آموزش تعمیر دیتابیس از طریق وردپرس

آموزش تعمیر دیتابیس از طریق وردپرس
آموزش تعمیر دیتابیس از طریق وردپرس
4 ماه پیش

دیتابیس مهم‌ترین بخش در وب سایت بوده که همه اطلاعات شما روی آن ذخیره می‌شود. اگر خطایی رخ دهد یا از دسترس خارج شود، مشکلات زیادی برای بارگذاری مجدد سایت خواهید داشت. بنابراین باید با روش‌های تعمیر دیتابیس از طریق وردپرس آشنایی کامل داشته باشید. در این مقاله ما قصد داریم علاوه بر بررسی آموزش تعمیر پایگاه داده وردپرس، به بررسی چرایی بروز خطا و راهکارهای پیشگیری از آن بپردازیم.

 

چرا دیتابیس خراب می‌شود؟

قبل از اینکه به سراغ تعمیر دیتابیس از طریق وردپرس برویم، باید به این سوال پاسخ دهیم که چرا دیتابیس خراب می‌شود. اگر با دلایلی که باعث خرابی دیتابیس می‌شوند، آشنا شویم می‌توانیم از بروز آن‌ها جلوگیری کرده و در صورت مشاهده آن را به سرعت تعمیر کنیم. به صورت کلی سه دلیل برای خرابی وردپرس وجود دارد:

·        ناسازگار بودن نسخه PHP با وردپرس

·        به‌روزرسانی ناقص یا اشتباه افزونه‌ها یا قالب‌ها

·        مشکلات ایجاد شده از طرف سرور

  دیتابیس چیست؟ آشنایی با تعریف، کاربرد و انواع Database

ناسازگار بودن نسخه PHP با وردپرس

اولین مشکلی که باعث خرابی در دیتابیس می‌شود، قدیمی یا ناسازگار بودن نسخه PHP با وردپرس است. در این صورت هنگام ذخیره یا اجرای داده‌ها به مشکل برخورد می‌کند. برای رفع این مساله باید حتما نسخه PHP متناسب با سرور وردپرس را نصب کنید. اگر همچنان مشکل برطرف نشد می‌توانید با میزبان هاست تماس بگیرید تا مطمئن شوید که کدام نسخه PHP برای سرور شما مناسب است. در نهایت هم افزونه‌ها و قالب‌های قدیمی را روی وردپرس نصب نکنید.

به‌روزرسانی ناقص یا اشتباه افزونه‌ها یا قالب‌ها

یکی از مشکلاتی که باعث ایجاد خطا در دیتابیس می‌شود، به‌روزرسانی ناقص است. گاهی ممکن است به دلیل قطع شدن دسترسی به اینترنت یا کمبود منابع سرور، به‌روزرسانی به طور کامل انجام نشود. در این صورت شما باید قبل از به‌روزرسانی از دیتابیس نسخه بک‌آپ بگیرید و به‌روزرسانی‌ها را به صورت دستی انجام دهید.

مشکلات ایجاد شده از طرف سرور

مشکلات سخت‌افزاری مانند خرابی در هارد دیسک یا کمبود فضا در RAM باعث ایجاد خطای دیتابیس می‌شوند. همچنین اگر تنظیمات سرور نادرست بوده و ارتباط سرور با دیتابیس قطع شود، چنین خطایی را مشاهده می‌کنید. برای رفع این مشکل اول از هرچیزی به سراغ یک شرکت معتبر ارائه دهنده خدمات سرور بروید. علاوه بر این، به طور مداوم منابع سرور را بررسی کنید تا مطمئن شوید که عملکرد آن پایدار است. هرگز فراموش نکنید که نسخه پشتیبان تهیه کنید تا اگر خطاهای این چنینی مشاهده کردید، آسیبی به اطلاعات شما وارد نشود.

 

چگونه متوجه شویم که دیتابیس نیاز به تعمیر دارد؟

یکی از ساده‌ترین راه‌های برای اینکه متوجه شویم دیتابیس نیاز به تعمیر دارد، این است که نمی‌توانید هیچ فایلی را در وردپرس آپلود کنید. بعد از اینکه از اتصال اینترنت خود مطمئن شدید، باید دیتابیس را بررسی کنید. اگر مشاهده کردید که همه تصاویر و محتوای وب سایت ناپدید شده، اولین احتمال خرابی دیتابیس است. همجنین درست کار نکردن افزونه‌ها و تغییرات زیادی در فضای سایت، همگی نشانه‌هایی از خراب شدن دیتابیس هستند.

علاوه بر این مواردی که گفتیم اگر خطای (Error Establishing a Database Connection) را مشاهده کردید، احتمالا دیتابیس شما دچار مشکل شده است. در همه این موارد باید به دنبال راهکاری برای تعمیر آن باشید که در ادامه آن‌ها را بررسی خواهیم کرد.

 

قبل از تعمیر دیتابیس به چه مواردی باید توجه کنیم؟

قبل از اینکه به سراغ آشنایی با روش‌های تعمیر دیتابیس برویم، باید به چند نکته مهم قبل از آن توجه کنیم. رعایت این پیش‌نیازها به شما کمک می‌کند تا حتی با تعمیر دیتابیس به مشکل برخورد نکنید.

نسخه پشتیبان از دیتابیس تهیه کنید

قبل از هرکاری یک نسخه پشتیبان امن از دیتابیس خود تهیه کنید. این نسخه به شما تضمین می‌دهد که اگر مشکلی در فرایند تعمیر به وجود بیاید، می‌توانید سیستم را به حالت قبل برگردانید. تهیه نسخه پشتیبانی را می‌توانید به روش‌های مختلفی انجام دهید:

·        استفاده از افزونه‌هایی مانند BackupBuddy و UpdraftPlus

·        تهیه نسخه پشتیبان با استفاده از phpMyAdmin

·        استفاده از خط خرمان CLI

دسترسی فایل‌ها و مجوزها را بررسی کنید

برای جلوگیری از حملات سایبری و اطمینان از اینکه فایل‌های لازم در اختیار وردپرس است، باید دسترسی‌ها و مجوزها را بررسی کنید. اگر این کار را انجام نداده باشید، در فرآیند تعمیر دیتابیس به مشکل برخورد می‌کنید.

 

آشنایی با روش‌ های تعمیر دیتابیس وردپرس

به صورت کلی 4 روش برای تعمیر دیتابیس وردپرس وجود دارد. انتخاب روش مناسب بستگی به ابزارهای در دسترس شما دارد.

تعمیر دیتابیس با استفاده از افزونه

اگر خطای دیتابیس مانع از ارتباط شما با داشبورد وردپرس نشده باشد، می‌توانید با استفاده از برخی افزونه‌های بهینه‌سازی، مشکلات پایگاه داده را رفع کنید. اگر این دسترسی برقرار بود، به سراغ WP-DB Manager بروید. بعد از نصب افزونه و فعال کردن آن، وارد تب Database در داشبورد شوید. سپس وارد تب Repair DB‌ شوید. در اینجا می‌توانید انتخاب کنید که کدام بخش تعمیر شود. اگر نیاز به تعمیر کل پایگاه داده دارید، می‌توانید همه آن‌ها را انتخاب کرده و بعد روی گزینه REPAIR کلیک کنید.

 

استفاده از WP-CLI برای تعمیر دیتابیس

یکی از روش‌ها برای تعمیر دیتابیس از طریق وردپرس استفاده از WP-CLI است. برای تعمیر دیتابیس از این روش باید اعتبار پایگاه داده خود را وارد کنید. بنابراین با وارد کردن دستور زیر، خرابی دیتابیس برطرف می‌شود:

wp db repair [--dbuser={value}] [--dbpass={value}]

در این دستور باید به جای عبارت Value از اعتبار پایگاه داده استفاده کنید. همچنین نام کاربری و رمز عبور را نیز وارد کنید. هنگامی که دستور اجرا شد، سایت را روی مرورگر باز کنید تا از برطرف شدن خطا، اطمینان حاصل کنید.

 

استفاده از phpMyAdmin

یکی از محبوب‌ترین روش‌ها برای تعمیر دیتابیس، استفاده از phpMyAdmin است. این نرم افزار تابعی برای تعمیر دیتابیس داشته و شما می‌توانید از آن برای رفع خرابی پایگاه داده استفاده کنید. برای استفاده از این نرم‌افزار، ابتدا وارد داشبورد آن شوید. سپس دیتابیس وردپرس را انتخاب کنید تا همه جداول آن نمایش داده شود. می‌توانید یک جدول یا همه آن‌ها را انتخاب کنید. بعد از آن باید روی منوی With Selected گزینه Repair Table را انتخاب کنید. بهتر است همه جداول وردپرس را با هم تعمیر کنید تا مشکلی رخ ندهد. بعد از آن روی گزینه Go کلیک کنید. کمی صبر کنید تا تعمیر با موفقیت انجام شود.

 

پیکربندی وردپرس

آخرین روشی که به کمک آن می‌توانید دیتابیس را تعمیر کنید، پیکربندی مجدد وردپرس است. جالب است بدانید که یک ابزار کاربری در وردپرس وجود دارد که از آن برای تعمیر دیتابیس می‌توان استفاده کرد. این در حالی بوده که این ابزار به صورت پیش‌فرض فعال نیست.

سپس از طریق FTP به وب سایت متصل شوید و به سراغ روت وردپرس بروید. در اینجا می‌توانید فایل wp-config.php را مشاهده کنید. حالا کد زیر را وارد کنید:

define ('WP_ALLOW_REPAIR', true);

سپس تغییرات را ذخیره کرده و آدرس زیر را در مرورگر وارد کنید:

yoursite.com/wp-admin/maint/repair.php

بعد از لود شدن صفحه باید روی گزینه Repair Database کلیک کنید. صبر کنید تا عملیات تعمیر دیتابیس انجام شود. سپس به wp-config.php برگردید و wp-Aloow-reapir را حذف کنید.

 

بررسی راهکارهای لازم برای پیشگیری از خرابی دیتابیس

خرابی دیتابیس در صورتی که نسخه پشتیبان داشته باشید، مشکلی ندارد. می‌توانید آن را از طریق یکی از روش‌هایی که گفتیم، تعمیر کنید. این در حالی بوده که اگر با راهکارهای پیشگیری آشنا باشید، می‌توانید از بروز مشکلات جدی جلوگیری کنید.

استفاده از افزونه‌های بهینه‌سازی

افزونه‌های بهینه‌سازی می‌توانند اطلاعات غیرضروری دیتابیس مانند پیش نویس‌های قدیمی و نظرات اسپم را حذف کنند. همچنین زمان پاسخگویی را کاهش می‌دهند. افزونه‌هایی مانند WP-Optimize و Advanced Database Cleaner گزینه‌های مناسبی هستند.

به‌روزرسانی مداوم وردپرس

باید به‌روزرسانی وردپرس، قالب‌ها و افزونه‌ها را به طور مداوم انجام دهید. عدم به‌روزرسانی می‌تواند سیستم شما را با خطر‌های امنیتی روبرو کند. همچنین باگ‌ها و مشکلات قبلی با انجام آپدیت برطرف می‌شود.

تهیه نسخه بک‌آپ به صورت منظم

بهترین راهکار برای پیشگیری از نیاز به تعمیر دیتابیس تهیه نسخه پشتیبان است. با در اختیار داشتن نسخه بک‌آپ هر خطایی رخ دهد می‌توانید آن را به حالت قبلی بازگردانید. فقط در نظر داشته باشید که حتما نسخه‌های پشتیبان را روی یک هارد دیسک ایمن قرار دهید.

 

نتیجه گیری

در این مقاله به بررسی روش‌های تعمیر دیتابیس از طریق وردپرس پرداختیم. برای اینکه مشکلی از جهت دیتابیس برای شما رخ ندهد، بهتر است همیشه نسخه پشتیبان به‌روز داشته باشید. با این حال اگر خطایی رخ داد، با استفاده از یکی از روش‌های گفته شده آن را تعمیر کنید.

سوالات متداول

اگر دسترسی به داشبورد نداشته باشیم، چگونه دیتابیس را تعمیر کنیم؟

برای تعمیر دیتابیس بدون دسترسی به داشبورد می‌توانید از phpMyAdmin استفاده کنید.

آیا راهکاری برای تعمیر خودکار دیتابیس وجود دارد؟

بله، می‌توانید قابلیت تعمیر خودکار دیتابیس را با استفاده از کد زیر فعال کنید: define('WP_ALLOW_REPAIR', true);

تغییر دادن نسخه PHP باعث خطای دیتابیس می‌شود؟

بله اگر نسخه PHP تغییر کند، ممکن است ناسازگاری بین وردپرس و افزونه‌ها ایجاد شود. در نتیجه نیاز به تعمیر پایگاه داده پیدا می‌کنید.

author
Mina seyfollahzadeh- نویسنده

null

5448
A
A