به کمک کوتاه کنندههای لینک، میتوانیم لینکهای بلند و نامرتب را کاملاً کوتاه و زیبا کنیم. طی این اقدام یک لینک بلند و طولانی تبدیل به یک لینک کوتاه (Short URL) و جمعوجور میشود که برای درج در مقالات و شبکههای اجتماعی و… مناسبتر و راحتتر است.
کوتاه کننده لینک چیست؟
کوتاه کننده لینک Link Shortener که به آن URL Shortener هم گفته میشود، همانطور که از نام آن پیداست، برای کوتاه کردن لینکهای طولانی مورداستفاده قرار میگیرد. (service for making a short URL that redirects to another, usually longer, URL) سایتهای کوتاه کننده لینک در این روزها طرفداران و کاربران زیادی پیداکردهاند. کوتاه کردن لینک یکی از اقداماتی است که به دلایل مختلف توسط کاربران و مدیران وب انجام میشود. کوتاه کننده لینک گوگل کروم 64 که به همین منظور ایجاد شده بود و به صورت خودکار اقدام به کوتاه کردن لینکها میکرد، درسال 2019 غیرفعال شد و روشهای جایگزین بهتری به جای آن آمد.
بسیار پیش میآید که وقتی تصمیم میگیریم لینک برخی از صفحات داخلی وبسایتمان را در صفحه دیگری بگذاریم یا از لینک صفحات خارجی در وبسایت خود بهره بگیریم، این لینکها بسیار طولانی هستند و گاهی نیز وقتی آنها را در رسانههای اجتماعی مانند فیسبوک، توییتر یا … به اشتراک میگذاریم، ظاهر نامرتب و درهمی پیدا میکنند. تجربه ثابت کرده کاربران، مخصوصاً در شبکههای اجتماعی روی لینکهای خیلی بلند، بهندرت کلیک میکنند، بهویژه لینکهای سایتهایی که URL آنها فارسی است که بسیار طولانی و عجیبوغریب میشود.
فضای دیجیتال، فضایی پرسرعت است و رقابت نهتنها بر سر ساعتها، بلکه بر سر دقیقهها و ثانیهها میباشد. هرچقدر میزان طول لینک شما کوتاهتر باشد، کاربرانتان نیز برای نوشتن آدرس آن و یا فرستادن آن در پیامک و یا در ایمیل، وقت و نیروی کمتری لازم دارند. از طرفی یکی از نکات مهم در سئو سایت، کوتاه بودن لینکها یا همان URL های سایت است و تجربه و تحقیقات مهندسین سئو نشان داده که هرچقدر لینک یک مطلب کوتاهتر باشد، سئوی آن مطلب و تبلیغات آن سادهتر خواهد بود. سایتها و برنامههایی که این امکان را فراهم میکنند، بهنوعی لینکها را تغییر مسیر هم میدهند و ترافیک ورودی لینکها از آنها عبور میکند.
البته کوتاه کردن لینکها، دلایل متعددی دارد که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت. کوتاه کنندههای لینک ابزارهایی بسیار کاربردی و درعینحال ساده هستند؛ حتی اگر تابهحال با آنها کار نکردید هم بهراحتی میتوانید از آنها استفاده کنید و نیاز به دیدن آموزش خاصی ندارد. سرویسهای ارائهدهنده ایرانی بسیار باکیفیتی هم در این زمینه وجود دارد که بسیاری از مشکلات سرویسهای خارجی را هم ندارند.
چرا باید از ابزار کوتاه کننده لینک استفاده کنیم؟
افراد گوناگونی که به سرویسهای کوتاه کننده آدرس سایت مراجعه میکنند، با یکی از دلایل زیر به این کار متوسل میشوند:
کوتاه شدن لینکهای بسیار طولانی
اولین و مهمترین دلیل استفاده از کوتاه کنندههای لینک، کوتاه کردن لینکهایی است که واقعاً طولانی هستند و برای اشتراکگذاری آنها، چارهای جز کوتاه کردنشان ندارید. البته برخی از لینکها به آن اندازه طولانی نیستند و بدون URL Shortener هم میتوان آنها را برای دیگران ارسال کرد؛ اما لینکهای خیلی طولانی، حتماً نیاز به کوتاه شدن دارند. این مورد اغلب در لینکهای فارسی مشاهده میشود که با افزودن حروف فارسی به لینکها، اعداد و ارقام عجیب غریب و لینکهای بسیار طولانی ایجاد میشود که شما را مجبور به کوتاه کردن لینکها خواهد کرد.
لینکهای کوتاه، با زیبایی و خوانایی بیشتر
- آدرس دهی کوتاه خوانایی بیشتری دارد و راحتتر در حافظه باقی میماند.
- لینکها حتماً باید کوتاه و خوانا باشد تا در ذهن مخاطب بماند و بتواند آن را بهسادگی تایپ کند؛ ضمن اینکه میتوانید با درج نام برند خود یا کلمه کلیدی در لینک کوتاه، موضوع آن را به مخاطب انتقال دهید.
- با استفاده از لینکهای کوتاه میتوانید در بازاریابیهای پیامکی و ایمیلی، بازاریابی موبایلی، بازاریابی شبکه های اجتماعی و…. با کاربران ارتباط بگیرید و بازاریابیهای موفقی داشته باشید.
- اگر از سرویسهای کوتاه کننده لینکها استفاده کنید، هم مخاطبان و هم حتی خود شما در تایپ آن خیلی راحتتر و سریعتر خواهید بود و میتوانید بهسادگی این لینک را برای هر شخصی ارسال کنید.
اشتراکگذاری راحت در شبکههای اجتماعی
امروزه هر سایت و کسبوکار اینترنتی، علاوه بر جذب کاربران از طریق گوگل و موتورهای جستجو؛ سعی میکند تا از شبکههای اجتماعی نیز کاربران را به سایت خود جذب کند؛ برای مثال اکثر سایتهای ایرانی در شبکههای اجتماعی اینستاگرام، تلگرام، توییتر و یوتیوب فعالیت دارند. اگر بخواهید یک لینک را در بیوی اینستاگرام خود قرار دهید، بسیار بهتر است که این لینک کوتاه باشد؛ یا برای اشتراکگذاری لینکها در این شبکههای اجتماعی بسیار بهتر است که لینک کوتاه باشد.
اشتراکگذاری لینکهای طولانی در محیطهای اجتماعی محبوبی چون توییتر که با محدودیت کاراکتر روبهرو است، کل حجم پیام شما را پُر خواهد کرد و در حقیقت اصلاً نمیتوانید که لینکهای بلندتر از حد مجاز تعیینشده را به اشتراک بگذارید. حال آنکه با گذاشتن یک لینک کوتاه، میتوانید پیام موردنظر یا توضیحات خود را نیز در کنار آن لینک منتشر کنید. پس کوتاه کردن آدرس سایت در شبکههای اجتماعی کاربرد بسیار وسیعی دارد و میتواند عمل اشتراکگذاری را باکیفیت بالاتری به انجام برساند.
استخراج آمار و ردگیری از لینکها و ارزیابی
یکی از دلایلی که بیشتر بازاریابهای دیجیتال از کوتاه کننده link استفاده میکنند، برای مطلع شدن از تعداد افرادی است که بر روی لینکشان کلیک کردهاند؛ زیرا گاهی نمیتوان فهمید یا اینکه سیستم آمارگیری درستی موجود نیست، در این صورت از کوتاه کننده لینک استفاده میکنند. اگر از ابزارهای کوتاه کننده URL استفاده کنید این امکان برای شما فراهم میشود تا بهراحتی بفهمید چند نفر با شما تعامل داشتهاند؟ یعنی چند نفر روی لینکتان کلیک کردهاند؟ لوکیشن این افراد کجا بوده است؟ همچنین دادههای بسیاری نیز همچون گروه کاربران و محدوده سنی و جغرافیایی آنها و… نیز قابلاستخراج و پیگیری خواهد بود.
اینها ویژگیهای مثبتی است که دیجیتال مارکترها در گوگل آنالیتیکس همیشه به دنبال این آمار و ارقام هستند؛ بنابراین شما میتوانید از چنین لینکهایی صرفاً برای اندازهگیری استقبال از کمپینهای تبلیغاتی خود نیز بهره بگیرید؛ اما باید توجه داشته باشید که در هنگام برگزاری کمپین، پلنی از سرویس کوتاه کننده یو آر ال را انتخاب کنید که امکان آمارگیری را به شما بدهد، چراکه در برخی از این سرویسها، این امکان را ندارند.
کوتاه کردن لینک برای پوشاندن لینک اصلی
گاهی افراد نمیخواهند لینک اصلی و واقعی را در معرض نمایش بگذارند؛ پوشاندن و پنهان کردن لینک اصلی یک موضوع خاص است. عدم نمایش لینک واقعی دیگر کاربرد کوتاه کننده link است که البته زیاد هم پسندیده نیست. درواقع گاهی برای پوشاندن لینکهایی خاص از این قابلیت استفاده میشود که اگر کاربران از محتوای آن آگاه باشند، هرگز روی آن لینک کلیک نمیکنند. بهعنوانمثال برای لینکهای زیرمجموعه گرفتن، از کوتاه کننده لینک استفاده میشود. هکرها و سیستمهای اسپم برای فریب کاربران نیز از این لینکهای کوتاه شده بهره میگیرند. خوشبختانه در رسانههای مختلف، تدابیر زیادی برای تشخیص چنین لینکهایی در سطوح امنیتی آنها در نظر گرفتهشده، اما هنوز همچنین سوءاستفادههایی از کوتاه کنندههای لینک رایج است.
نکات مهم در مورد انتخاب بهترین کوتاه کننده لینک
سایتهای کوتاه کننده لینک بهطورمعمول بینقص نیستند و دچار مشکلاتی میشوند؛ مثلاً سایتهای خارجی قوانین خاص خودشان را (گاها خلاف قوانین سایر کشور) دارند و از طرفی امکان مسدود شدنشان بالاست؛ یا سرویسهای داخلی به دلیل آسیب زیرساختهایشان، سایت را تعطیل میکنند. برای همین باید از سایتهایی استفاده کنید که اعتبار بیشتری داشته باشند و شما بتوانید به آنها اعتماد کنید؛ بنابراین پیش از اعتماد به هر ابزاری، ابتدا باید از اعتبار و سابقه فعالیت آن مطلع شویم. غالباٌ برای داشتن کمترین ریسک در این مورد استفاده از سایتهای داخلی است چرا که احتمال فیلتر شدن سایتهای خارجی در سالهای گذشته مشکلات زیادی را برای استفاده کنندگان به وجود آورده است.
بهطورکلی معیارهای متعددی برای سنجش میزان اعتبار یک سایت وجود دارد، مثل کاربران آن سایت، جایگاه در گوگل، رتبه الکسا، سن دامنه و… که در نظر گرفتن این موارد در کنار هم میتواند به تشخیص اعتبار سایت کمک کند. پس قبل از استفاده از خدمات سایتهای کوتاه کننده کوتاه کننده link باید آنها را بهطور دقیق بررسی کنید تا خیالتان از مشکلات احتمالی آنها راحت باشد و در صورت وقوع هر مشکلی هم بخش پشتیبانی آنها پاسخگوی مشکلات باشد.
اکستنشن های مرورگر کروم برای کوتاه کردن لینک
برای راحتی استفاده از سایتهای کوتاه کننده لینک، این سایتها اقدام به ایجاد اکستنشهایی برای مروگر کروم کردهاند تا به راحتی و سریع کاربران بتوانند لینکهای خود را کوتاه کنند:
کوتاه کننده url shortener
کوتاه کننده Google Chrome
کوتاه کننده QuickLink
اکستنشن کروم برای سایت yun.ir
اکستنشن کروم برای سایت bit.ly
معرفی سرویسهای ایرانی و خارجی
در ادامه به معرفی سایتها و سرویسهای پرطرفدار کوتاه کننده لینک میپردازیم. بسیاری از این سرویسها متأسفانه با همه امکانات و ویژگیهایشان، مسدود شدهاند؛ اما نمیتوان آنها را نادیده گرفت؛ بنابراین این سرویسها را بر اساس مسدود شدن یا نشدن در دو گروه بررسی خواهیم کرد؛ هرچند سرویسهایی که مسدود نیستند، انگشتشمارند. در انتها هم به چند سرویس محبوب ایرانی خواهیم پرداخت.
سرویس های خارجی کوتاه کننده لینک
- سایت Bitly
- سایت URL1.io
- سایت TinyURL
- سایت Is.gd
- سایت Ouo
- سایت ShortURL
- سایت U.to
- وب سایت BL.INK
- وب سایت Rebrandly
- وب سایت Ow.ly
- وب سایت AdF.ly
سرویسهای کوتاه کننده لینک ایرانی
- سایت یون (Yun.ir)
- سایت B2n
- سایت اُپیزو
- سایت وان دا
- سایت ریزی
- سایت زایا
سرویسهای کوتاه کننده لینک خارجی
Bitly
سایت بیتلی(link management platform) یکی از قدیمیترین و پرطرفدارترین سایتهای کوتاه کننده لینک خارجی است که در تمامی دنیا از آن برای کوتاه کردن لینک استفاده میشود. به کمک این سایت میتوانید در زمانی کوتاه هر لینکی را که دوست دارید کوتاه کنید. اگر به فکر استفاده از یکی از حرفهایترین ابزارهای کوتاه کننده لینک هستید در استفاده از این ابزار، شک نکنید. با استفاده از امکانات این سایت میتوانید آنالیز دقیقی روی لینکهای کوتاه خود داشته باشید. همانطور که قبلاً اشاره شد، با توجه به محدودیتهایی که در ایران است، برای دسترسی به این سرویس نیاز به تغییر آی پی از سمت مخاطب وجود دارد.
این سایت افزونهای برای وردپرس دارد و شما میتوانید با استفاده از این افزونه و نصب آن بر روی وردپرس خود همیشه با یک کلیک ساده لینکهایتان کوتاه شده باشد. بیتلی DA (اعتبار دامنه) بسیار بالایی دارد و وقتی شما از این سایت استفاده میکنید، همانند این است که شما از یک سایت DA بالا بک لینک گرفتهاید.
سرویسهای بیتلی در چهار پلن رایگان، پایه، پریمیوم و تیمی طبقهبندیشده است. نسخههای پایه، پریمیوم این سرویس دارای امکانات بیشتر و گستردهتری نسبت به سرویس رایگان است که برای استفاده از آنها باید به ترتیب حق عضویت ماهانه ۲۹ و ۱۹۹ دلاری را پرداخت کنید؛ قیمتگذاری پلن تیمی هم بر اساس امکاناتی است که انتخاب و سفارشیسازی میکنید.
با استفاده از پلن های این سرویس میتوانید از ۱۵۰۰ تا بیشتر از ۱۰۰۰۰ لینک کوتاه شده مارکدار را در ماه ایجاد کنید. همچنین میتوانید از امکانات دیگری مانند آنالیز کلیکها، گواهی SSL سفارشی، ریدایرکت مسیرهای مارکدار، واردکردن کلمات کلیدی در انتهای لینک و… استفاده کنید.
URL1.io
از دیگر امکانات URL1 میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- UTM Builder
- QR Code Generator
- URL Encode
- URL Decode
TinyURL (URL shortening service)
توسط کوتاه کننده لینک رایگان TinyURL میتوانید بهصورت رایگان و بدون ثبتنام، لینکها را کوتاه کرده و یا آنها را سفارشیسازی کنید؛ البته پلنهای ویژهای هم برای استفاده وجود دارد که باید آنها را خریداری کنید که امکانات بسیار بیشتری همچون آنالیز کلیکها و محدودیت لینکهای کوتاه شده از پنجاههزار تا پنج میلیون لینک را ارائه میکند. لینکهای کوتاه شده توسط این سرویس تاریخ انقضا نداشته و همیشگی هستند. برای کوتاه کردن سریع آدرس لینک صفحات مختلف وب و جهت اشتراکگذاری در شبکههای اجتماعی یا سایر اپلیکیشینها در دنیای وب، تاینی یوآرال، یک انتخاب بینظیر است؛ با کمک این ابزار میتوانید بدون پرداخت هیچ هزینهای بهسادگی یوآرال مدنظرتان را کوتاه کنید. استفاده از این سایت خیلی ساده است. کافی است لینک موردنظر را وارد فیلد مخصوص کنید و یک لینک کوتاهتر و تمیز با عباراتی که خودتان برای ادامه لینک وارد کردهاید تحویل بگیرید.
Is.gd
یک سرویس پرقدرت و محبوب کوتاه کننده آدرس سایت، سرویس is.gd است که عمده کاربران آن چینی هستند و بدون ثبتنام و بهراحتی میتوانید با یک کلیک لینک خودتان را کوتاه کنید. این سرویس یکی از سادهترین تجربههای کوتاه کردن URL را فراهم میکند؛ تنها با یک فیلد برای واردکردن لینک طولانی، میتوانید لینکهایتان را فوراً به یک لینک کوتاه تبدیل کنید. هیچ ویژگی و سرویسهای اضافی دیگری وجود ندارد، اگر میخواهید فقط کار را با سرعت و به همان اندازه در زمان کوتاهی بدون هیچگونه فرایند اضافی مانند ورود به سیستم و CAPTCHA ها و … انجام دهید، بنابراین سرویس انتخاب خوبی خواهد بود.
Ouo
از دیگر سرویسهای محبوب کوتاه کننده لینک، سرویس Ouo.io است که علاوه بر امکانات کوتاه کنندههای دیگر، امکان درآمدزایی قابلتوجهی را نیز برای شما فراهم میکند. کسب درآمد از این سرویس به این صورت است که هنگام کلیک روی لینکهای کوتاه شده، یک فیلم کوتاه تبلیغاتی برای کاربران نمایش داده میشود و به ازای هر کلیک و هر مشاهده فیلم مبلغی بهحساب شما واریز خواهد شد.
ShortURL
این سایت هم مانند سرویسهای دیگر خدمات کوتاه کننده link ارائه میدهد. شورت یو آر آل مانند بقیه سرویسها، لینک کوتاه شده را سریع و ساده به شما تحویل میدهد؛ فقط کافی است لینک را داخل کادر قرار دهید و گزینه shorten url را بزنید. سرویسهای ویژه این سایت، نسبت به سایتهای قبلی، امکانات کمتری را ارائه میکند.
U.to
با این سایت هم مانند دیگر سایتها میتوانید لینکهای خودتان را کوتاه کنید. اگر در این سایت عضو شوید بهتر است از سرویسهایی که ارائه میکند استفاده کنید. همچنین تعداد کلیکها در این سایت هم قابل رصد است.
BL.INK
بی لینک یکی دیگر از سایتهای قدرتمند ارائهدهنده خدمات کوتاه کننده لینک است که یک سرویس کوتاه کننده لینک با ویژگیهای کامل است؛ این سرویس نهتنها میتواند URL های طولانی را به لینکهای کوتاه تبدیل کند، بلکه میتواند ترافیک حاصل از لینکهای شما را هم ردیابی کند. داشبورد این سرویس، لینکهای پرطرفدار و آمار کلی را نشان میدهد. بی لینک به شما این امکان را میدهد که ترافیک لینکهایتان را به روشهای جدید و سفارشی مشاهده کنید که این ویژگی برای ردیابی و هماهنگی کمپینها بسیار مناسب است.
BL.Ink بهعنوان یکی از کوتاه کنندههای لینک قدرتمند، پیوندهای مارکدار هوشمندی را به شما ارائه میدهد که به شما امکان میدهد پیوندهای سفارشی حاوی کلمات مرتبط و نهفقط یکرشته تصادفی از کاراکترها را ایجاد کنید. این سرویس همچنین گزارشهای تحلیلی ارائه میدهد که میتواند کلیکها را بر اساس تاریخ، زمان، زبان، مراجعهکنندگان، دستگاه و مکان ردیابی کند و با ابزارهای تحلیلی وب مانند Google Analytics و Adobe ادغام شود.
متأسفانه استفاده از این سرویس رایگان نیست و پلن های پولی از ۴۸ دلار شروع شده و تا ۵۹۹ دلار در ماه ارائه میشود؛ علاوه در پلن سفارشی، میتوانید پلنتان را بر اساس تعداد پیوندهایی که میخواهید ایجاد و ردیابی کنید، قیمتگذاری کنید.
Rebrandly
ریبرندلی یک سرویس کوتاه کننده آدرس سایت بسیار پیشرفته است که امکانات بسیار خوبی به کاربرانش ارائه میدهد؛ که برای استفاده از آن باید عضو سایت باشید؛ چون تعداد اندکی از خدمات این سیستم رایگان است و بخش اعظم آن با پرداخت هزینه ارائه میشود ولی بدون عضو شدن هم یک سری خدمات کاربردی در دسترس است.
این سیستم با سه پلن برای اشخاص و دو پلن برای تیمها، راهحلهای کوتاهسازی پیوند را برای شرکتهای کوچک و تجاری ارائه میدهد. بهعنوانمثال، طرح رایگان آنها ۵۰۰۰ کلیک پیگیری شده، ۵۰۰ لینک مارکدار و ۵ نام دامنه سفارشی را ارائه میدهد؛ درحالیکه پلن پریمیوم آنها ۱.۵۰۰.۰۰۰ کلیک پیگیری شده، ۱۵۰.۰۰۰ لینک مارکدار و ۲۰ نام دامنه سفارشی را با پرداخت ۴۹۹ دلار در ماه ارائه میدهد. نمونههایی از امکانات این سرویس عبارت است از: ایجاد پیوند انبوه، پارامترهای UTM، دسترسی به API، ایموجی ها در لینکهای کوتاه، پایبند به GDPR (مقررات عمومی حفاظت از داده اتحادیه اروپا)، سرورهای مقیاس خودکار سریع، گزارش خصوصی، گزارشهای سفارشی، ردیابی و آنالیز کلیکها و...
Ow.ly
یکی دیگر از سایتهای کوتاه کننده لینک محبوب، از یک پلتفرم مدیریت رسانههای اجتماعی پیشرو و شناختهشده به نام HootSuite است؛ که البته Ow.ly فقط یک کوتاه کننده لینک نیست و سرویسهای جذابی نیز دارد. یکی از جذابترین سرویسها این است که بهراحتی میتوانید عکسهای موردنظرتان را با لینک کوتاه به اشتراک بگذارید. شما همچنین میتوانید علاوه بر تصاویر، فایلها و فیلمها را بهراحتی با Ow.ly در انواع فرمتهای مختلف به اشتراک بگذارید. این سرویس، دارای آنالیز دقیق برای هر لینک در شبکههای اجتماعی است. Ow.ly بعد از اینکه با سایت بزرگ Hootsuite ادغام شد، امکانات بیشتری نیز به آن اضافه گردید.
مزیت واقعی استفاده از این کوتاه کننده لینک در استفاده از همین پلت فرم HootSuite برای همه بازاریابی در شبکههای اجتماعی است. برای مثال با استفاده از این سرویس میتوانید بهصورت مستقیم پستهای خود در شبکههای اجتماعی و مجازی دیگر را نیز بررسی و آنالیز کنید. این سرویس دارای نسخه پریمیوم نیز بوده و شما میتوانید با پرداخت حق عضویت، امکانات بیشتر و تمامی امکانات سایت Hootsuite را نیز استفاده کنید.
AdF.ly
این سرویس نیز در کنار استفاده از امکانات کوتاه کننده آدرس اینترنتی، امکان درآمدزایی را برای شما از طریق نمایش تبلیغ به مخاطبان لینک فراهم میکند. با کلیکهای بیشتر در لینکهای کوتاه شده سرویس AdF.ly، پول بیشتری کسب میکنید. اگرچه درآمد اندکی است، اما اگر بتوانید کلیکهای زیادی را جذب کنید، مطمئناً میتوانید درآمدتان را بیشتر کنید. هنگام ثبتنام در این سرویس، میتوانید آمار دقیق هر پیوند را که کوتاه کردهاید را هم مشاهده کنید البته نباید فراموش کنیم که پرداخت این درآمد، به دلیل تحریمها در کشورمان بهسختی قابلدستیابی است.
سرویسهای کوتاه کننده لینک ایرانی
یون (Yun.ir)
یون یکی قدیمیترین سایت کوتاه کننده لینک ایران است. این سرویس نام دامنه خود را از yon.ir به yun.ir تغییر داده است. از بین سرویسهای کوتاه کننده لینک ایرانی، یون جزو بهترینها و پرکاربردترینها است. یون به شما اجازه میدهد تا بهراحتی لینک صفحه مدنظر خود را وارد کنید و یک لینک کوتاه شده را دریافت نمایید. استفاده از یون همیشه رایگان است؛ لینکهای کوتاه شده تاریخ انقضا ندارند و از همه مهمتر هیچگونه تبلیغی روی لینکها قرار داده نمیشود.
علاوه بر این موارد، وبسایت یون به کاربران خود اجازه میدهد تا آدرس دلخواه خود را وارد کنند. البته آدرس پیشنهادی شما نباید قبلاً توسط فرد دیگری اشغالشده باشد. سایت یون به شما آماری از نرخ دیده شدن لینکها میدهد که میتوانید ببینید لینکهای شما چند بار دیدهشده است. سایت یون پنل کاربری دارد و شما میتوانید در این سایت عضو شوید که به امکانات و اطلاعات دیگری نیز در پنل دسترسی داشته باشید.
یون امکانات مختلفی مانند وصل شدن به دامنه شخصی، قابلیت ایجاد لیست، کسب درآمد، تنظیم پسورد، ویرایش آدرس کوتاه شده، تاریخ شروع و انقضا اعتبار لینک، داشتن افزونه گوگل کروم، ربات تلگرام کوتاه کننده لینک، فرم ساخت یو تی ام (utm)، ارائه گزارش از آمار بازدیدها به تفکیک دستگاه، تاریخ، کشور و زمان بازدید، لیست ارجاع دهندهها، دستگاه کاربر و… دارد که در اختیار وب مسترها قرار میدهد.
B2n
یکی از بهترین سرویسهای کوتاه کننده link ایرانی که در مدت اخیر تعداد کاربران زیادی به دست آورده است، سرویس b2n.ir است که مزایایی مشابه وبسایت Yun دارد. کار با سایت B2n هم ساده و راحت است؛ لینک بلند را در فیلد کوتاه کننده میگذاریم و یک لینک کوتاه بریده تحویل میگیریم. همچنین میتوانیم با کادر دوم یک لینک با کلمات دلخواه بسازیم. امکانات این سرویس هم رایگان است و بدون نیاز به ثبتنام میتوان از خدمات آن بهصورت نامحدود استفاده کرد. لینکها تاریخ انقضا ندارند و علاوه بر این، در وبسایت b2n امکان مشاهده آمار کلیکهای انجامشده روی لینک هم فراهمشده است که میتوانید آماری از میزان موفقیت کمپین پیامکی خود یا نرخ کلیک پیامکها داشته باشید.
همچنین با این سرویس میتوان خیلی راحت لینکها را ویرایش کرد. امکان سفارشیسازی و تحلیل نرخ کلیکها از ویژگیها و مزایای این سرویس به شمار میرود. امکانات دیگر این سرویس شامل، تاریخچه دقیق، منابع، منطقه جغرافیایی افرادی که روی لینک کلیک کردهاند و...است.
اُپیزو
اپیزو (opizo.com) یکی دیگر از سرویسهای قدرتمند جهت کوتاه کردن لینک بشمار میرود. شما در سایت اپیزو میتوانید دو نوع لینک اضافه کنید. یک لینک مستقیم (بدون کسب درآمد) و دیگری لینک درآمدزا که همانطور که از عنوان آن پیداست، میتوانید از طریق لینکهای کوتاه درآمدزای ساختهشده، کسب درآمد کنید. به این صورت که به ازای هر بازدید از لینکهایتان و نمایش تبلیغات، مبلغی به حسابتان واریز میشود. با این خدمات، شما با یک تیر چند نشان زدهاید؛ هم با اشتراکگذاری لینکها ورودی صفحات خود را افزایش میدهید، هم آمار لینکهای خود را دارید و آنها را مدیریت میکنید و هم برای کلیکهای دریافتی کسب درآمد میکنید.
این سایت به شما این اجازه را میدهد که لینکهای کوتاه خود را سفارشیسازی کنید و برای آنها تاریخ انقضا تعیین کنید. اپیزو به شما یک افزونه ورد پرسی هم ارائه کرده تا با استفاده از آن برای مقالههای بلاگتان لینک کوتاه ایجاد کنید. امکانات سرویس اپیزو عبارت است از: رایگان بودن، دارای پلاگین وردپرس، امکان به دست آوردن درآمد، امکان گذاشتن تاریخ انقضا برای لینکها و امنیت بالا.
وان دا
وان دا (1da.ir) از جدیدترین کوتاه کنندههای آدرس سایت ایرانی است که طی چند سال اخیر رشد بسیار خوبی داشته و در کنار سرویس کوتاه کننده لینک، امکان کسب درآمد نیز دارد. امکانات این سرویس نسبت به سرویسهای دیگر پیشرفتهتر است؛ ازجمله امکانات واندا میشود به قابلیت کسب درآمد از بازدیدها، ارائه آمار دقیق و لحظهای، زیرمجموعهگیری و اسکریپت کوتاه کننده لینک برای سایت اشاره کرد. با وان دا میتوان لینکها را بهصورت مستقیم و غیرمستقیم کوتاه کرد.
کسب درآمد، هم با دعوت دوستان و هم با کوتاه کردن غیرمستقیم لینک امکانپذیر است. با ثبتنام در سایت وان دا و بعدازآن با عضویت هرکدام از دوستانی که شما آنها را به این سایت دعوت کردهاید، سیستم زیرمجموعه گیری وان دا به شما امکان افزایش درآمد میدهد (۲۰% پاداش هر زیرمجموعه). وان دا بابت هر هزار بازدید غیرمستقیم از تبلیغات با آی پی ایران ۲۰۰۰۰ تومان پرداخت میکند. این سرویس آمار لینک را نمایش میدهد و یک ربات تلگرام کوتاه کننده لینک هم دارد.
یکی دیگر از دلایل محبوبیت واندا هم پشتیبانی سریع این سایت است. بهطورمعمول پشتیبانی این سایت در کمتر از چند ساعت پاسخ سؤالات و مشکلات شما را میدهند. چیزی که در سایتهای دیگر بسیار کم دیده میشود.
ریزی
ریزی (rizy.ir) یکی دیگر از سرویسهای کوتاه کننده link رایگان است که با کمک آن میتوانید لینکهای طولانی خود را به لینک کوتاه تبدیل کنید تا بهراحتی آنها را به اشتراک بگذارید. ریزی سرعت بالایی را در هدایت کاربران لینکهای کوتاه شدهاش به ارمغان میآورد. بهطوریکه این سایت طبق گفتهٔ سایت الکسا در مدت زمان ۶۴ صدم ثانیه بالا میآید. سرعتی هماندازه با سرعت موتور جستجوی گوگل (تقریبی). در این سایت نیز مانند سرویسهای قبلی میتوانید از لینکهای کوتاه شده کسب درآمد کنید. برای کسب درآمد ابتدا بهصورت رایگان ثبتنام کنید، سپس امکان کوتاه کردن لینک به دو صورت درآمدزا و مستقیم وجود دارد. سپس لینک کوتاه کنید و لینکهای خود را در محیطهای اجتماعی و سایتهای دیگر به اشتراک بگذارید تا به ازای هر بازدید از آنها به درآمد شما اضافه شود.
البته نباید از حق گذشت که ریزی علاوه بر پشتیبانی قوی و سرعتبالا و پرداختیهای بهموقع، تبلیغات کمتری هم نشان میدهد و درآمد مناسبتری میپردازد. از ویژگیهای سرویس کوتاه کننده لینک ریزی میتوان به مشاهده آمار بازدید لینکها، کوتاه کردن لینک با آدرس دلخواه، ویرایش و حذف لینکها، زیرمجموعه گیری برای کسب درآمد بیشتر، ابزارهای پیشرفته برای کوتاه کردن لینک مانند کد اسکریپت، کوتاه کننده جمعی، وبسرویس API، پشتیبانی آنلاین ۲۴/۷ و... اشاره کرد.
زایا
سرویس کوتاه کننده link رایگان بعدی، زایا (zaya.io) از کاربردیترین وبسایتهای فارسی کوتاه کننده لینک است. امکانات زیاد این وبسایت باعث تفاوت زایا با دیگر سایتهای کوتاه کننده لینک شده است.
امکانات سایت زایا عبارت است از:
ساخت لینک با UTM
امکان تعیین حریم خصوصی نمایش آمار لینک بهصورت خصوصی یا عمومی (جداگانه برای هر لینک)
امکان غیرفعال و یا فعالسازی مجدد یک لینک کوتاه شده
انتخاب هدفهای جغرافیایی بر اساس کشور
هدفگیری پلتفرمهای خاص (کاربری که از اندروید وارد میشود به لینک مخصوص اندروید منتقل شود و کاربر IOS هم به لینک مخصوص خودش)
انتخاب دامنههای ارائهشده توسط سیستم یا دامنه/ ساب دامنه دلخواه شما
امکان دستهبندی لینکهای ساختهشده برای نظم بهتر و شناسایی سریعتر
قرار دادن رمز عبور بر روی لینکهای کوتاه شده
امکان تعیین زمان و ساعت انقضا برای لینک
امکان ریدایرکت بازدیدکننده به لینکی متفاوت بعد از مثلاً ۱۰۰ کلیک
امکان ساخت Rotation (می تونید چندین لینک رو تعریف کنید و ترافیک رو بر این لینکها تقسیم کنید. مناسب برای پیادهسازی A/B Testing)
امکان ساخت کلید API
دانشنامه توسعهدهندگان
کوتاه کردن لینک بهصورت دستهجمعی.
سخن نهایی
همانطور که دیدیم، سرویسهای بسیار خوب و قدرتمندی برای کوتاه کردن لینکها وجود دارد و این انتخاب بر عهده شماست که از کدامیک استفاده کنید؛ بنابراین توصیه میکنیم که سرویسی را انتخاب کنید که برخلاف نقصهایش، مزایای آن بیشتر با خواستههای شما همخوانی داشته باشد.