خطای 404 چیست و چگونه آن را برطرف کنیم؟

404 یک کد خطا بوده که نشان دهنده این است که لینک موردنظر شما خراب است یا به یک صفحه معتبر در آن سایت منتهی نمی‌شود. اما خطای 404 چیست و چگونه آن را برطرف کنیم؟ در ادامه مطالعه کنید.

خطای 404 چیست و چگونه آن را برطرف کنیم؟
لیست مطالبی که در این مقاله می خوانید:

خطای 404 چیست و چگونه آن را برطرف کنیم؟

همه ما هنگام مرور اینترنت حداقل یک مرتبه با خطای 404 مواجه شده‌ایم. این ارورها معمولاً ما را سردرگم و ناراحت می‌کنند؛ اما اعداد موجود در این خطا دقیقاً به چه معنا هستند و چرا در نشان دادن آن از 404 استفاده می‌کنند.

در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا علاوه بر پاسخ به این سؤالات، راه رفع خطای 404 و همچنین شناسایی این خطا را در سایت‌های خود بیاموزید.

404 یک کد خطا بوده که ممکن است هنگام استفاده از بعضی از سایت‌ها آن را ببینید. این یعنی لینک موردنظر شما خراب است یا به یک صفحه معتبر در آن سایت منتهی نمی‌شود. این چیزی است که تمام صاحبان سایت از دیدنش نفرت دارند، زیرا می‌تواند تجربه بدی برای کاربران باشد.

کاربر می‌تواند به روش‌های مختلفی وارد صفحه 404 شود. شاید لینک اشتباهی را در سایت دنبال کرده باشند، یا شاید از قبل سایتی را بوکمارک کرده باشند که حالا نشان داده نمی‌شود. گاهی منشأ لینک‌های 404 می‌تواند سایت‌های دیگر یا موتور جستجو باشد.

بعضی از موتورهای جستجو سایت‌هایی را که لینک خراب زیادی دارند جریمه می‌کنند. موارد مکرر هدایت کاربران به خطای 404 not found می‌تواند باعث شود سایت مطابق با الگوریتم‌های گوگل در دسته‌بندی «کم کیفیت» یا «غیرقابل اعتماد» قرار گیرد.

اکثر سیستم‌های مدیریت محتوا یا CMS ویژگی‌هایی دارند که می‌تواند تعداد لینک‌های منتهی به ارور 404 را به حداقل برسانند.

این خطا در فضای اینترنت بسیار رخ می‌دهد. به همین علت یکی از شناخته‌شده‌ترین خطاها در تاریخ وب بوده و به یک اصطلاح عامیانه نیز تبدیل شده است.

وقتی کسی دچار «خطای 404» می‌شود یعنی سرعت تفکر او بسیار کم است، در مورد یک موضوع خاص آگاهی یا اطلاعات کافی ندارد.

شاید برایتان سؤال پیش آمده باشد که چرا از عدد 404 برای این خطا استفاده می‌کنند. اگر توجه کرده باشید، اعداد دیگری نیز در رابطه با وضعیت بارگیری یک صفحه اینترنتی وجود دارند. برای مثال هنگامی که یک سایت معمولی را بارگیری می‌کنید، یک درخواست 200 OK کرده‌اید؛ یعنی سایت بدون هیچ مشکلی بالا آمده است.

تیم برنرز لی که پدر اینترنت محسوب می‌شود، کدهای وضعیت HTTP را در کنسرسیوم جهانی وب (World Wide Web Consortium) یا به اختصار W3C، در سال 1992 میلادی ایجاد کرد.

این کدها که امروزه نیز کاربرد دارند، در فرمت اعداد سه‌رقمی هستند. کدی که با 4 شروع می‌شود به معنای خطای کاربر است؛ یعنی کاربر صفحه‌ای را درخواست کرده است که قابلیت دسترسی به آن وجود ندارد.

در زیر چند کد استاندارد را معرفی کردیم که با عدد 4 شروع می‌شوند و شاید به آن‌ها برخورده باشید:

400 Bad Request:

معمولاً زمانی آن را می‌بینید که درخواست نادرستی به سایت بدهیم.

401 Unauthorized / 403 Forbidden:

این دو کد را هنگامی می‌بینید که کاربر مجوزهای لازم را برای دسترسی به یک صفحه مانند ورود به سیستم یا شناسایی هویت نداشته باشد.

404 Not Found:

زمانی که به نظر می‌رسد منبع یا صفحه در سرور وجود نداشته باشد، خطای 404 را خواهید دید.

408 Request Timeout:

این خطا وقتی نشان داده می‌شود که زمان سرور تمام شده است یا به حداکثر زمان خود برای بارگذاری صفحه پیش از اتمام درخواست برسد.

شاید به‌غیراز دیدن خطاهایی مانند HTTP 404 یا 404 Not Found با چند خطای دیگر مواجه شوید که بیانگر همین موضوع باشند. پیام‌های رایج عبارت هستند از: Page Not Found یا File Not Found.

بسته به سایتی که در آن به سر می‌برید، ممکن است پیام‌هایی را مانند Product not Found نیز مشاهده کنید.

Picture2

نکته حائز اهمیت در اینجا این است که سایت‌ها می‌توانند صفحه‌ای را که هایپرلینک 404 به آن هدایت می‌کند، سفارشی کنند؛ بنابراین سایت‌های بسیار زیادی وجود دارند که طراحی این صفحه را متفاوت می‌کنند.

در بعضی از این صفحه‌ها از کاربر درخواست می‌شود تا با مدیر سایت تماس بگیرد. بعضی دیگر از آن به‌عنوان فرصتی برای جستجوی موارد دیگر توسط کاربر استفاده می‌کنند. برای مثال صفحه ارور 404 سایت How-to Geek به یک نوار جستجو و تصویر زیر منتهی می‌شود و متن روبرو در آن نوشته شده است: the page is in another castle.

Picture3

خطاهای دنیای اینترنت شامل 400 Bad Request Error، 403 Forbidden، 404 Not Found، 500 Internal Server Error، 502 Bad Gateway Error،503 Service Unavailable Error و 504 Gateway Timeout می‌شوند.

اگر به صفحه‌ای برخورد کردید که خطای 404 دارد، اما مطمئن هستید که قبلاً محتوا داشت، می‌توانید چند کار انجام دهید. راه اول این است که بررسی کنید آیا مدیر سایت آن محتوا را به جای دیگری منتقل کرده است یا خیر.

مدیران سایت‌ها ساختار URL خود را همیشه تغییر می‌دهند، بنابراین ممکن است پیوند مجدداً دسته‌بندی یا تغییر نام داده شده باشد. اگر سایت موتور جستجوی داخلی ندارد، می‌توانید با تایپ site:websitename.com سایت را در گوگل جستجو کنید.

همچنین می‌توانید از Wayback Machine که سرویسی از Internet Archive است، استفاده کنید. برای استفاده از این سرویس، URL صفحه را در کادر آن کپی و جاگذاری کنید. با این کار فهرستی از نسخه‌های آرشیو شده آن صفحه مربوط به سال‌های گذشته نشان داده می‌شوند و می‌توانید هر یک از آن‌ها را بررسی کنید.

اگر به نظر می‌رسد هیچ یک از این گزینه‌ها کار نمی‌کند، شاید مجبور شوید محتوا را در جای دیگری جستجو کنید یا با مدیر سایت تماس بگیرید. به احتمال زیاد صفحه تماس با ما در جایی از سایت وجود داشته باشد، بنابراین به آن‌ها اطلاع دهید که یک لینک خراب دارند.

برای ادمین سایت‌ها بسیار مهم است که از وجود ارورهای 404 در سایت خود و همچنین لینک‌های موجود در سایتشان که به آدرس‌های دیگر هدایت می‌شود، جلوگیری کنند.

ابزارهای رایگان متعددی وجود دارند که به شما در یافتن لینک‌های خراب کمک می‌کنند. سه مورد از بهترین و شناخته‌شده‌ترین ابزارها برای این کار عبارت هستند از:

کنسول جستجوی گوگل

Google Search Console که پیش‌تر با نام Google Webmaster Tools نیز شناخته می‌شد، برای کسانی که از طریق حساب گوگل خود سایت بازکرده‌اند مفید خواهد بود. هر ارور 404 را که این سرویس پیدا کند، در ابزار وب شما نشان می‌دهد.

دد لینک چکر

Dead Link Checker یکی از ساده‌ترین و سریع‌ترین ابزارها برای یافتن صفحات 404 با لینک خارجی یا داخلی است. با این برنامه می‌توانید به‌سادگی آدرس سایتی را که می‌خواهید بررسی شود، وارد کنید. با دد لینک چکر می‌توانید یک سایت را به‌صورت کامل بررسی کنید.

لینک چکر دابلیو 3 سی

ابزار آنلاین W3C Link Checke می‌تواند بسیار دقیق عمل کند و به همین علت فرآیند شناسایی لینک خراب در آن نسبت به سایت‌های دیگر بیشتر طول می‌کشد.

W3C Link Checker دقیقاً مانند دد لینک چکر عمل می‌کند. شما باید URL را وارد کنید و به ابزار اجازه دهید کارهای دیگر را انجام دهد.

در این مقاله بررسی کردیم که خطای 404 چیست و چگونه می‌توان آن را برطرف کرد. با بررسی کامل تمامی روش‌های تشخیص خطای 404 تمامی راه‌های شناسایی این ارور را یاد گرفتیم و اکنون می‌توانیم با علت یابی، ارور 404 را برطرف کنیم.

 

نظرات کاربران