
یکی از مراحل مهم پس از خرید و ثبت دامنه بینالمللی برای وبلاگ خود، وصل کردن دامنه به وبلاگ است. برای این منظور میبایست از قسمت تنظیمات وبلاگ وارد شوید. در این مقاله در مورد روش انجام این کار توضیحات کاملی را ارائه خواهیم داد.
وصل کردن دامنه به وبلاگ
پس از آنکه ثبت و خرید دامنه را انجام دادید، لازم است که وبلاگ خود را برای دامنه مورد نظر تعریف کنید.
برای وصل کردن دامنه (domain) به وبلاگ اول میبایست وارد صفحه مدیریت وبلاگ خود شده و از قسمت اتصال دامنه به وبلاگ، دامنه خود را در وبلاگ تنظیم و تعریف نمایید.
البته این مرحله برای هر سرویسدهنده وبلاگ متفاوت است، به همین دلیل برای اطلاعات بیشتر با پشتیبانی وبلاگ خود تماس بگیرید. اما به طور کلی برای وصل کردن دامنه به وبلاگ میتوانید به روش زیر عمل کنید:
- از قسمت تنظیمات وبلاگ به مسیر Settings → Custom domain بروید.
- در صفحه تنظیمات، نام دامنه را وارد کرده و روی گزینه Save کلیک کنید. توجه داشته باشید که نام دامنه میبایست با www وارد شود.
- پس از این مرحله، صفحهای برای شما نمایش داده میشود که از شما بهروزرسانی DNS را میخواهد. برای این منظور میبایست از ادیتورهای DNS استفاده کنید.
میتوانید از سرویسدهنده هاست و یا شرکتی که دامنه را از آن خریداری کردهاید، کمک بگیرید. یک ادیتور پرکاربرد برای این منظور hPanel’s DNS Zone Editor نام دارد که میتوانید از آن استفاده کنید.
بهروزرسانی تنظیمات DNS
در مرحله بعد، DNS دامنه خود را مطابق با سرویسدهنده وبلاگ خود بهروزرسانی نمایید. این DNS ها را میتوانید از سرویسدهنده وبلاگ خود بگیرید.
در زیر لیست مهمترین DNS ها آورده شده است:
DNS های میهن وبلاگ:
- NS3.MIHANBLOG.COM
- NS4.MIHANBLOG.COM
DNS های بلاگفا:
- NS20.OURIRAN.NET
- NS21.OURIRAN.NET
DNS های درتین بلاگ:
- dns1.dortinblog.com
- dns2.dortinblog.com
DNS های بلاگ تک:
- ns1.blogtak.com
- ns2.blogtak.com
DNS های بلاگ اسکای:
- ns1.blogsky.com
- ns2.blogsky.com
DNS های رویا بلاگ:
- ns25.domaincontrol.com
- ns26.domaincontrol.com
برای بهروزرسانی و ویرایش DNS به روش زیر عمل کنید.
- ابتدا DNS موجود که به صورت یک رکورد CNAME در تنظیمات وبلاگ تعریف شده است، بهروزرسانی کنید.
- سپس رکورد CNAME جدید را اضافه کنید. پس از این مرحله روی گزینه Save کلیک کنید تا تغییرات اعمال شود. توجه داشته باشید که بعد از تنظیم صحیح، اتصال دامنه به وبلاگ ممکن است تا 24 ساعت به طول انجامد.
نکته: اتصال دامنه به وبلاگهای Blogger، Blogspot و WordPress متفاوت بوده و با این روش انجام نمیشود.
ریدایرکت کردن دامنه
برای آنکه بازدیدکنندههای وبلاگ شما هم از آدرس دارای www و هم آدرس بدون www به وبلاگ هدایت شوند، از ریدایرکت دامنه استفاده کنید. برای این منظور به قسمت تنظیمات وبلاگ وارد شده و فیلد Redirect domain را فعال کنید.
سخن پایانی
در این آموزش مراحل وصل کردن دامنه به وبلاگ را توضیح دادهایم. همچنین روند بهروزرسانی DNS از طریق تنظیمات وبلاگ را نیز اشاره کردیم.
برای جزئیات بیشتر در این زمینه میتوانید از سرویسدهنده هاست و یا شرکت ارائهدهنده دامنه وبلاگ خود کمک بگیرید.
نظرات کاربران