
- 1. blueStacks و هر آنچه باید درباره آن بدانید
- 2. BlueStacks چیست؟
- 3. چرا استفاده از بلواستکس؟!
- 4. سیستم موردنیاز برای استفاده از BlueStacks
- 5. ویژگیهای BlueStacks
blueStacks و هر آنچه باید درباره آن بدانید
بلواستکس را میشناسید؟ اگر به سیستمعامل اندروید نیاز داشته باشید اما نخواهید یا نتوانید برای خرید یک گوشی یا تبلت پول بدهید، چه کار میکنید؟ بههرحال حتی اگر هم کاربر iOS باشید باز هم این احتمال وجود دارد که روزی، کارتان لنگ دسترسی به سیستمعامل معروف شرکت گوگل باشد! اینجاست که نرمافزار بلواستکس میتواند مشکل را حل کند. نرمافزاری که بهواسطه آن استفاده از سیستمعامل اندروید روی کامپیوتر یا لپتاپ، امکانپذیر میشود. فوقالعاده است؛ نه؟!
ما قصد داریم در این مطلب از آذرآنلاین، درباره بلواستکس صحبت کنیم و ضمن معرفی نرمافزار، اطلاعاتی مفید و کاربردی را در خصوص این شبیهساز محبوب اندروید، خدمتتان ارائه دهیم.
BlueStacks چیست؟
بلواستکس یک برنامه شبیهساز است که به شما اجازه میدهد سیستمعامل اندروید را روی کامپیوتر یا لپتاپ بیاورید و بدون نیاز به گوشی یا تبلت، برنامههای مختلفی را که برای اجرا شدن به محیط اندروید نیاز دارند، نصب و اجرا کنید.
تلاش برای اجرای برنامههای اندرویدی در یک صفحه بزرگتر، عامل اصلی طراحی و عرضه بلواستکس به بازار از سوی یک کمپانی آمریکایی بود. BlueStacks یک پلتفرم منحصربهفرد بود که در یک اقدام هیجانانگیز، اکوسیستم موبایل را به دسکتاپ منتقل کرد تا کاربران ویندوز و مک بتوانند برنامههای اندرویدی را با استفاده از این شبیهساز روی کامپیوتر اجرا کنند. بلواستکس میتواند همه ویژگیهای یک دستگاه اندروید مثل دریافت پیامهای متنی، دسترسی به فروشگاه Google Play، حالت توسعهدهنده اندروید و ... را روی کامپیوتر شما شبیهسازی کند.
بلواستکس تنها شبیهساز اندروید نیست اما ...
نرمافزارهای دیگری هم برای شبیهسازی سیستمعامل اندروید وجود دارند اما با اطمینان میتوانیم بگوییم که هیچکدام از نظر کارایی و خلق یک تجربه کاربری مطلوب، به گرد پای بلواستکس هم نمیرسند!
چرا استفاده از بلواستکس؟!
حتی اگر هم کاربر اندروید نباشید، احتمالاً باز هم روزی به این سیستمعامل نیاز پیدا میکنید. جهان اپلیکیشنهای موبایلی، بهسرعت در حال رشد است و این واقعیت که اندروید، با اختلاف، پرکاربردترین پلتفرم موبایلی در جهان است، از کسی پنهان نیست.
iOS و ویندوزفون؟ بله اینها قطعاً سیستمعاملهای فوقالعادهای هستند اما تا جایی که به بحث سازگاری مربوط شود، هیچ سیستمعاملی نمیتواند اندروید یعنی سازگارترین پلتفرم موبایلی جهان را شکست دهد. فراموش نکنیم که دانلود بخش عمدهای از اپلیکیشنهای مبتنی بر اندروید، رایگان است که این ویژگی نیز بهنوبه خودش، محبوبیت مضاعفی برای این پلتفرم ایجاد کرده است.
برای اینکه به یک شبیهساز اندروید مثل بلواستکس در کامپیوتر نیاز پیدا کنید، لزوماً نباید کاربر سیستمعاملهای دیگر باشید. ممکن است گوشی یا تبلتتان، اندروید باشد اما باز هم بنا به دلایل مختلف بخواهید این پلتفرم را روی کامپیوتر شبیهسازی کنید.
یکی از رایجترین دلایل استقبال کاربران از بلواستکس، امتحان کردن برنامههای مختلف در آن است. علاوه بر این، BlueStacks یکی از بزرگترین محدودیتهای کار با اپلیکیشنها روی گوشی را که همان مسئله سختافزار است، رفع میکند. وقتی یک اپلیکیشن خاص مثلاً یک بازی سنگین را در محیط این شبیهساز نصب میکنید، دیگر با محدودیت ناامیدکنندهای مثل کمبود حافظه روبرو نمیشوید. علاوه بر این، ضعفهای سختافزاری مثل پردازنده ضعیف یا حافظه رم پایین، دیگر نمیتوانند مانع اجرای اپلیکیشنهای محبوبتان شوند.
سیستم موردنیاز برای استفاده از BlueStacks
شما میتوانید بلواستکس را هم در سیستمعامل ویندوز و هم در سیستمعامل مک، روی کامپیوترهای دسکتاپ نصب و اجرا کنید. البته برای نصب این نرمافزار، حافظه رم کامپیوترتان حداقل 2 گیگابایت باشد و اقلاً 4 گیگابایت هم فضای خالی روی هاردتان در اختیار داشته باشید. ناگفته پیداست که داشتن این قابلیتهای سختافزاری، حتی برای کامپیوترهای خیلی قدیمیتر هم بیشتر شبیه به یک شوخی میمانَد؛ کامپیوترهای غولِ امروزی که دیگر جای خود دارند!
ویژگیهای BlueStacks
سازگاری فوقالعاده بلواستکس با اپلیکیشنهای اندروید، تنها دلیل محبوبیت آن نیست بلکه ویژگیهای این نرمافزار نیز نقش مهمی در محبوبیت و کاربرد گسترده آن دارند. مهمترین ویژگیهای BlueStacks عبارتاند از:
- یکپارچهسازی عالی: این شبیهساز ماوس، دوربین، میکروفون، سنسورها و بهطورکلی همه چیز را به شکلی عالی و بینقص در یکدیگر ادغام میکند. BlueStacks استفاده از برنامههای اندروید را روی سیستمعامل ویندوز بسیار آسان کرده و این ادغام عالی همهی بخشها، بالأخص در ارتباط با اجرای بازیها، اهمیت زیادی دارد.
- مناسب برای توسعهدهندگان: اگر شما یک توسعهدهنده اندروید هستید و میخواهید عملکرد برنامهای را که ساختهاید، بررسی و تست کنید، میتوانید این کار را با استفاده از شبیهساز BlueStacks انجام دهید. این برنامه حالت یا مُدی به نام “Developer Test Support” دارد که در تکمیل بیدردسر فرایند تست اپلیکیشن کمکتان میکند.
- مناسب برای گیمرها: حالا گیمرها یا همان بازیبازها میتوانند بازیهای در حال اجرایشان را با استفاده از بلواستکس مستقیماً به توئیچ یا فیسبوک منتقل و به زبان فنیتر، لایو استریم کنند تا کاربران دیگر بتوانند بهطور زنده، شاهد عملکرد آنها باشند.
- بهروزرسانیهای سریع: شرکت ارائهدهنده بلواستکس بهمحض موفقیت اولیه این شبیهساز در بازار، نسخههای 2، 3 و اخیراً 4 آن را نیز عرضه کرد. هر یک از این نسخهها، تغییرات قابلتوجهی در مقایسه با نسخههای قبل داشته و بهواسطه اضافه شدن ویژگیهای جدید، عملکرد بهمراتب بهتری دارند.
- همانندی با دستگاههای اندروید: صفحه خانگی یا همان هوم اسکرین نرمافزار BlueStacks شباهت زیادی به هوم اسکرین دستگاههای اندروید دارد و سازوکار آن نیز شبیه همین دستگاههاست. در این برنامه نیز بهمحض نصب یک اپلیکیشن، آیکون آن روی هوم اسکرین ظاهر میشود.
- نصب آسان اپلیکیشن: فرایند نصب اپلیکیشن در شبیهساز بلواستکس نیز بسیار راحت است. شما میتوانید این کار را از دو روش انجام دهید. نخست آنکه از محیط خود برنامه به فروشگاه Google Play بروید و اپلیکیشن را مستقیماً از آن دانلود کنید؛ یا اینکه فایل APK اپلیکیشن دلخواهتان را بهطور جداگانه دانلود نموده و سپس با استفاده از BlueStacks آن را نصب کنید. برای نصب اپلیکیشن از راه دوم، کافی است روی فایلی که دانلود کردهاید، دابل کلیک کنید؛ در این صورت اپلیکیشن بدون نیاز به هیچ اقدام دیگری از سوی شما، ظرف چند ثانیه نصب میشود.
ضمناً بد نیست بدانید که:
- طبق آمار بهدستآمده از منابع مختلف، تقریباً 96% از کل برنامههایی که برای سیستمعامل اندروید در دسترس هستند، با بلواستکس سازگاری کامل دارند.
- تقریباً 86% از بازیهای سیستمعامل اندروید، بدون هیچ مشکلی در محیط بلواستکس اجرا میشوند که این عدد، اختلاف قابلتوجهی با شبیهسازهای دیگر اندروید دارد.
جمع بندی نهایی
بلواستکس به معنای واقعی کلمه، یک نرمافزار همهفنحریف است و قابلیتهایی را به کاربر ارائه میدهد که هیچیک از سایر شبیهسازهای اندروید قادر به ارائه آنها نیستند.
بلواستکس، یک جامعه کاربری بزرگ دارد که در صورت مواجهه با هر مشکل یا سؤالی میتوانید از طریق مراجعه به آن، مسئله را حل کنید. توسعهدهندگان این شبیهساز قدرتمند، تلاش میکنند تا آن را بهطور مداوم و با توجه به نیازهای متغیر کاربران، تغییر دهند. به همین سبب، هر از چند گاهی با بهروزرسانیهایی مواجه میشوید که ضمن بهبود عملکرد برنامه، اِشکالات جزئی موجود در آن را برطرف میسازند.
نظرات کاربران