
در این مطلب از سری مطالب آموزشی برای کاربران گرامی آذرآنلاین با موضوع معرفی خطای 504 روش حل آن در خدمت شما هستیم.
خطای 504 و ورش حل آن
خطای 504 از سری خطاهای سرورها در اینترنت است که ممکن است با پسوند Gateway timeout و یا HTTP error 504 نمایش داده شود.
در مطلب قبلی که به معرفی انواع خطاها در اینترنت پرداختیم ، به این نکته اشاره کردیم که خطاهای رخ دادهای که عدد ابتدایی آنها با 5 شروع میشود در سری خطاهایی است که در سمت سرور رخ خواهد داد.
حال به بررسی بیشتر خطا 504 میپردازیم تا بیش از پیش با آن آشنا شوید.
علت رخ دادن خطای 504
خطای 504 به دلایل بسیار زیادی رخ خواهد داد که در بین چندین دلیل اصلی وجود دارد که در ادامه بررسی خواهیم کرد.
- درخواست در سرور با مشکل مواجه شده است.
گاهاً ممکن است درخواستهای کاربران در سرور با مشکلی مواجه شود و وب سرور در یک لحظه و یا مدتی نا معلوم نتواند درخواست را اجرا نماید ؛ به طور مثال ممکن است در وب سرور بین پلاگینهای کش و وب سرور اصلی ارتباط برای لحظاتی قطع شده باشد و همین موضوع باعث شود این خطا نمایش داده شود.
به طور مثال دیده شده افرادی که از وب سرور آپاچی به همراه پلاگینکش Nginx در کنار هم استفاده میکنند به این خطا برخورد کردهاند.
- زمان اجرای درخواست در سرور بیش از حد طولانی شده است.
بعضاً سرورها به علت کمبود منابع سخت افزاری و یا تنظیمات بسیار زیاد و پرفشار ممکن است برای پردازش تراکنش با مشکلاتی روبهرو شوند و همین علتی است که پس از مدت زمان کوتاهی سرور خطای 504 را نمایش دهد.
این خطا عموماً در وب سایتهای رخ میدهد که با زبان PHP نوشته شده است و تنظیماتی مانند Max Time Execution بدرستی و نسبت به کدها تنظیم نشده باشد.
- نوع ارسال درخواست در سمت سرور به درستی دریافت نشده است.
بسترهای اینترنت ، بخصوص اینترنتهای همراه نوع متفاوتی در ارسال پکتها دارند و ممکن است به علت اسپلیت شدن برخی پکتها و در ادامه ناقص رسیدن آنها ، سرور نتواند به تراکنش کاربر پاسخ درستی دهد و با خطای 504 کاربر را مطلع سازد.
- آپدیت کردن برخی ماژولها و عدم توانایی ارتباط با وب سرور
به طور کلی ممکن است شما برخی از ماژولهای سیستم مدیریت محتوای خود را آپدیت کنید و پس از آپدیت آنها ، وب سرور اصلی قابلیت برقراری ارتباط را با ماژول یا پلاگین جدید نداشته باشد و خطای 504 راخ دهد.
به طور مثال یک سایت وردپرسی را تصویر کنید که پلاگینهایی دارد که در صفحات دیگر مشغول هستند ، ممکن است در این حالت ، صفحه اصلی سایت شما بدرستی باز شود ، ولی صفحاتی که از پلاگین آپدیت شده استفاده میکند با خطای 504 برخورد نماید ، در این حالت باید بدانید که پلاگین آپدیت شده فعلی ممکن است در ایجاد ارتباط مشکل داشته باشد و همین امر باعث رخ دادن این خطا خواهد شد.
- استفاده از کش سرور و یا شبکه تحویل محتوا
اکثر سایتهای پر بازدید و یا سازمانی برای ارتباط با کاربران خود از کش سرور و یا سیستم تحویل محتوا مانند کلودفلر استفاده میکنند ، حال در این بین اگر ارتباط بین کش سرور و وب سرور اصلی به هر دلیلی قطع شود ، ممکن است این خطا رخ دهد.
راه حل رفع خطای 504
در مجموع خطای 504 ، یک خطایی است که در لحظه اتفاق میافتد و شما میتوانید با یک بار Refresh کردن صفحه و یا فشردن کلید F5 درخواست صفحه را مجدداً ارسال کرده تا سرور درخواست شما را مجدداً پردازش نماید.
اگر از هاستهای اشتراکی استفاده میکنید و این خطا برای برای لحظات طولانی اتفاق افتاد ، ممکن است به دلیل آپدیت و یا تغییرات بر روی سرورها باشد و خیلی زود برطرف خواهد شد.
نکته : اگر زمان دریافت خطای شما پس از چند بار Refresh کردن ، زیاد شد ، حتماً با ارسال تیکت ، بخش پشتیبانی را مطلع ساخته تا سریعاً وب سرورها را چک کنند.
امروزه به لطف تکنولوژی Cloud که در تمامی وب سرورهای مدرن مانند هاستهای آذرآنلاین فعال است ، این نوع خطاها بسیار کم رخ داده و کمتر در وب سایتها دیده میشوند.
امیدواریم در پایان مطلب خطای 504 و روش حل آن برای شما مفید واقع شده باشد.
کاربر گرامی شما میتوانید سؤالات مربوط به این آموزش را در بخش کامنتها عنوان کرده و در همین قسمت پاسخ خود را دریافت کنید.
نظرات کاربران