نماد اعتماد الکترونیکی چیست و چگونه آن را دریافت کنیم؟ آموزش دریافت اینماد
در دنیای رقابتی امروز، جلب اعتماد مشتری جزو کارهای مهم برای هر وبسایتی است. اعتبار یک وبسایت از راههای مختلفی به دست میآید. برای مثال بعضی وبسایتها با سابقه بالا و بعضی دیگر با حضور فعال در شبکههای اجتماعی و بعضی با فروش و پشتیبانی بهموقع، اعتماد مشتری را جلب میکنند.
یکی دیگر از راههای مؤثر در جلب رضایت مشتری، میتواند دریافت نماد اعتماد یا همان اینماد (e-Namad) باشد. این نماد الکترونیکی دولتی نشان میدهد که کسبوکار شما قانونی و قابل پیگیری از مراجع قانونی است.
در ابتدای راهاندازی کسبوکار آنلاین و راهاندازی فروشگاه اینترنتی، دریافت نماد اعتماد یا همان اینماد، میتواند سکوی پرتاب خوبی در راستای جلب اعتماد مشتری باشد. ازاینرو لازم است تا فروشگاههای اینترنتی حتماً این نماد را تهیه کنند.
نماد اعتماد، تصویر لوگوی سازمان اینماد است که با تعدادی ستاره در زیر آن اعتبار نماد مشخص میشود. هر نماد دارای 5 ستاره است. روشن بودن هر تعداد از این ستارهها به معنی مقدار اعتبار نماد است.
* ستاره اول به معنی طی کردن مراحل اداری و ثبت در سازمان اینماد است.
** ستارهٔ دوم به معنی داشتن گواهی امنیت SSL بلندمدت است.
*** ستاره سوم به معنی مدت سابقه بیش از 5 سال است.
**** ستارههای چهارم به معنی داشتن مجوزهای لازم کسبوکارهای فیزیکی است.
***** و ستاره پنجم به معنی کیفیت کسبوکار در مدتزمان طولانی است.
با کلیک کردن بر روی تصویر نماد اعتماد، پنجرهٔ اطلاعات اعتبار وبسایت موردنظر نمایش داده میشود.
این اطلاعات شامل نام صاحب امتیاز حقیقی یا حقوقی، تاریخ اعطا، تاریخ اعتبار و مدت فعالیت کسبوکار است. درصورتیکه اعتبار نماد اعتماد پایان یافته باشد، آدرس این صفحه معمولاً به شکل زیر است:
https://trustseal.enamad.ir/?id=19077&Code=sScdOJOzhFxtcEqkjP7P
این آدرس باید با "https://trustseal.enamad.ir" شروع شده باشد، در غیر این صورت احتمالاً یک صفحه ساختگی است که برای جلب مشتری و با هدف کلاه برداری کپی شده. بعضی وبسایتهایی که قصد کلاه برداری دارند، فقط تصویر نماد اعتماد را در سایت خود استفاده میکنند تا اعتماد کاربر را جلب کنند. این کار غیرقانونی است و در صورت مشاهده پیگرد قانونی برای صاحب وبسایت خواهد داشت.
در ادامه این مقاله قصد داریم تا نحوه دریافت نماد اعتماد الکترونیکی را آموزش دهیم.
در حال حاضر نماد اعتماد تا 2 سال اعتبار دارد و پسازآن میتوانید درخواست خود را تمدید نمایید.
مدارک مورد نیاز برای ثبتنام و دریافت نماد اعتماد
متقاضیان حقیقی:
- تصویر مجوز فعالیت (در صورت وجود)
- تعهدنامه شخصیت حقیقی
- متقاضیان حقوقی (تجاری /غیرتجاری):
- تصویر آگهی روزنامه رسمی
- تصویر اصل اساسنامه
- آگهی آخرین تغییرات آدرس (در صورت وجود)
- آگهی آخرین تغییرات اسامی اعضای هیئت مدیره (در صورت وجود)
- آگهی آخرین تغییرات موضوع فعالیت شرکت (در صورت وجود)
- تعهدنامه شخصیت حقوقی
- تصویر پروانه /مجوز فعالیت
متقاضیان دولتی:
- تصویر نامه در سربرگ رسمی سازمان با امضای مقام مسئول مربوطه مبنی بر تعلق وبسایت به دستگاه دولتی مزبور.
نحوه ثبتنام در سایت اینماد و دریافت نماد اعتماد الکترونیکی
قبل از هر کاری ابتدا قوانین دریافت نماد اعتماد الکترونیکی را از وبسایت اینماد مطالعه کنید و شرایط وبسایت خود را طبق قوانین آن تطبیق دهید تا در ادامه برای تأیید وبسایت مشکلی پیش نیاید و دریافت نماد با سرعت بالاتر و زمان کمتری انجام شود.
درصورتیکه در وبسایت خود کالا و خدماتی ارائه نمیدهید و وبسایت شما فقط جنبهٔ تبلیغاتی دارد، نیازی به دریافت نماد اعتماد نخواهد داشت.
گام نخست: ثبتنام
ابتدا وارد وبسایت اینماد شوید.
از منوی کسبوکارها گزینهٔ «ثبتنام و ورود به پنل کاربری» را انتخاب کنید تا وارد صفحه فرم ورود شوید.
در این صفحه بر روی لینک «ایجاد حساب کاربری» کلیک کنید تا فرم ثبتنام نمایان شود. عضویت در این سامانه آسان است بااینحال یک توضیح کوتاه در مورد هر بخش خواهیم داد:
نوع شخصیت: در این بخش در منوی آبشاری، باید مشخص کنید که نوع مالکیت وبسایت چیست؟ یعنی نوع حقیقی و یا حقوقی بودن کسبوکار را مشخص کنید.
آدرس ایمیل: در این فیلد باید ایمیل معتبری که همیشه با آن کار میکنید را وارد کنید.
شناسه کاربری: در این فیلد یک شناسه کاربری را وارد میکنید. برای اینکه از تکراری نبودن شناسه اطمینان حاصل کنید، میتوانید نام وبسایت و کسبوکار خود را وارد کنید.
رمز عبور: در این فیلد کاراکترهای کلمه عبور خود را وارد میکنید. بهتر است برای این مورد از کاراکترهای درهمریخته و مجموعهای از اعداد و حروف و علائم را استفاده کنید تا از امنیت آن مطمئن شوید. برای دریافت کلمه عبور قدرتمند میتوانید به وبسایت Secure Password Generator استفاده کنید.
تکرار رمز عبور: در این فیلد تکرار کلمه عبور خود را وارد کنید.
حاصل عبارت را وارد کنید: این بخش یک کپچای امنیتی است تا مطمئن شود که شما نرمافزار ربات نیستید.
چک باکس آخر را باید پر کنید: «در بستر کسبوکار امکان سفارش گیری بهصورت آنلاین وجود دارد (سفارش گیری تلفنی مورد قبول نیست).»
پس از ثبتنام و تأیید ایمیل، دوباره وارد فرم ورود شده و با وارد کردن اطلاعات ورود، وارد پنل کاربری شوید. اصل ماجرا در همینجا شروع میشود.
گام دوم: ثبت اطلاعات هویتی
در این مرحله قبل از هر کاری باید هویت شخص حقیقی یا حقوقی تکمیل شود تا سیستم اجازه ثبت درخواست نماد اعتماد بدهد.
در پنل سمت راست بر روی گزینهٔ تکمیل اطلاعات کلیک کنید و فرم مربوطه را پر کنید. این اطلاعات شامل نام، نام خانوادگی، کد ملی، شماره شناسنامه، تاریخ تولد، جنسیت، استان محل صدور، شهر محل صدور، اطلاعات سکونت و اطلاعات تماس مانند شمارههای تلفن است.
این مرحله سریع انجام نمیشود و معمولاً نیاز است تا اطلاعات سکونت و پست بهصورت ارسال کد تأییدیه درب محل انجام شود. برای اطلاعات تماس نیز باید با شماره مخصوص در این بخش تماس بگیرید تا کد تأییدیه را دریافت کنید. همچنین برای ایمیل هم کد یا لینک تأییدیه ارسال میشود.
گام سوم: بارگذاری مدارک هویت
در این مرحله نیاز است تا مدارک مورد نیاز را برای تأیید آپلود کنید. برای شخص حقیقی باید اسکن کارت ملی، صفحه اول شناسنامه و تصویر پرسنلی را آپلود کنید. بارگذاری بعضی از مدارک هم اختیاری است، مگر اینکه اپراتور در پیامی از شما درخواست کند که مدرک موردنظرشان را حتماً بارگذاری کنید.
گام چهارم: افزودن کسبوکار آنلاین
در این مرحله برای هر کسبوکار میتوانید یک نماد اعتماد دریافت کنید.
ابتدا بر روی منوی آبشاری کسبوکار در پنل سمت راست کلیک کنید و سپس بر روی گزینهٔ افزودن دامنه کلیک کنید. در کادری که ظاهر میشود، اطلاعات کامل و دقیق کسبوکار خود را وارد کنید.
- در کادر اطلاعات کسبوکار، نام و برند کسبوکار، آدرس دامنه، وضعیت مالک کسبوکار و نوع کسبوکار را مشخص میکنید.
- در کادر اطلاعات تماس کسبوکار، شماره تلفن ثابت، پست الکترونیک، کدپستی، ساعات پاسخگویی، استان و شهر مربوطه را وارد میکنید و از روی نقشه محل دقیق استقرار کسبوکار را مشخص میکنید.
- در کادر اطلاعات جهت بررسی فرایند خرید، یک نام کاربری و کلمه عبور برای اپراتور سامانه اینماد ایجاد میکنید و اطلاعاتش را در این کادر وارد میکنید. سپس مرکز استان و نوع پست را هم مشخص میکنید. همه این اطلاعات بهصورت آزمایشی است تا اپراتور، سلامت سیستم مدیریت محتوای فروشگاه شما را بررسی کند.
بر روی دکمه اعتبار سنجی کلیک کنید تا وارد مرحله تأیید کسبوکار شوید.
گام پنجم: تأیید کسبوکار آنلاین
پس از کلیک بر روی اعتبار سنجی، وارد صفحه تأیید کسبوکار میشود. برای تأیید کسبوکار لازم است که ابتدا یک کد تأیید برای شما بهصورت فیزیکی ارسال شود و پس از دریافت آن از اداره پست، کد آن را وارد فیلد مربوطه نمایید. همچنین در کنار این کد باید برگههای تأییدیه را در دفتر ثبت اسناد ثبت کنید و دوباره برای سازمان ارسال کنید.
در مرحلهٔ تأیید کسبوکار باید ایمیل دامنه را با کد تأییدیه ارسال کنید، فایل مخصوص تأییدیه را در سرور بارگذاری کنید، کد متا تگ تأییدیه را در میان کد head صفحه اصلی اضافه کنید و در آخر عنوان صفحه اصلی را بهصورت موقت تغییر دهید.
پس از تکمیل این اطلاعات فرم نظرسنجی را پر کنید.
گام ششم: بررسی چکلیست الزامات نماد اعتماد
در این مرحله چند روز تا بررسی درخواست صبر کنید و سپس چکلیست الزامات را بررسی کنید.
درصورتیکه وبسایت شما در رابطه با قوانین و بررسیهای فنی مشکلی داشته باشد، باید مشکل را رفع کنید و یا در موارد خاص با اپراتور در مورد مشکل، مکاتبه کنید. درنهایت درصورتیکه همه تأییدیهها انجام شده باشد و مشکلی نباشد، کد نماد اعتماد به شما اعطا میشود و میتوانید آن را در وبسایت خود قرار دهید.
همچنین میتوانید برای وبسایتها و کسبوکارهای دیگر خود این مراحل را طی کنید و لیست آنها را مانند شکل زیر مشاهده نمایید.
سخن پایانی
برای هر فروشگاه اینترنتی لازم است که نماد اعتماد را دریافت کند تا در ادامه فروش راحتتری را تجربه کند.
علاوه بر اینها، اگر بخواهید از درگاه پرداخت های رسمی مانند شاپرک، آپ و بانکهای رسمی در وبسایت خود استفاده کنید، نیاز است تا ابتدا نماد اعتماد را ثبت کرده باشید تا درگاه پرداخت به شما اعطا شود؛ در غیر این صورت مجبور میشوید از درگاههای پرداخت غیرمستقیم استفاده کنید که از اعتبار کمتری برخوردار هستند و برای هر تراکنش تا یک درصد از فروش را کسر میکنند.
همچنین میتوانید در همین سامانه برای دریافت نماد ساماندهی و حساب امتا اقدام کنید.
برای اطلاعات بیشتر میتوانید به بخش سؤالات متداول در وبسایت اینماد مراجعه نمایید.