
- 1. بارد (هوش مصنوعی گوگل)
- 2. Google Bard چگونه کار میکند؟
- 3. Chatbot
- 4. نحوه استفاده از گوگل بارد
- 5. سخن پایانی
استفاده از هوش مصنوعی امروزه در بسیاری از حوزههای کاربردی و صنعتی، امری متداول است. از پزشکی و ویرایش متون گرفته تا ساخت خودروها و وسایل نقلیه مبتنی بر AI که خود بر اساس موقعیت و شرایط، تصمیمگیری میکنند. هوش مصنوعی، به طور خلاصه تقلید از طرز فکر انسان در شرایط مساوی توسط ماشین است و پیشرفتهای مختلف در حوزه کامپیوتر و برنامهنویسی، توسعه الگوهای AI را آسانتر کرده است. یکی از کاربردهای هوش مصنوعی در دنیای اینترنت و در ابزارهای جستجو است که با بهرهگیری از AI امکانات فوقالعاده از جمله شناسایی کلمات کلیدی، جستجوهای مبتنی بر متن، و غیره را در اختیار کاربران قرار میدهد. در این مقاله قصد داریم در مورد گوگل بارد و نحوه استفاده از آن توضیحاتی را برای شما ارائه دهیم.
بارد (هوش مصنوعی گوگل)
گوگل به عنوان شرکتی آمریکایی فعال در زمینه اینترنت، فناوری و تکنولوژی (American multinational technology company) به تازگی ابزار هوش مصنوعی Bard را منتشر کرده است. Bard یک چت بات آزمایشی گوگل است که از مدل زبان LaMDA پشتیبانی میکند و بر اساس هوش مصنوعی پایهریزی شده است، به همین دلیل آن را artificial intelligence chatbot به معنی چت بات هوش مصنوعی مینامند. اگر در منابع خارجی، چیستی گوگل بارد را جستجو کنید احتمالا به چنین عبارتی برمیخورید: «program or set of instructions that simulates conversation with humans» که به معنی برنامهایست که گفتگو با انسانها را شبیهسازی میکند.
Google Bard، یک هوش مصنوعی مولد است که دستورات را میپذیرد و وظایف مبتنی بر متن مانند ارائه پاسخها و خلاصهها و ایجاد اشکال مختلف محتوا را انجام میدهد. گوگل بارد همچنین با خلاصه کردن اطلاعات موجود در اینترنت و ارائه لینکهایی برای کاوش در وبسایتها، به جستجوی کاربران در موضوعات مختلف کمک میکند. گوگل ابزار Bard را پس از راهاندازی موفقیتآمیز ChatGPT OpenAI منتشر کرد. ChatGPT به عنوان یک فناوری انقلابی برای مقابله با غول جستجوی گوگل و سبقت گرفتن از آن در زمینه تبلیغات و کسبوکارهای اینترنتی، ارائه گردید اما گوگل با ارائه بارد، عملاً جلوی موفقیت ChatGPT را گرفت.
Google Bard چگونه کار میکند؟
Bard از نسخه سبک LaMDA تغذیه میشود. LaMDA یک مدل زبان بزرگ است که بر روی مجموعه دادههای متشکل از کاراکترهای محاوره عمومی و دادههای وب آموزش داده شده است.
دو عامل مهم این زبان برنامهنویسی را نسبت به سایر زبانها متمایز میسازد:
- ایمنی: این مدل با تنظیم پروتکلهای امنیتی، سطح ایمنی بالایی را برای کاربران به خصوص در کاربردهای امنیتی و سازمانی ارائه میکند.
- همگامسازی: LaMDA یک زبان پیشرفته است که بر اساس منابع خارجی و از طریق بازیابی اطلاعات و شناسایی دادههای جستجو شده، خود را ارتقاء میدهد. این ویژگی را همگامسازی میگویند.
گوگل از سه معیار برای ارزیابی خروجیهای LaMDA استفاده کرد:
- منطقی بودن: پاسخ زبان پیشرفته LaMDA به جستجوهای صورت گرفته منطقی است یا خیر؟
- خاص بودن: بررسی اینکه آیا پاسخ ارائه شده مبهم و کلی است و یا در یک حوزه خاص قابل توصیف است.
- مرتبط بودن: ارزیابی اینکه آیا پاسخهای ارائه شده با موضوع مورد جستجو مرتبط است یا خیر.
در زمینه جستجو در فضای اینترنت، گوگل بارد این امکان را به کاربران میدهد که با تایپ کردن و جستجوی سؤالات خود به صورت محاوره، به اطلاعات مرتبط و گستردهای دسترسی یابند. در واقع هوش مصنوعی گوگل بارد امکان مقایسه را در فرآیند جستجو به کاربران میدهد. به عنوان مثال فرض کنید یک کاربر این عبارت را در گوگل جستجو میکند: یادگیری پیانو آسانتر است یا گیتار و هر کدام چقدر تمرین نیاز دارند؟ با جستجوی این عبارت، چندین خط توضیح در مورد هر یک از سازهای پیانو و گیتار به همراه لینکهای مفید و مرتبط در زمینه آموزش این دو ساز برای کاربر نمایش داده میشود. بنابراین کاربران میتوانند عملاً سؤالات خود را از گوگل پرسیده و پاسخ آنها را به راحتی دریافت کنند.
Chatbot
ربات چت یا چت بات از مدل زبان گوگل برای گفتگو و از یادگیری ماشینی برای تجزیهوتحلیل دادههای متنی بزرگ استفاده میکند و کلمهای را که در کنار کلمه دیگر قرار میگیرد، پیشبینی میکند. به این ترتیب، Chatbot مهارتهایی را برای بارد فراهم میکند تا با کاربران ارتباط برقرار کرده و پاسخهایی شبیه به انسان به آنها بدهد. برخلاف الگوهای جستجوی سنتی، چت بات میتواند به سؤالات پیچیده پاسخ دهد، موضوعات واقعی را خلاصه کند یا حتی داستان بسازد. همچنین میتواند موضوع را درک کرده و سؤالات اضافی درباره یک موضوع خاص را پاسخ دهد.
علاوه بر این، این ابزار میتواند وظایف مختلفی مانند تنظیم آلارم، تهیه فهرست کارها، یافتن اطلاعات آنلاین، کنترل دستگاههای داخلی خانههای هوشمند، پخش موسیقی و غیره را انجام دهد. با این حال، گوگل بارد قرار نیست جایگزین موتور جستجو شود، بلکه تنها ابزاری برای دریافت پاسخ از گوگل است.
نحوه استفاده از گوگل بارد
برای استفاده از گوگل بارد، ابتدا باید وبسایت Bard را در گوگل کروم باز کنید. برخلاف بینگ چت، میتوانید از Bard در هر مرورگری مانند Microsoft Edge یا Firefox استفاده کرده و لزوماً نیازی به استفاده از Chrome ندارید. همچنین میتوانید از دستگاه تلفن همراه خود، از جمله Android یا iPhone، این ابزار را باز کنید.
در مرحله دوم، سؤال مورد نظر خود را در کادر "Enter a prompt here" بنویسید و روی دکمه "Submit" کلیک کنید (یا Enter را فشار دهید). میتوانید تقریباً هر چیزی را از چت بات بپرسید و حتی از جستجوی صوتی برای ارسال درخواست خود استفاده کنید. پس از ارسال سؤال، نماد Bard به صورت انیمیشنی در حال چرخش درمیآید که نشان میدهد Chatbot در حال فکر کردن است و پس از چند لحظه، نتیجه ظاهر میشود.
استفاده از Bard بیشتر شبیه یک الگوی پرسش و پاسخ است به جای یک تجربه چت. Google Bard همچنین از محتوای پرسش شما آگاه است، به این معنی که هوش مصنوعی سؤالات قبلی شما را به خاطر میسپارد، بنابراین میتوانید سؤالات بعدی را بدون شروع مجدد بپرسید.
در قسمت پاسخ، میتوانید منوی کشویی «View other drafts» را باز کنید تا نسخههای جایگزین پاسخ برای شما نمایش داده شود. همچنین دکمه «More» (سه نقطه) در گوشه سمت راست پایین پاسخ، منویی را با گزینه «Copy» برای کپی کردن پاسخ در کلیپ بورد باز میکند. در پاسخ، چندین گزینه از جمله لایک و دیس لایک را نیز خواهید یافت که میتوانید از آنها برای رتبه دادن به پاسخ به منظور آموزش چت بات استفاده کنید.
دکمه "Regerate" نیز باعث میشود که بارد دوباره سؤال را تجزیهوتحلیل کرده و به آن پاسخ دهد. گاهی اوقات برای دریافت پاسخ صحیح باید این کار را انجام داد. در نهایت، دکمه «Google it» سؤال را دریافت میکند و آن را به یک عبارت جستجوی معمولی تبدیل میکند که در ادامه در صفحه نتایج Google نمایش داده میشود. در نهایت اگر میخواهید مکالمه جدیدی را شروع کنید، روی «Reset chat» از صفحه سمت چپ کلیک کرده و مجدداً سؤال خود را در باکس مربوطه تایپ کنید.
سخن پایانی
توجه به این نکته مهم است که چت بات جدید گوگل تحت عنوان گوگل بارد یک موتور جستجو نیست بلکه یک هوش مصنوعی است که تنها بر اساس دانش خود به سؤالات پاسخ میدهد. هنگام استفاده از این سرویس، هیچ نقلقول یا لینکی به منبع اطلاعات نخواهید دید. با این حال، اگر پاسخ شامل یک قطعه متن از یک صفحه وب خاص باشد، لینک مربوطه برای شما ارائه میشود. در حال حاضر این سرویس برای پاسخ به سؤالات متنی طراحی شده و امکان پرسش تصویری و آپلود عکس یا ویدئو وجود ندارد، هرچند در آینده ممکن است این قابلیت به گوگل بارد اضافه شود.
نظرات کاربران