تفاوت وبسایت و وبلاگ
اگر به فکر راهاندازی وبلاگ یا وبسایت هستید، خواندن این مقاله به شما در رسیدن به اهدافتان کمک خواهد کرد. در این راهنما ، توضیح خواهیم داد که وبلاگ و وبسایت چیست و تفاوت آنها باهم در چه مواردی است.
وبلاگ چیست؟
درواقع وبلاگ نوعی از وبسایت یا یک صفحه وب اطلاعاتی است که در شبکه جهانی وب منتشر میشود و شامل محتوای متنی مستقل و آموزنده در یک موضوع خاص است. اطلاعات منتشرشده در یک وبلاگ، به ترتیب زمانی معکوس نمایش داده میشوند تا اولین پستها ابتدا نمایش داده شوند. محتوای وبلاگ اغلب بهعنوان نوشته یا "پست وبلاگ" شناخته میشود.
وبلاگها معمولاً توسط یک فرد یا گروه کوچکی از افراد اداره میشوند تا اطلاعات را به شیوه محاورهای ارائه دهند. همچنین بستری برای به اشتراک گذاشتن نظرات افراد و بحث درباره موضوعی خاص فراهم میکند.
بسترهای وبلاگ نویسی ابزارهای انتشار آنلاین هستند که برای چاپ مقالات و نظرات مناسب است. در حال حاضر تعداد زیادی وبلاگ وجود دارد که محتوای آموزنده تولید میکنند.
تاریخچه وبلاگها
وبلاگها از خاطرهنویسی روزانه و مجلات آنلاین اینترنتی در اواسط دهه 90 میلادی شکل گرفت که در آن زمان کاربران بهروزرسانیهای منظم در مورد زندگی شخصی، افکار و تفاسیر اجتماعی خود را در این صفحات منتشر میکردند.
با توجه به افزایش روزافزون این صفحات، ابزارهای مختلفی ظاهر شدند که ایجاد مجلات آنلاین و وبلاگهای شخصی را برای کاربران آسانتر کرد. این ابزارها به محبوبیت وبلاگ نویسی کمک کردند و این فناوری را در دسترس کاربران غیر فنی نیز قرار دادند.
در سال 1999، وبسایت وبلاگنویسی محبوب Blogger.com راهاندازی شد که بعداً در فوریه 2003 توسط گوگل خریداری شد.
در همان سال، وردپرس اولین نسخه خود را بهعنوان بستر وبلاگنویسی در می 2003 منتشر کرد. امروزه وردپرس محبوبترین پلتفرم وبلاگ نویسی در جهان است.
وبسایت چیست؟
وبسایت مجموعهای از صفحات وب و محتوای چندرسانهای است که تحت یک دامنه در شبکه جهانی وب موجود است.از وبسایتها برای اهداف مختلف مانند بیزینس و فروشگاهی یا حتی برای اهداف آموزشی و اطلاعاتی استفاده میشود و طیف گستردهای از برنامههای کاربردی وجود دارد که یکی از اهداف اصلی ایجاد آن، ارائه اطلاعات به بازدیدکنندگان در خصوص یک شرکت یا سازمان است.
تفاوت وبسایت و وبلاگ چیست؟
وبلاگها نوعی وبسایت هستند؛ وبلاگها میتوانند بخشی از یک وبسایت بزرگتر باشند. اغلب وبسایتها دارای یک بخش وبلاگ هستند که در آن بهطور مرتب برای اطلاعرسانی و آموزش مشتریان خود محتوا ایجاد میکنند.به زبان ساده، همه وبلاگها میتوانند یک وبسایت یا بخشی از یک وبسایت باشند ولی بااینحال، نمیتوان همه وبسایتها را وبلاگ نامید.همچنین میتوان گفت که وبلاگها دارای مقالاتی هستند که با استفاده از دستهبندیها و برچسبها سازماندهی شدهاند و از سوی دیگر، در وبسایتها از صفحات برای سازماندهی و نمایش محتوا استفاده میکنند.
"وبلاگ یا وبسایت" کدامیک بهتر است؟
ممکن است این سؤال برای شما پیش آید که آیا باید وبلاگ راهاندازی کنید یا وبسایت و کدامیک بهتراست؟پاسخ به این سؤال بستگی به اهداف شما دارد.بسیاری از مشاغل کوچک در سراسر جهان دارای وبسایت سادهای هستند که فقط از صفحات تشکیل شدهاند و هیچ وبلاگی ندارند. چنین وبسایتهای کوچکی، اغلب برای ایجاد یک وبسایت اطلاعاتی برای یک شرکت، سازمان یا یک فرد حقیقی ساخته میشوند.از سوی دیگر، تعداد بیشماری از مشاغل به پتانسیل یک وبلاگ در استراتژی بازاریابی کلی خود پی میبرند.صاحبان مشاغل، بخش وبلاگ جداگانهای را به وبسایتهای خود اضافه کرده و از آن برای به دست آوردن ترافیک بیشتر از موتورهای جستجو استفاده میکنند و دلیل این کار آن است که وبلاگها، بهینهسازی موتورهای جستجو (SEO) را بهبود میبخشند.وبلاگها همچنین دارای ویژگی فید RSS هستند که به کاربران امکان میدهد از آخرین پستهای شما مطلع شوند و هنگامیکه یک پست جدید منتشر میشود، فید RSS بهطور خودکار بهروز میشود.بازاریابان هوشمند اغلب RSS را با خبرنامه ایمیل متصل میکنند تا به کاربران خود در مورد پستهای اخیر، اعلانات محصول و موارد دیگر پیام اطلاع رسانی ارسال شود.چه یک کسبوکار داشته باشید، چه یک سازمان یا شرکت خصوصی، افزودن وبلاگ شخصی به وبسایت میتواند به شما در جذب مخاطب موردنظر و فروش محصولات کمک کند.اما خبر خوب این است که امروزه با توجه به ابزارهای مدرنی که در اختیار داریم به ما این امکان داده میشود که هر دو را بهصورت همزمان داشته باشیم.راه دستیابی به آن استفاده از CMS وبسایت قدرتمند است که به شما امکان میدهد وبلاگی را بهعنوان بخشی از وبسایت خود راهاندازی کنید؛ بنابراین، آنچه دریافت میکنید یک وبسایت کاربردی با قابلیت وبلاگ داخلی است.
تفاوت بین پستها و صفحات وبلاگ چیست؟
وردپرس محبوبترین بستر وبلاگ نویسی و یک سیستم مدیریت محتوای قدرتمند است و بهطور پیشفرض، دارای دو نوع محتوا است: پستها و صفحات.پستهای وبلاگ به ترتیب زمانی معکوس (جدیدترین به قدیمیترین) در صفحه وبلاگ شما نمایش داده میشوند، زیرا محتوای وبلاگ بهروز است. صفحات معمولاً برای ایجاد ساختار وبسایت طراحی میشوند و حتی وبلاگها میتوانند صفحاتی را در کنار خود داشته باشند.در حقیقت، تفاوت چندانی وجود ندارد. هر دو ازنظر فنی وبسایت هستند و بهطورکلی، میتوانید با هر یک از آنها کارهای مشابه را انجام دهید؛ اما مواردی وجود دارد که باید بدانید:
تفاوت در محتوا
ازنظر محتوا، یک وبسایت دارای "صفحات" است. صفحات وب را میتوان بر اساس محتوای خود به دستههای مختلف طبقهبندی کرد. بهعنوانمثال، یک صفحه میتواند شامل صفحه اصلی باشد که اطلاعات کلی در مورد شرکت بدهد و همچنین صفحه دیگری میتواند شامل لیست و توضیحات محصولات و خدمات باشد و یک صفحه وب دیگر میتواند اطلاعات تماس را فهرست کرده باشد.اما "پستها" محتوای بهروز هستند که میتوانند از یک یا ترکیبی از رسانهها مانند مقاله متنی، تصاویر، فیلم، پادکست و حتی فیدهای رسانههای اجتماعی تشکیل شده باشند.وبلاگها راه خوبی برای انتقال ایدهها به مخاطبان گسترده هستند و برای مشاغل، بهترین رسانه برای اطلاعرسانی اخبار و بهروزرسانی محصولات به مشتریان محسوب میشوند.در بیشتر مواقع، وبلاگها دارای ویژگی هستند که در آن خوانندگان میتوانند در مورد پست نظر دهند و نویسنده میتواند به آن پاسخ دهد.
وبلاگ نویسی چه مزایایی دارد؟
وبلاگ نویسی بستری را برای کاربران فراهم میکند تا خلاقیت و ایدههای خود را برای مخاطبان بیشتری به اشتراک بگذارند.برندها و مشاغل بزرگ وبلاگ ایجاد میکنند تا مشتریان خود را آموزش دهند، اخبار را به اشتراک بگذارند و مخاطبان بیشتری را جذب کنند.وبلاگ نویسی بخش مهمی از استراتژی بازاریابی آنلاین برای بسیاری از مشاغل است.موارد زیر تنها چند مزیت وبلاگ نویسی است:
- راهی برای سازماندهی افکار و ایدههای شما فراهم میکند.
- به شما امکان میدهد مهارتها، خلاقیت و استعدادهای خود را به نمایش بگذارید.
- به افراد کمک کنید تا در بیزینس خود صاحب قدرت شوند.
- به شما کمک میکند تا با افراد همفکر بهصورت آنلاین ارتباط برقرار کنید.
- بسیاری از وبلاگ نویسان با استفاده از روشهای مختلف درآمدزایی، از وبلاگ نویسی درآمد کسب میکنند.
- مشاغل از وبلاگ نویسی برای جذب مشتریان بالقوه بیشتر برای وبسایت خود استفاده میکنند.
- افراد میتوانند از وبلاگها برای افزایش آگاهی، اجرای کمپینهای رسانههای اجتماعی و تأثیرگذاری بر افکار عمومی استفاده کنند.
جمعبندی
وبلاگ و وبسایت برتری خاصی نسبت به هم ندارند و انتخاب گزینه مناسب در میان این دو، بسته به نیاز شماست. وبسایت گزینهها و امکانات بیشتری در اختیار کاربر قرار میدهد؛ در حالیکه وبلاگ بیشتر جنبه خبری دارد و تقریبا هرروز آپدیت میشود. امیدواریم این مقاله به سؤالات شما در مورد "تفاوت وبسایت و وبلاگ در چیست" کمک کرده باشد و بتوانید بهترین گزینه را برای رسیدن به اهداف خود انتخاب کنید.