامپوزر چیست؟ آشنایی با افزونه Visual Composer در طراحی سایت

ویژوال کامپوزر چیست؟ آشنایی با افزونه Visual Composer در طراحی سایت
ویژوال کامپوزر چیست؟ آشنایی با افزونه Visual Composer در طراحی سایت
6 ماه پیش

طراحی سایت در ابتدا ممکن است برای بسیاری از شما سخت، دشوار و پیچیده به نظر برسد؛ زیرا نیاز به دانش برنامه‌نویسی دارد. این در حالی است که اگر برای طراحی سایت به سراغ وردپرس بروید، افزونه‌های مختلفی برای این کار وجود دارد. ویژوال کامپوزر (Visual Composer) یکی از این ابزارهای صفحه‌ساز بوده که به کمک آن می‌توانید بدون داشتن هیچ دانش و تخصصی در برنامه‌نویسی، وبسایت خود را راه‌اندازی کنید. اگر تا به حال با این افزونه کار نکرده باشید، شاید در ابتدا سخت و پیچیده به نظر برسد. با این حال ما قصد داریم تا در این مقاله شما را با ویژگی‌های مختلف کامپوزر و نحوه کار با آن آشنا کنیم؛ پس تا پایان همراه ما باشید.

طراحی سایت چیست ؟ آشنایی با طراحی سایت از صفر تا صد

آشنایی با مفهوم ویژوال کامپوزر

قبل از اینکه به سراغ تعریف ویژوال کامپوزر برویم، باید با مفهومی به نام صفحه ساز (Page Builder) آشنا شویم. صفحه سازها ابزارهایی هستند که شما می‌توانید بدون نیاز به دانش برنامه‌نویسی از آن‌ها استفاده کنید. تصور کنید قرار است وبسایت خود را راه‌اندازی کنید اما ایده‌های جدیدی دارید. در نتیجه باید خودتان تمام صفحات آن را آماده کنید. در این صورت صفحه ساز به کمک شما می‌آید تا بتوانید با استفاده از قالب‌ها و بلاک‌های آماده، سریع و راحت سایت خود را آماده کنید.

ویژوال کامپوزر (Visual Composer) یکی از محبوب‌ترین و بهترین صفحه سازهای موجود است. این ابزار یک افزونه بسیار قدرتمند بوده که می‌توانید در وردپرس از آن استفاده کنید. نام تخصصی این افزونه WPBakery Page Builder است که المان‌ها، دکمه‌ها، جداول و اسلایدرهای آماده زیادی دارد که فرایند طراحی سایت را راحت می‌کند. جالب است بدانید که ویژوال کامپوزر با اغلب قالب‌های آماده وردپرس سازگار است و اجازه می‌دهد تا با درگ و دراپ صفحات کاربردی و زیبایی بسازید. از ویژوال کامپوزر می‌توان برای سایت‌های وبلاگ، تجاری، فروشگاهی و حتی سایت رزومه استفاده کرد. علاوه بر این، استفاده از آن رایگان است و به ده‌ها ابزار مختلف بدون نیاز به پرداخت هزینه دسترسی خواهید داشت.

آشنایی با مفهوم ویژوال کامپوزر

کاربردهای مهم و اساسی ویژوال کامپوزر

از ویژوال کامپوزر می‌توان برای موارد مختلفی استفاده کرد اما مهم‌ترین آن ساخت صفحات سایت به راحت‌ترین روش است. این مساله باعث می‌شود تا افرادی که هیچ دانش و اطلاعات برنامه‌نویسی ندارند هم بتوانند سایت خود را راه‌اندازی کنند. به طور کلی کاربردهای اساسی ویژوال کامپوزر شامل موارد زیر می‌شود:

طراحی سایت‌های تجاری

افرادی که صاحب بیزینس هستند نیاز دارند تا یک سایت تجاری داشته باشند. داشتن سایت هم در زمینه بازاریابی و فروش هم در زمینه تصویر برند به آن‌ها کمک می‌کند. یکی از کاربردهای Visual Composer این است که با آن می‌توان یک سایت تجاری و حرفه‌ای را با توجه به نیاز کارفرما طراحی کرد.

طراحی فروشگاه آنلاین

کسانی که فروشگاه آنلاین خود را روی وردپرس راه‌اندازی می‌کنند، به خوبی از اهمیت افزونه ووکامرس اطلاع دارند. با استفاده از این افزونه می‌توان فروشگاه را آماده استفاده کرد. مزیت ویژوال کامپوزر این است که به خوبی با ووکامرس سازگار است. در نتیجه به راحتی می‌توان از تلفیق این دو ابزار، یک سایت کاربردی و ساده طراحی کرد.

طراحی صفحه لندینگ

صفحات لندینگ از مهم‌ترین صفحات هر سایتی هستند که باید طراحی کاملا بهینه و کاربردی داشته باشند. برای طراحی این صفحات می‌توان از افزونه ویژوال کامپوزر استفاده کرد. با استفاده از المان‌ها و ابزارهای Visual Composer می‌توان فرم‌های تماس، اسلایدرها و CTAهای جذابی را طراحی کرد.

طراحی سایت شخصی

سایت‌های شخصی کاربردهای متنوعی دارند. یکی از این کاربردها برای رزومه و نمونه کارهای کاربر است. برای این سایت‌ها می‌توان از ویژوال کامپوزر به صورت کاربردی استفاده کرد. این بدان معنا است که قالب‌های متنوعی برای پست‌ها، تصاویر و ویدئوها دارد.

تغییر و ویرایش صفحات فعلی سایت

اگر بخواهید صفحات فعلی سایت را تغییر دهید تا یوزر فرندلی‌تر شوند، می‌توانید از ویژوال کامپوزر استفاده کنید. این کار را می‌توان بدون نیاز به کدنویسی و تخصص به زبان‌های برنامه‌نویسی به راحتی با چند کلیک انجام داد.

معرفی بهترین ابزارهای طراحی وب‌سایت

ویژوال کامپوزر چه ویژگی‌هایی دارد؟

شاید برای شما این سوال پیش بیاید که چرا با وجود افزونه‌های صفحه‌ساز مختلف، باید ویژوال کامپوزر را انتخاب کنیم. در پاسخ باید گفت ویژگی‌های کاربردی و مناسب این ابزار، باعث می‌شود تا به یکی از محبوب‌ترین صفحه‌ سازها تبدیل شود. در ادامه با مهم‌ترین ویژگی‌های این افزونه آشنا می‌شویم.

رابط کاربردی مناسب

اولین و مهم‌ترین ویژگی ویژوال کامپوزر این است که رابط کاربرپسندی دارد. User Friendly بودن اجازه می‌دهد تا کاربران بتوانند به راحتی با این افزونه کار کنند. با Drag & Drop یا کشیدن و رها کردن می‌توانید به سرعت صفحات سایت خود را طراحی کنید.

طراحی ریسپانسیو

ریسپانسیو بودن این افزونه باعث می‌شود تا سایت شما در هر دستگاهی از لپ‌تاپ گرفته تا گوشی موبایل و تبلت به شکل کامل و کاربردی نمایش داده شود. افرادی که به سراغ سایت‌های برنامه نویسی شده می‌روند، گاهی با این مشکل روبرو می‌شوند و برای رفع آن نیاز به دانش برنامه‌نویسی دارند اما در ویژوال کامپوزر این مساله به طور کامل برطرف شده است.

ارائه کتابخانه بزرگی از ابزارها

از دیگر ویژگی‌های مهم Visual Composer این است که کتابخانه عظیمی از ابزارهای مختلف دارد. انواع دکمه‌ها، فرم‌ها، اسلایدرها و جداول وجود دارد که هر کاربر با نگاه به طراحی سایت خود می‌تواند یکی از آن‌ها را انتخاب کند.

امکان ویرایش در لحظه

Live Editing یا امکان ویرایش در لحظه به معنای این است که با انجام هر تغییر به سرعت می‌توانید نتیجه آن را مشاهده کنید. در این صورت نیاز به هیچ ذخیره‌سازی و بارگذاری مجددی وجود ندارد. ویژوال کامپوزر این امکان را فراهم می‌کند تا در لحظه بتوانید تغییرات ایجاد شده را مشاهده کنید.

پشتیبانی از افزونه‌های مختلف

خصوصیت مهم دیگری که نباید آن را فراموش کنیم، پشتیبانی از افزونه‌های متنوع مانند ووکامرس است. پس این امکان وجود دارد که بتوان یک سایت را با افزونه‌های مختلفی طراحی کرد و هیچکدام از آن‌ها با هم ناسازگاری نداشته باشند.

سفارشی‌سازی ساده

بدون کوچکترین دردسر و سختی می‌توان المان‌ها و بخش‌های مختلف سایت را سفارشی‌سازی کرد. این ویژگی را می‌توان به نوعی زیرمجموعه رابط کاربرپسند معرفی کرد.

سازگار با قالب‌های متنوع وردپرس

تفاوتی ندارد که قصد داشته باشید برای سایت خود از کدام قالب وردپرس استفاده کنید. در هر صورت همه قالب‌های رسمی با ویژوال کامپوزر سازگار هستند.

ارائه قالب‌های مختلف

داشتن قالب‌های متنوع و از پیش آماده شده شروع کار طراحی سایت را بسیار ساده می‌کند. این ویژگی‌ برای افرادی مناسب است که در شروع کار طراحی هیچ ایده خاصی ندارند. بنابراین می‌توانند یکی از قالب‌های آماده را انتخاب کرده و طراحی را شروع کنند.

پشتیبانی قوی

تیمی که وظیفه توسعه‌دهندگی ویژوال کامپوزر را برعهده دارند به طور مداوم برای آن آپدیت ارائه می‌دهند. بنابراین اگر شما به مشکلی برخورد کنید به سرعت می‌توانید آن را برطرف کنید. علاوه بر این با ارتباط با تیم پشتیبانی درباره مشکلات به وجود آمده صحبت کنید.

کاربردهای مهم و اساسی ویژوال کامپوزر

دلایل محبوبیت ویژوال کامپوزر چیست؟

افزونه‌های مختلفی برای طراحی صفحات وب وجود دارد که هرکدام ویژگی‌ها و کاربردهای متنوعی دارد. در بین آن‌ها، Visual Composer از محبوبیت بسیار زیادی برخوردار است. به طوری که هر ساله در لیست برترین صفحه‌سازها به چشم می‌خورد. دلایل مختلفی وجود دارد که باعث محبوبیت این Page Builder‌ شده است که در ادامه به آن‌ها نگاهی می‌اندازیم:

·        امکان طراحی واکنش‌گرا

·        سازگار با قالب‌ها و افزونه‌های وردپرس

·        امکان سفارشی‌سازی

·        آپدیت مداوم

·        امکان ویرایش در لحظه

·        کتابخانه گسترده و کامل

·        رابط کاربرپسند

معرفی ابزارهای هوش مصنوعی برای طراحی سایت

نگاهی به مزایا و معایب ویژوال کامپوزر

بررسی مزایا و معایب ویژوال کامپوزر به ما اجازه می‌دهد تا بتوانیم راحت‌تر و سریع‌تر درباره آن تصمیم‌گیری کنیم. به عنوان مثال قرار است سایت خودمان را اره‌اندازی کنیم، باید به این نتیجه برسیم که آیا استفاده از این افزونه می‌تواند ما را به نتیجه مطلوب برساند. برای پاسخ به این سوال، همراه ما باشید.

مزایای افزونه ویژوال کامپوزر

1. صرفه‌جویی در زمان: با استفاده از ویژوال کامپوزر می‌توانید در زمان طراحی صفحه خود صرفه‌جویی کنید و همچنین نیازی به استخدام نیروی جدید نداشته باشید.

2. پشتیبانی از پلاگین‌ها: این افزونه با پلاگین‌های مختلف سازگاری داشته و از همه آن‌ها پشتیبانی می‌کند.

3. ویژگی Drag & Drop: به راحتی با کشیدن و رها کردن می‌توان هر المانی را به صفحه اضافه کرده و از آن کم کرد.

4. سرعت بالا: به کمک این افزونه می‌توانید با سرعت بالایی سایت خود را بهینه کنید.

5. ابزارهای ویژه: ویژوال کامپوزر ابزارها و المان‌های متنوعی دارد که با کمک آن‌ها می‌توان قالب‌ها و صفحات مختلفی را ایجاد کرد.

6. رابط کاربرپسند:‌ رابط کاربری Visual Composer بسیار ساده و راحت بوده و هر فرد با هر سطح دانشی می‌تواند با آن کار کند.

10 نکته کاربردی برای طراحی سایت موفق

معایب افزونه ویژوال کامپوزر

در مقابل مزایا و ویژگی‌های بسیاری که این افزونه دارد و درباره آن صحبت کردیم، برخی معایب و مشکلات را هم دارد:

·        منابع سرور: ویژوال کامپوزر نیاز به منابع سرور زیادی دارد که این مساله باعث می‌شود نتوانید از هاست اشتراکی استفاده کنید. در نتیجه هزینه‌های شما افزایش پیدا کند.

·        سرعت بارگذاری پایین: به دلیل داشتن المان‌ها و عناصر مختلف، سرعت بارگذاری این افزونه کمی پایین است. این سرعت در مقایسه با صفحاتی که به صورت دستی کدنویسی شده‌اند، مقایسه می‌شود.

·        هزینه بالا: با اینکه به صورت رایگان هم می‌توان از این افزونه استفاده کرد اما برای دسترسی به همه امکانات آن باید هزینه صرف کنید. این مساله برای افرادی که به تازگی فعالیت خود را شروع کرده‌اند، مشکل‌ساز است.

·        کد اضافی: Visual Composer کدهای اضافی و غیرضروری تولید می‌کند. این کدها در سایت‌هایی که ترافیک بالایی دارند مشکل ایجاد کرده و سرعت بارگذاری را کاهش می‌دهد.

·        کدهای پیچیده: افرادی که با دانش برنامه‌نویسی قرار است با ویژوال کامپوزر کار کنند، به مشکل برخورد خواهند کرد. دلیل آن هم این است که این افزونه کدهای پراکنده و پیچیده‌ای تولید می‌کند که به راحتی نمی‌توان از آن‌ها سردرآورد.

مزایا و معایب ویژوال کامپوزر

نحوه کار با افزونه ویژوال کامپوزر

اگر پیش‌ زمینه‌ای در برنامه نویسی ندارید و این اولین بار است که قصد دارید تا از یک صفحه‌ساز استفاده کنید؛ ویژوال کامپوزر گزینه مناسب شما است. این افزونه ویژگی‌های خاصی دارد که کار با آن را لذت بخش می‌کند. برای اینکه کار با این افزونه را شروع کنید، مراحل زیر را با هم طی می‌کنیم.

نصب افزونه و فعال‌سازی آن

ابتدا باید وارد پنل وردپرس خود شوید. اگر حساب کاربری ندارید، قبل از هرچیزی یک حساب کاربری در وردپرس بسازید. حالا وارد پنل شده و به بخش افزونه‌ها بروید. با انتخاب گزینه «افزودن» می‌توانید ویژوال کامپوزر را دانلود و نصب کنید. بعد از اینکه افزونه دانلود شد آن را فعال کنید.

طراحی با افزونه ویژوال کامپوزر

حالا که این افزونه فعال شد، باید در بخش صفحه‌ها یا نوشته‌ها گزینه افزودن را انتخاب کنید. در صفحه جدیدی که در مقابل شما قرار دارد، روی دکمه ویرایش با ویژوال کامپوزر کلیک کنید.

کار با رابط کاربری بصری

برای اینکه با رابط کاربری بصری ویژوال کامپوزر کار کنید لازم است تا روی علامت + کلیک کنید. در این صورت کتابخانه بزرگ آن در مقابل شما باز می‌شود. حالا می‌توانید المان‌های مختلف را بر اساس نیاز خود انتخاب کنید.

اضافه کردن المان‌ها

با درگ و دراپ کردن می‌توان المان‌های جدید را از کتابخانه به صفحه اضافه کرد. سپس با کلیک روی هر المان می‌توان تنظیمات را به صورت دلخواه سفارشی‌سازی کرد. سفارشی‌سازی به معنای تغییر در فونت، استایل، رنگ و اندازه‌ها است.

استفاده از قالب‌های آماده

قالب‌های آماده یا Templates شامل بلاک‌های آماده‌ای هستند که می‌تواند به عنوان یک نقطه آغازین در طراحی در نظر گرفته شود. با کلیک روی گزینه Templates می‌توانید قالب دلخواه خود را انتخاب کرده و از آن استفاده کنید.

ذخیره تغییرات و پیش نمایش

بعد از اینکه تغییرات دلخواه خود را اعمال کردید، وقت آن است که آن‌ها را ذخیره کنید. سپس با انتخاب پیش نمایش می‌توانید تغییرات خود را در لحظه مشاهده کنید.

استفاده از ویرایشگر Front-end

برای بخش Front-end هم می‌توان از ابزارهای کامپوزر استفاده کرد. برای شروع، روی ویرایش با ویژوال کامپوزر کلیک کنید تا بتوانید تغییرات بخش جلویی سایت را انجام دهید.

 

ویژوال کامپوزر چه تفاوتی با المنتور دارد؟

المنتور یکی دیگر از صفحه‌سازهای معروف بوده که در فضای وردپرس مورد استفاده قرار می‌گیرد. به همین دلیل بسیاری از کاربران آن را با کامپوزر مقایسه می‌کنند.

المنتور چیست؟ راهنمای جامع کار با افزونه Elementor

 اگر قصد دارید تا یکی از این Page Builder را انتخاب کنید، مقایسه زیر می‌تواند مناسب باشد:

ویژگی‌ها

ویژوال کامپوزر

المنتور

رابط کاربری

·        رابط کاربرپسند

·        امکان درگ و دراپ

رابط کاربری ساده

المان‌ها

دارای کتابخانه گسترده از المان‌ها

دارای مجموعه بزرگی از ویجت‌ها و المان‌ها

سرعت و عملکرد

بارگذاری صفحات با سرعت پایین به دلیل کدهای اضافی

سرعت بارگذاری بالا به دلیل بهینه بودن کدها

سازگاری

سازگار با ووکامرس و بسیاری از افزونه‌ها

امکان سازگاری با افزونه‌های وردپرس

قیمت

کامپوزر نسبتا هزینه زیادی دارد

المنتور هم رایگان و هم اشتراکی است

پشتیبانی

به‌روزرسانی‌های قوی و منظم

پشتیبانی قوی و آپدیت‌های مداوم

 

سخن پایانی

در این مقاله درباره ویژوال کامپوزر صحبت کردیم. این افزونه صفحه‌ساز یکی از محبوب‌ترین و بهترین ابزارها در فضای وردپرس به شمار می‌آید. رابط کاربری ساده آن، این امکان را فراهم می‌کند تا بتوانید در سریع‌تری و راحت‌ترین زمان ممکن سایت خود را راه‌اندازی کنید. همچنین اگر دانش برنامه نویسی ندارید، بدون مشکل بتوانید تغییرات مورد نظر را روی صفحات فعلی سایت ایجاد کنید.

سوالات متداول

آیا ویژوال کامپوزر رایگان است؟

تعدادی از ابزارهای Visual Composer رایگان بوده و بدون صرف هزینه می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. این در حالی است که برای استفاده از همه عناصر و ابزارها نیاز به خرید نسخه پولی آن دارید.

کار با ویژوال کامپوزر به چه سطحی از برنامه‌نویسی نیاز دارد؟

کار با این ابزار نیاز به هیچ دانشی از برنامه نویسی ندارد و می‌توان بدون دانش و با استفاده از المان‌ها هم از آن استفاده کرد.

هنگام کار با ویژوال کامپوزر مشکلی با افزونه‌های دیگر داریم؟

به طور کلی خیر، Visual Composer با بیشتر افزونه‌ها سازگار بوده و به راحتی با چند کلیک می‌توان از چند پلاگین همزمان استفاده کرد. 

author
Mina seyfollahzadeh- نویسنده

649
A
A