آیا میدانید که بدون داشتن رکورد PTR چه اتفاقی برای ایمیلها رخ میدهد؟ در زمینه مدیریت سرور تا به حال به اهمیت رکورد PTR توجه کردهاید؟ رکورد PTR مانند یک سد دفاعی یا بهتر است بگوییم یک سیستم سنجش عمل کرده که ایمیلها را از نظر میزان اعتبار IP ارسال شده مورد بررسی قرار میدهد. در این صورت اگر آدرس آی پی که ایمیل از آن ارسال شده معتبر نباشد، ایمیل مستقیم به پوشه اسپم وارد میشود. در ادامه همراه ما باشید تا بعد از آشنایی بیشتر با PTR به سراغ ایجاد رکورد PTR در دایرکت ادمین برویم.
آشنایی با رکورد PTR
قبل از اینکه به سراغ ایجاد رکورد PTR در دایرکت ادمین برویم، باید با این مفهوم به صورت کلی آشنا شویم. رکورد PTR به رکوردی گفته میشود که آدرس IP را به نام دامنه متصل میکند. A Record به رکوردی گفته میشود که دامنه را به آدرس IP متصل کرده و PTR دقیقا عمل عکس آن را انجام میدهد. با استفاده از رکورد PTR میتوانیم یک آدرس آی پی را به دامنه آن متصل کنیم. به دلیل همین نوع عملکرد نام دیگر رکورد PTR، رکورد DNS معکوس است.
در ایمیل سرورها، زمانی که قرار است اعتبار یک ایمیل سنجیده شود باید به سراغ آدرس IP آن بروند. بنابراین بررسی میکنند که آیا رکورد PTR آن معتبر بوده یا ناشناس است. در صورتی که رکورد PTR معتبر باشد، ایمیل وارد پوشه Inbox میشود و در غیر اینصورت به طور مستقیم وارد اسپمها خواهد شد.
پس مطلبی که در بخش آشنایی با رکورد PTR باید به آن اشاره کنیم این است که این رکورد و A Record مکمل هم هستند. هردوی آنها ابزارهایی برای افزایش اعتبار سرور هستند. در ضمن خوب است بدانید که PTR مخفف Pointed Record است.
چرا به رکورد PTR نیاز داریم؟
شاید حالا که کمی با رکورد PTR آشنا شدید، این سوال در ذهن شما نقش ببندد که چرا به این رکورد نیاز داریم؟ چه ضرورتی وجود دارد که باید به سراغ این رکورد برویم. در پاسخ باید نگاهی به ضرورت استفاده از این رکورد بیندازیم.
جلوگیری از ارسال ایمیلهای اسپم
دریافت ایمیلهای اسپم انرژی و زمان زیادی را به خود اختصاص میدهد زیرا باید یک به یک بررسی و حذف شوند. این در حالی بوده که با استفاده از PTR Record میتوان آدرس IP فرستنده ایمیل را بررسی کرده و در صورتی که معتبر نبود، آن را به پوشه اسپم فرستاد.
احراز هویت سرور
برای امنیت شبکه و جلوگیری از حملههای سایبری راهکارهای مختلفی وجود دارد. یکی از این راهها استفاده از رکورد PTR بوده که به سرور کمک میکند تا اعتبار آدرس آیپی را بررسی کند. اگر این رکورد به درستی تنظیم نشده باشد، سرور میتواند درخواستهای آن را مشکوک در نظر بگیرد.
بهبود مدیریت شبکه
برای خواناتر بودن لاگهای شبکه استفاده از رکورد PTR ضروری است. در نتیجه سیستمهای مانیتورینگ میتوانند بهتر آن را بررسی و تحلیل کنند.
سازگاری با پروتکلها و استانداردها
استفاده از رکورد PTR مطابق با پروتکل ها و استانداردهای شبکه از جمله SPF و DMARC است. اگر از این رکورد استفاده شود، در ارسال پیامها مشکلی رخ نخواهد داد.
بررسی مزایای رکورد PTR
تا اینجا ضرورت استفاده از رکورد PTR را بررسی کردیم و به این نتیجه رسیدیم که باید از آن استفاده کنیم. برای اطمینان بیشتر نگاهی به مزایای این رکورد میاندازیم:
· افزایش اعتبار سرور
· کاهش احتمال مسدود شدن
· بهبود امنیت و احراز هویت
· بهینهسازی لاگها
· قابلیت ردیابی در شبکههای بزرگ
· بهبود عملکرد سرور میزبان
· افزایش اعتماد کاربران به سرور
· بهبود عملکرد پروتکلهای امنیتی
پیشنیازهای تنظیم PTR در دایرکت ادمین
پیش از اینکه به سراغ تنظیم رکورد PTR در دایرکت ادمین برویم، باید تعدادی از پیشنیازها را بررسی و تنظیم کنیم. در این صورت است که میتوانیم رکورد را ایجاد کرده و از مزایای آن بهرهمند شویم.
اول از هرچیزی باید به تنظیمات Reverse DNS دسترسی داشته باشیم. معمولا دسترسی به این تنظیمات زیر نظر شرکت ارائه دهنده سرور است و باید از طریق آنها این موضوع را بررسی کنید.
بعد از آن باید یک آدرس IP ثابت داشته باشید. اگر از سرور داینامیک استفاده میکنید، امکان تنظیم رکورد PTR را ندارید. بنابراین باید به سراغ Static IP بروید.
در قدم بعدی باید برای جلوگیری از مشکلات احتمالی، A Record و رکورد PTR را با هم هماهنگ کرد. باید با استفاده از دستورهای زیر این کار را انجام دهید:
nslookup mail.example.com
nslookup 192.168.1.1
حالا وقت آن است که به کنترل پنل هاستینگ دسترسی پیدا کنید تا بتوانید به سراغ ایجاد رکورد PTR بروید.
نحوه ایجاد رکورد PTR در دایرکت ادمین
مستقیم به سراغ آموزش ایجاد رکورد PTR در دایرکت ادمین میرویم تا شما بتوانید به سرعت از مزایای آن استفاده کنید.
· ابتدا وارد دایرکت ادمین شوید؛
· سپس در بخش Account Manager به سراغ گزینه DNS Management بروید؛
· روی گزینه Add Record کلیک کنید؛
· نوع DNS Record مورد نظر خود را انتخاب کنید. در اینجا باید به سراغ PTR بروید؛
· جزئیات رکورد PTR جدید را وارد کرده و اطلاعات لازم را مشخص کنید.
· در نهایت روی گزینه Save کلیک کرده تا تغییرات اعمال شده ذخیره شوند.
نتیجه گیری
در این مقاله درباره اینکه رکورد PTR چیست و نحوه ایجاد آن صحبت کردیم. موضوع مهمی که وجود دارد این است که شاید در ابتدا کمی سخت به نظر برسد اما استفاده از این رکورد امنیت سرور شما را افزایش میدهد. همچنین در کنار A Record گزینه مطلوبی بوده تا ایمیلهای دریافتی را به دقت بررسی کنند.
سوالات متداول
چرا بعضی از ایمیلها بدون رکورد PTR به پوشه اسپم میروند؟
بسیاری از سرویسهای ایمیل مانند جیمیل برای جلوگیری از مشکلات اسپم، اعتبار رکورد PTR را بررسی میکنند.
آیا تنها کاربرد رکورد PTR برای ایمیل است؟
خیر، با اینکه یکی از مهمترین کاربردهای آن در زمینه ایمیل بوده اما در بخشهای مختلفی از جمله امنیت شبکه، مانیتورینگ سرور و بهینهسازی لاگها نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
آیا میتوان از چند PTR Record برای یک آدرس IP استفاده کرد؟
خیر هر آدرس آی پی تنها میتواند یک رکورد PTR داشته باشد.

null