turkey vps

افزایش سرعت سایت [چگونه سرعت لود صفحات وب‌سایت‌مان را افزایش دهیم؟]

افزایش سرعت سایت [چگونه سرعت لود صفحات وب‌سایت‌مان را افزایش دهیم؟]
افزایش سرعت سایت [چگونه سرعت لود صفحات وب‌سایت‌مان را افزایش دهیم؟]
1 سال پیش

اگر شما دانش مختصری از اصول وب‌مستری داشته باشید، قطعاً می‌دانید که سرعت بارگذاری وب‌سایت چه تأثیری در ترافیک ورودی دارد. به عبارتی می‌توان گفت که در مسیر موفقیت تمامی کارهای دیجیتال‌ مارکتینگ نظیر سئو و بهینه‌سازی‌های وب‌سایت‌ها، یک نکته اجتناب‌ناپذیر وجود دارد و آن‌هم سرعت لود صفحات سایت شماست. حال بیایید از ابتدا این قضیه را بررسی کنیم.

سرعت سایت چیست؟ 

سرعت بارگذاری سایت یا به‌صورت صحیح‌تر سرعت بارگذاری صفحه را می‌توان مدت‌زمان لازم برای نمایش کامل یک محتوا در یک صفحه خاص تعریف کرد. به‌عبارت‌دیگر سرعت بارگذاری صفحه همان سرعت دریافت یک بایت از وب سرور توسط مرورگر شما است.

چرا افزایش سرعت سایت مهم است؟

اهمیت سرعت بارگذاری سایت زمانی مشخص می‌شود که بدانید ترافیک ورودی و همچنین فروش محصول در سایتتان (اگر فروشگاه اینترنتی دارید) درصد قابل‌توجهی بستگی به‌سرعت بارگذاری سایت شما دارد.

سرعت لود سایت، بیشترین اهمیت را از دیدگاه دیجیتال مارکتینگ دارد. کاربران شما هستند که میزان فروش و درآمد شما را تعیین می‌کنند؛ بنابراین جلب رضایت کاربران و احترام به وقت ارزشمند آن‌ها باید در اولویت تیم فنی کسب‌وکار شما باشد.

حال بصورت دقیق‌تر اهمیت این موضوع را از دیدگاه دیجیتال ‌مارکتینگ بررسی می‌کنیم.

اهمیت سرعت بارگذاری سایت از دیدگاه دیجیتال مارکتینگ

ازنظر دیجیتال مارکتینگ، هرچقدر سرعت لود صفحات شما کند باشد، هم از نظر ترافیک ورودی با مشکل مواجه خواهید شد و هم ازنظر فروش محصول.

فرض کنید یک کمپین فروش چند ده‌میلیونی برای کسب‌وکار خود تدارک دیده‌اید و هنگامی‌که کاربران پرشماری وارد سایت شما می‌شوند، به دلیل کند بودن سایت، بلافاصله پنجره وب‌سایت شما را می‌بندند.

یقیناً همین عامل یعنی کند بودن وب‌سایت، ازنظر مالی صدمات فراوانی به کسب‌وکار شما وارد می‌کند. اخیراً شرکت گوگل نیز به‌صراحت اعلام کرده است  که سرعت بارگذاری صفحات سایت در رتبه‌بندی نتایج گوگل تأثیر بالایی دارد.

این موضوع را با یک مثال ساده برایتان توضیح می‌دهم؛ فرض کنید قصد خرید یک کول پد برای لپ‌تاپتان را دارید، کلمه کلیدی " خرید کول پد " را در گوگل جستجو کرده و 7 سایت اول نتایج گوگل را باز می‌کنید. اگر سرعت بارگذاری سایت اول کند باشد، شما بلافاصله به سراغ سایت دوم خواهید رفت و دیگر به سایتی که در ابتدا باز کردید، برنخواهید گشت. به همین سادگی به دلیل کند بودن سرعت سایت، فروش محصولات سایت اولی با مشکل روبرو خواهد شد.

حال به سراغ روش‌هایی برای افزایش سرعت وب‌سایت می‌پردازیم، همراه ما باشید.

چگونه سرعت سایت را آزمایش کنیم؟

برای آزمایش سرعت وب‌سایت، چندین ابزار وجود دارد که بهره‌مندی از هرکدام، مزایای خاص خودش را دارد. در زیر ۲ ابزار لازم و ضروری برای تست سرعت صفحات وب‌سایت را معرفی کردیم.

از میان ابزارهای مختلف، GTmetrix یکی از بهترین سرویس‌های سنجش سرعت وب‌سایت بشمار می‌رود. وب‌سایت GTmetrix.com امکانات و قابلیت‌های متعدد و جالبی برای تست فنی (از نظر سرعت بارگذاری) و حتی مقایسه وب‌سایت با میانگین سرعت وب‌سایت‌های دیگر را ارائه کرده است.

از نکاتی که ملزم به اشاره هستم؛ این ابزار کاملاً رایگان است و برای آزمایش سرعت صفحات وب‌سایت از دو موتور قدرتمند Google Page Speed و YSlow استفاده می‌کند.  جی‌تی‌متریکس با استفاده از موتورهای یادشده، تحلیل‌های تکنیکی کاملی انجام می‌دهد و برای هر پارامتر، یک نمره در نظر می‌گیرد. درواقع هر پارامتری که GTmetrix بررسی کرده است، یک پیشنهاد تحلیلی نیز در کنار آن درج کرده است که مسئول فنی وب‌سایت شما با مطالعه دقیق آن‌ها می‌تواند سرعت وب‌سایت را بهبود بخشد!

بعد از انجام بهینه‌سازی‌های پیشنهادی، یک‌بار دیگر سرعت صفحات را آزمایش کنید تا از صحت بهینه‌سازی صفحات مطمئن شوید.

یکی دیگر از ابزارهای مهم سنجش سرعت صفحات سایت، ابزار رایگان گوگل یعنی PageSpeed insight است. همین‌جا این نکته را بگویم که برای دسترسی به این سرویس گوگل نیاز به تغییر آی‌پی دارید.

این سرویس هنگام بررسی صفحات سایت شما، دو نمره برای آن‌ها در نظر می‌گیرد؛ یک نمره برای حالت دسکتاپ سایت، یک نمره هم برای حالت موبایل! طی چند سال اخیر، گوگل توجه زیادی به حالت موبایل وب‌سایت‌ها داشته است به‌طوری که وب‌سایت‌ها با دارا بودن قابلیت ریسپانسیو نسبت به سایت‌هایی بدون این قابلیت، در صدر رتبه‌بندی‌های گوگل قرار داشتند.

این سرویس نیز همانند GTmetrix در کنار نمره‌ای که به صفحات می‌دهد، تحلیل‌هایی در راستای بهبود فنی نیز ارائه می‌کند. مسئول فنی وب‌سایت با مطالعه این تحلیل‌ها که گاه نیازمند برنامه‌نویسی و دسترسی به سورس-کد صفحه دارد، می‌تواند مشکلاتی که باعث کندی سرعت صفحات شده را رفع نماید.

برای استفاده از این سرویس کافی است آدرس (URL) صفحه خود را در باکس تعیین‌شده در گوگل پیج‌اسپید اینسایت وارد کنید تا فرآیند آزمایش شروع شود.

با توجه به تجربه‌ای که از سال‌ها فعالیت در این حوزه کسب کردیم، ابزار GTmetrix، کارکرد نسبتاً بهتر و تحلیل‌های مفیدتری نسبت به ابزار Google PageSpeed insight ارائه می‌دهد. ذکر این نکته صرفاً گواه بر تحلیل‌های نادرست سرویس گوگل نیست. یک مسئول فنی وب‌سایت باید از ابزارهای مختلف برای بررسی و رفع مشکلات سایت بهره گیرد.

به عنوان یکی دیگر از ابزارهای سنجش سرعت و عملکرد صفحات سایت، می‌توان به Pingdom اشاره کرد. با استفاده از این سرویس، می‌توانید تجربه کاربران در صفحات مختلف سایت را به صورت مصنوعی و واقعی مشاهده کنید. این امر به شناخت مشکلاتی که باعث کاهش سرعت صفحات وب می شوند، کمک می‌کند و بدین وسیله می‌توانید برای رفع این مشکلات اقدام کنید.

این سرویس در حالت نظارت مصنوعی، تجربه کاربران از گشت‌وگذار در صفحات وب‌سایت شما را شبیه‌سازی می‌کند. با مشاهده این بخش، می‌توانید نحوه عملکرد قسمت‌های مختلف سایت خود را بررسی کنید که آیا بخش‌های مهم سایت به درستی عمل می‌کنند یا خیر.

این سرویس امکاناتی همچون نظارت بر در دسترس بودن سایت، زمان کند شدن سایت و ریشه‌یابی آن، نحوه عملکرد عملیات‌های پیچیده از جمله ثبت‌نام و ورود کاربران، پرداخت‌های سبد خرید و... در اختیار شما قرار می‌دهد.

در حالت نظارت واقعی بر سایت، می‌توانید مدت‌زمانی را که طول می‌کشد تا صفحات برای کاربر واقعی لود شود، اندازه‌گیری کنید. همچنین می‌توانید سرعت لود در مرورگر‌ها، دستگاه‌ها و لوکیشن‌های مختلف را مشاهده نمایید.

WebPageTest

ابزار دیگر برای سنجش سرعت سایت، WebPageTest است؛ ابزاری برای ساختن تجربه بازدید باکیفیت از صفحات سایت. این سرویس، سرورهای مختلفی در سراسر جهان دارد که می‌توانند تجربه کاربران در لوکیشن‌های مختلف را واقعی‌تر بازسازی کند. وب پیج تست جزو محبوب‌ترین ابزارهای سنجش سرعت سایت در جهان محسوب می‌شود.

۸ راه‌کار عملی و ساده برای افزایش سرعت سایت

در بخش قبلی در مورد ابزارهایی برای سنجش سرعت صفحات وب‌سایت صحبت کردیم. حال در این بخش به سراغ ۷ راهکار عملی و ساده برای بهبود سرعت بارگذاری هر سایت می‌رویم.

فعال کردن GZip برای فشرده‌سازی فایل‌های خروجی سرور

در اولین قدم توصیه می‌کنیم حتماً از طریق کنترل‌پنل هاستینگ (مثل CPanel)، قابلیت فشرده‌ساز GZip را فعال کنید. فعال کردن این قابلیت، تأثیر مثبتی بر سرعت سایت دارد و فایل‌های خروجی وب سرور را  تا حد خوبی فشرده می‌کند.

فشرده‌سازی فایل‌های اصلی وب‌سایت

همه وب‌سایت‌ها از فایل‌هایی نظیر JavaScript ، CSS، HTML و... ساخته‌شده‌اند. شما به‌عنوان مدیر فنی سایت، باید قبل از آپلود کردن فایل‌های وب‌سایت، آن‌ها را با متدها و نرم‌افزارهای خاصی (که نیاز به تخصص دارد) فشرده‌سازی کنید تا سرعت لود صفحات سایت بهبود یابد. همچنین اگر شما صاحب سایت هستید و تخصصی در این زمینه ندارید، می‌توانید این کار را به یک برنامه‌نویس متخصص بسپارید.

فعال‌سازی قابلیت کش مرورگر

فعال‌سازی این قابلیت می‌تواند تأثیر بسیار خوبی روی بارگذاری صفحات سایت شما داشته باشد. این اقدام درواقع بدین‌صورت عمل می‌کند که فایل‌های چندرسانه‌ای، تصاویر، فایل‌های مربوط به کد نویسی قالب و... بعد از یک‌بار لود شدن صفحه، در مرورگر کاربران ذخیره می‌شود. در دفعات بعدی که کاربر به سایت شما مراجعه می‌کند، این اطلاعات ذخیره شده، نیازی به بارگذاری مجدد ندارند و باعث می‌شوند سایت شما سریع‌تر لود شود.

بهینه‌سازی تصاویر موجود در سایت

معمولاً بیشترین حجم از پهنای باند وب‌سایت را فایل‌های چندرسانه‌ای نظیر تصاویر اِشغال کرده‌اند. اگر این تصاویر بهینه نباشند، سبب بارگذاری آهسته وب‌سایت خواهند شد. بنابراین فشرده‌سازی و بهینه‌سازی تصاویر، از اصلی‌ترین اقدامات مدیر فنی وب‌سایت بشمار می‌رود.

بهترین راه برای بهینه‌سازی تصاویر وب‌سایت، بهینه‌سازی بصورت دستی است. فتوشاپ به‌عنوان معتبرترین نرم‌افزار ویرایش عکس، یک قابلیت مهم برای وبمسترها ارائه کرده است تا آن‌ها بتوانند تصاویر موردنظرشان را بعد از ویرایش، با بهینه‌ترین حالت ممکن ذخیره کنند.

بنابراین دفعه بعد که می‌خواهید تصاویر وب‌سایت را بهینه کنید، ابتدا آن را وارد نرم‌افزار فتوشاپ کرده و سپس از طریق گزینه Save for web از زبانه File و اعمال تنظیمات ساده، آن را ذخیره کنید.

اگر نمی‌خواهید از فتوشاپ استفاده کنید، جای نگرانی نیست، راه‌حل جایگزین، استفاده از وب‌سایت‌هایی مثل Image Optimizer یا Compressor.io است. با اینکه ممکن است خروجی تصاویر این وب‌سایت مثل فتوشاپ نباشد؛ اما تا حد مطلوبی رضایت‌بخش است.

همواره به یاد داشته باشید که فرمت صحیحی برای تصاویر خود برگزینید؛ بدین‌صورت که تصاویر اصلی وب‌سایت نظیر کاور پست‌ها یا تبلیغات باید بصورت JPEG، تصاویری که دارای پس‌زمینه شفافی هستند یا از نوع آیکون هستند باید به‌صورت PNG و تصاویر وکتور باید بصورت SVG ذخیره شوند.

استفاده از CDN برای بهبود سرعت سایت

اگر دامنه خدمات وب‌سایت شما محدود به یک کشور مثل ایران نیست و از سرتاسر دنیا، بازدیدکننده و مشتری دارید حتماً نیازمند یک CDN خوب هستید.

 CDN ها یک شبکه بزرگی از سرورهای به هم متصل و نزدیک به هم است. این سرورها فاصله نزدیکی نسبت به هم داشته و در سرتاسر دنیا قرارگرفته‌اند.

اگر مشتری یا کاربر شما از آن سر دنیا بخواهد وارد وب‌سایت شما شود، قاعدتاً باید مسیر کلاینت تا سرور زیادی را طی کند که چنین امری باعث کندی بارگذاری صفحه وب‌سایت برای آن شخص می‌شود؛ اینجاست که CDN ها تاثیر خودشان را نشان می‌دهند. درواقع محتوای وب‌سایت شما در سرورهای CDN کش شده و از نزدیک‌ترین سرور CDN به کاربر، فراخوانی و بارگذاری می‌شوند. بنابراین سرعت بارگذاری محتوای وب‌سایت برای کاربران خارج از کشور تا حد زیادی سریع‌تر می‌شود.

از معروف‌ترین ارائه‌دهنده‌های خدمات CDN می‌توان به کلادفلیر (Cloud Flare) اشاره کرد.

 بهبود گرافیک وب‌سایت

مطمئناً مسیرتان به برخی وب‌سایت‌های تازه تأسیس برخورده است؛ باوجود گرافیک بسیار زیبا و استفاده از تصاویر شگفت‌انگیز، همچنان از سرعت بارگذاری بالاتری برخوردارند.  دلیل این امر استفاده از یک طراحی بهینه و حرفه‌ای است که در کنار آن از جدیدترین تکنولوژی‌های طراحی وب استفاده شده تا بهترین گرافیک را با کمترین کد نویسی ممکن داشته باشند.

پس سعی کنید علاوه بر استفاده از گرافیک مناسب، از جدیدترین تکنولوژی‌ها برای طراحی وب‌سایت خود استفاده کنید تا بهینه‌ترین وب را در اختیار داشته باشید.

در انتخاب شرکت ارائه‌دهنده میزبانی وب‌سایت دقت کنید

انتخاب‌ هاست یا سرور برای وب‌سایت خود یکی از مهم‌ترین کارهایی‌ست که باید دقت فراوانی در انتخابش داشته باشید. به‌طور مثال سرورهای آذرآنلاین در دیتاسنترهای معتبر اروپا و آمریکا قرار دارند و با توجه به استفاده از سیستم‌عامل کلود لینوکس و ارائه منابع اختصاصی برای هر هاست، سرعت وب‌سایت‌ها برای تمامی ساعات شبانه‌روز تضمین شده است.

همچنین استفاده از یک سرور مجازی هاستینگ و یا سرور اختصاصی باعث می‌شود منابع سخت افزاری بیشتری را در اختیار وب سرور و در نهایت وب سایت خود قرار داده و به همین ترتیب سرعت لود سایت خود را افزایش دهید.

حال برسیم به سیستم محتوای وردپرسی! اگر وب‌سایت شما از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده می‌کند، ضروری است با رعایت نکات زیر، سرعت بارگذاری صفحات وب‌سایتتان را افزایش دهید.

نحوه کد نویسی و طراحی وب سایت

نوع و نحوه برنامه نویسی وب سایت و همچنین تکنولوژی به‌کار برده شده در وب سایت بسیار حائز اهمیت بوده و تأثیر بسزایی در لود وب سایت دارد.

امروزه با پیشرفت زبان‌های برنامه نویسی کدها کوتاه‌تر و بهینه‌تر از قبل شده و برنامه نویسی با استفاده از متدهای جدید می‌تواند در کم کردن حجم صفحات وب سایت کمک شایانی را به سرعت وب سایت شما کند.

در این بخش از مقاله به معرفی چند افزونه کاربردی در راستای بهبود سرعت بارگذاری صفحات سایت شما می‌پردازیم.

افزونه راکت وردپرس WP Rocket

افزونه راکت وردپرس شاید مشهورترین افزونه افزایش سرعت وب‌سایت‌های وردپرسی است. بیشترین شهرت این افزونه به دلیل رابط کاربری آسان و کارایی بالای آن است. درواقع شما با استفاده از این افزونه می‌توانید تنها با چند کلیک، سرعت بارگذاری صفحات وب را بهبود ببخشید. یک نکته بسیار مهم را باید توجه داشته باشید، آن‌هم توجه به نوع وب سرور وب‌سایتتان هست! اگر وب سرور شما از نوع لایت‌اسپید LightSpeed است، نیازی خرید یا دانلود افزونه WPRocket نخواهید داشت و تنها می‌توانید از افزونه لایت‌اسپید کش برای افزایش سرعت وب‌سایت خود بهره‌مند شوید.

برخی از ویژگی‌های راکت وردپرس عبارت‌اند از:

  1. افزایش سرعت بارگذاری صفحات بدون نیاز به دانش برنامه‌نویسی
  2. قابلیت Lazy Load تصاویر وب‌سایت
  3. عدم تداخل با سایر افزونه‌های معتبر
  4. سازگاری و هماهنگی با CloudFlare
  5. قابلیت زمان‌بندی کش سایت
  6. ادغام فایل‌های استاتیک
  7. پشتیبانی از کش مرورگر
  8. سازگاری کامل با افزونه چندزبانه WPML

همه این ویژگی‌هایی که بیان کردیم، با یادگیری راکت وردپرس، در کسری از ثانیه قابل انجام هستند.

افزونه قدرتمند Autoptimize

افزونه Autoptimize، نام یکی دیگر از افزونه‌های مطرح بهینه‌سازی و افزایش سرعت بارگذاری صفحات وردپرس است.

این افزونه تمامی فایل‌های HTML ، CSS و JavaScript افزونه‌های دیگر و پوسته وب‌سایت را در یک فایل دیگر کپی کرده و تمامی آن‌ها را فشرده و بهینه می‌سازد.

این افزونه نیز شامل ویژگی‌های مشابه افزونه راکت وردپرس است که عبارت‌اند از:

  1. بهینه‌سازی سورس‌کدهای JavaScript
  2. بهینه سازی سورس‌کدهای CSS
  3. سازگاری با CDN ها

و...

تا به اینجای کار، با مبحث بهینه‌سازی انواع وب‌سایت‌ها به‌خصوص وب‌سایت‌های وردپرسی آشنا شدید و ابزارها و افزونه‌های کاربردی برای افزایش سرعت سایت را شناختید؛ همین الان سرعت سایت خود را بسنجید و اقدامات لازم جهت بهبود سرعت صفحات سایت خود را انجام دهید. امیدواریم توانسته باشید به کمک نکته‌های ذکرشده در این مقاله، یک وب‌سایت بهینه، سریع و کاربرپسند برای خود خلق کرده باشید.

تا به حال برای افزایش وب‌سایت خود از افزونه یا ابزار دیگری استفاده کرده‌اید؟ تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

 

دریا بهرامی- نویسنده

4895
A
A