دنیای وردپرس پر از قالبهای مختلف است که هر کدام ظاهر و کارایی خاص خود را دارند. اگر به عنوان یک مبتدی به دنبال انتخاب قالب مناسب برای وبسایت خود هستید، ممکن است با انبوهی از گزینهها روبرو شوید و سردرگم شوید. نگران نباشید! در این راهنما به شما کمک میکنیم تا بهترین قالب وردپرس را برای نیازهای خود انتخاب کنید.
وردپرس چیست؟
وردپرس یک قالب مدیریت محتوای ساده بدون کد نویسی است که به صورت آماده در قالب های مختلف و متنوع ارائه میشود. این سیستم مدیریت محتوا به علت سادگی استفاده، هزینه کم برای نصب و استفاده از آن، بسیار محبوب است. بسیاری از کسب و کارهای کوچک و بزرگ از وردپرس برای سایتهای خود استفاده میکنند. اگر کسب و کار شما نیز زیاد بزرگ نیست و نمیخواهید هزینه زیادی برای راه اندازی آن صرف کنید و یا برنامه نویسی حرفهای بلد نیستید و میخواهید به عنوان یک فرد عادی سایت خود را داشته باشید میتوانید از این سیستم استفاده کنید.
قالب وردپرس چیست و چه کاربردی دارد؟
چرا انتخاب قالب مناسب مهم است؟
قالب وردپرس ظاهر و ساختار کلی وبسایت شما را تعیین میکند. اگر قالب مناسبی انتخاب نکنید، حتی اگر محتوای وبسایت شما عالی باشد، ممکن است کاربران از آن استقبال نکنند و به سرعت از آن خارج شوند. ظاهر سایت شما، اولین چیزی است که به چشم کاربر میآید و نقش تعیینکنندهای در جذب یا دفع او دارد. یک سایت جذاب که مطابق با کاربرد آن طراحی شده باشد، میتواند رتبه شما را در گوگل بالا ببرد، کاربران زیادی را به خود جذب کند و در نتیجه شما را به هدفتان نزدیکتر کند. وردپرس به عنوان محبوبترین سیستم مدیریت محتوا، با ارائه دهها هزار قالب یا پوسته آماده، به شما این امکان را میدهد که در کوتاهترین زمان ممکن، ظاهری جذاب و متناسب با نیازتان را برای سایت خود طراحی کنید.
نکاتی که برای انتخاب قالب وردپرس باید بدانید
قالب وردپرس همانند پوستهای است که بر روی هسته وردپرس نصب میشود و ظاهر و کارکرد وبسایت شما را تعیین میکند. انتخاب یک قالب مناسب از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که میتواند در موارد زیر تاثیرگذار باشد:
- تجربه کاربری: قالب مناسب، باید ظاهری جذاب و کاربرپسند داشته باشد و استفاده از آن برای بازدیدکنندگان آسان باشد.
- سرعت بارگذاری: قالب باید به گونهای طراحی شده باشد که سرعت بارگذاری صفحات وبسایت شما را کم نکند.
- سئو: قالب باید به اصول سئو (بهینهسازی برای موتورهای جستجو) پایبند باشد تا وبسایت شما در نتایج جستجو رتبه بهتری کسب کند.
- امنیت: قالب باید از نظر امنیتی قابل اعتماد باشد و از وبسایت شما در برابر هکرها محافظت کند.
نیازها و اهداف خود را بشناسید
انتخاب قالب مناسب وردپرس، نقشی اساسی در کارایی و زیبایی وبسایت شما دارد. اما پیش از گام برداشتن در این مسیر، تعیین نیازها و اهدافتان از وبسایت، ضروری است.درست مانند لباس که باید متناسب با موقعیت و سلیقه شما انتخاب شود، قالب وردپرس نیز باید با کارکرد و اهداف وبسایتتان همخوانی داشته باشد. به عنوان مثال، قالبی که برای یک وبسایت خبری طراحی شده، برای یک فروشگاه اینترنتی کارآمد نخواهد بود و بالعکس. بنابراین، اولین و مهمترین قدم در انتخاب قالب، شناخت دقیق نیازهایتان است. به سوالات زیر پاسخ دهید تا تصویری روشنتر از آنچه میخواهید به دست آورید:
· هدف از راهاندازی وبسایت چیست؟ ارائه محتوا، فروش محصول، ارائه خدمات یا هر چیز دیگر؟
· چه نوع مخاطبی را هدف قرار میدهید؟ سلایق و نیازهای این مخاطب چیست؟
· چه امکاناتی برای وبسایت خود ضروری است؟ به عنوان مثال، به فرم تماس، درگاه پرداخت، بخش وبلاگ و ... نیاز دارید؟
· بودجه شما چقدر است؟ قالبهای وردپرس در طیف قیمتی مختلفی عرضه میشوند.
پس از پاسخ به سوالات بالا، زمانی را به بررسی وبسایتهای رقبای خود اختصاص دهید. به طراحی، چیدمان، امکانات و کارایی آنها توجه کنید. وبسایتی را که از نظر ظاهری و عملکردی میپسندید، انتخاب کنید و از آن به عنوان الهامبخش در انتخاب قالب خود استفاده کنید. این کار نه تنها به شما در یافتن ایدههای جدید کمک میکند، بلکه معیاری برای سنجش کیفیت و کارایی قالب انتخابیتان نیز خواهد بود.
ظاهر و دیزاین سایتتان را تعیین کنید
مخاطبان در کسری از ثانیه تصمیم میگیرند که در وبسایت شما بمانند یا آن را ترک کنند. در این میان، طراحی ظاهری وبسایت نقش اساسی در جلب نظر مخاطب ایفا میکند. وبسایت شما باید در عین حال که چشمنواز و دلنشین است، ساده و کاربرپسند نیز باشد. از شلوغی و آشفتگی بپرهیزید و به دنبال ایجاد یک تجربه بصری دلنشین باشید.
قالب وبسایت باید با نوع فعالیت و محتوای آن هماهنگ باشد. برای مثال، یک وبسایت شرکتی با ظاهری مینیمال و رنگهای سازمانی، حس رسمی و قابل اعتماد را به مخاطب القا میکند، در حالی که یک وبسایت مرتبط با مد و فشن، باید از رنگهای شاداب و طرحهای خلاقانه استفاده کند. رنگها، فونتها و تصاویر از جمله عناصر کلیدی در طراحی وبسایت هستند. در انتخاب این عناصر، دقت و سلیقه به خرج دهید و به دنبال ایجاد یک هارمونی بصری جذاب باشید.
بررسی وبسایتهای مشابه در حوزه کسبوکارتان میتواند ایدههای خوبی برای انتخاب قالب به شما بدهد. به رنگها، فونتها، چیدمان و سایر عناصر بصری این وبسایتها توجه کنید و از آنها برای انتخاب بهترین قالب وردپرس استفاده کنید.
قالبی که بروزرسانی می شود بخرید
استفاده از قالبهای آماده وردپرس مزایای بسیاری دارد مانند تنوع طرح قالب، سهولت استفاده و قیمت مناسب برای طراحی سایت. شما برای استفاده از این مزایا باید از قالبهایی که پشتیبانی و بروزرسانی میشوند استفاده کنید. بروزرسانی قالبها در بهبود عملکرد و سرعت سایت نقش مهمی دارند و امنیت آن را بالا میبرند. وردپرس میتواند حفره امنیتی داشته باشد و این حفرهها در صورت عدم بروزرسانی مشکلاتی را برای سایت شما به وجود میآورند. حفرههای امنیتی سبب میشوند هکرها به سایت شما نفوذ کرده و اطلاعات شما و کاربرانتان را هک کنند. از این رو وردپرس دائم بروزرسانی میشود و این مشکلات را رفع میکند تا امنیت آن را بالا ببرد.
اگر از قالبی استفاده میکنید که بهروزرسانی نشده باشد، ممکن است با نسخههای جدید وردپرس سازگار نباشد و در نتیجه با مشکلاتی در عملکرد و نمایش وبسایت خود مواجه شوید. افزونههای وردپرس نیز به طور مداوم در حال بهروزرسانی هستند. اگر از قالبی استفاده میکنید که بهروزرسانی نشده باشد، ممکن است با برخی از افزونهها سازگار نباشد و در نتیجه در عملکرد آنها مشکلاتی ایجاد شود. بسیاری از ارائه دهندگان قالبهای وردپرس، خدمات پشتیبانی به مشتریان ارائه میدهند. بهتر است از سایتهای معتبر قالب وردپرسی خود را تهیه کنید تا در صورت مشکل بتوانند آن را برای شما حل کنند.
قالبی با سرعت بالا تهیه کنید
سرعت وب سایت یکی از مهمترین اصولی است که باید در نظر داشته باشید. سرعت علاوه بر تاثیر مستقیم روی تجربه کاربری روی رتبهبندی سایت شما توسط گوگل و سئوی آن نیز تاثیر زیادی دارد. انتخاب قالب با سرعت بارگذاری بالا میتواند برای سایت شما بسیار مفید باشد و کاربران شما را راضی کند.
چرا انتخاب قالب وردپرس با سرعت بالا مهم است؟
- بهبود تجربه کاربری: هرچقدر سایت شما با سرعت بالا بارگذاری شود مخاطبین شما تجربه خوبی از ورود به سایت شما خواهند داشت.
- کاهش نرخ پرش: Bounce rate یا نرخ پرش به تعداد کاربرانی اشاره دارد که پس از ورود به وبسایت شما، بدون مشاهده هیچ صفحهی دیگری، از آن خارج میشوند. اگر سایت شما کند باشد مخاطب قبل از بارگذاری تمامی محتوا و المانهای صفحه آن را ترک خواهد کرد و نرخ پرش شما بالا خواهد بود. این نرخ پرش میتواند علاوه بر کاهش رتبه شما در گوگل و سئو، مشتریان شما را نیز کاهش دهد.
- بهبود سئو: سرعت بارگذاری وبسایت یکی از عوامل رتبهبندی در موتورهای جستجو مانند گوگل است. وبسایتهایی که سرعت بارگذاری بالایی دارند، در نتایج جستجو در رتبههای بالاتری قرار میگیرند.
- افزایش نرخ تبدیل: Conversion Rate در واقع نسبت تعداد تبدیلها به تعداد کل بازدیدکنندگان سایت است. اگر وبسایت شما به سرعت بارگذاری شود، احتمال اینکه کاربران اقدام به خرید یا ثبت نام در آن کنند، بیشتر خواهد بود و این به نفع شماست.
نکات مهم برای افزایش سرعت قالب وردپرسی
البته تنها قالب نمیتواند سرعت سایت شما را بهبود بخشد. برای اینکار بهتر است از هاست خوبی استفاده کنید که از یک شرکت معتبر مانند آذرآنلاین تهیه شده است. هاست شما باید منابع و سرعت خوبی داشته باشد و متناسب با نیاز شما انتخاب شود تا سرعت سایت شما را افزایش دهد. تصاویر خود را با افزونههای موجود برای وردپرس بهینه سازی کنید تا بتوانید سرعت سایت وردپرسی خود را بالا ببرید. در آخر نیز میتوانید افزونههای اضافی را حذف کنید تا سرعت قالب شما به شدت افزایش یابد.
افزونه های قالب وردپرسی مهم است
یکی از مهمترین مزایای وردپرس، قابلیت ارتقا و انعطافپذیری آن است که به واسطه ویژگیها و افزونههای مختلف آن، امکانپذیر میشود. افزونههای وردپرس میتوانند سایت شما را قدرتمند و کاربردی کنند. شما میتوانید با استفاده از این افزونهها سایت خود را بهینه کنید و بسیاری از نیازهای خود را برطرف کنید. اما برای نصب این افزونهها بهتر است موراد مهمی را مدنظر قرار دهید.
لازم نیست تمام افزونههای موجود را داشته باشید. بهتر است بر اساس نیاز خود افزونههای مهمی که نیاز دارید را نصب کرده و دقت کنید که آن را بروز نگه داشته و آپدیت کنید. قبل از نصب هر افزونهای امنیت آن را بررسی کنید، نظرات کاربران را مطالعه کنید. افزونههای زیادی را نصب نکنید چرا که افزونههای زیاد ممکن است موجب اختلال در عملکرد سایت شما شده و سرعت آن را کاهش دهند.
چرا ویژگیها و افزونهها در قالب وردپرس مهم هستند؟
افزایش کارایی: درست است که قالبهای وردپرس داری امکانات کافی هستند اما افزونهها میتوانند سایت شمارا بر اساس نیاز و هدف شما شخصی سازی کرده و کارایی آن را بالا ببرند.
افزایش قابلیتها: نصب افزونهها میتوانند امکانات زیادی را در اختیار شما قرار دهند. برای مثال افزونهها میتوانند محتوای سایت شما را سئو کنند، تصاویر شما را فشرده سازی و بهینه کنند، فرم تماس ایجاد کنند و هزاران قابلیت دیگر ایجاد کنند که همگی میتوانند برای سایت شما مفید باشند.
سازگاری: نگران سازگاری قالب و افزونهها نباشید غالبا این افزونهها با قالبها سازگار هستند و مشکلی ایجاد نمیکنند.
بهبود تجربه کاربری: افزونههای وردپرس میتوانند تجربه کاربری وبسایت شما را به طور قابل توجهی بهبود ببخشند. به عنوان مثال، میتوانید از افزونهها برای افزایش سرعت بارگذاری وبسایت، ایجاد رابط کاربری جذاب و ارائه خدمات بهتر به مشتریان استفاده کنید.
به روز رسانی مداوم: افزونههای وردپرس نیز مانند قالبهای آن دائما بروز رسانی میشوند و قابلیتها و تغییرات جدید به آنها اضافه میشود که میتوانند کارایی این افزونهها را بهتر کنند. اما بهتر است همیشه این افزونهها را بروز نگه دارید.
پشتبانی از قابلیت ریسپانسیو بودن در قالب وردپرسی
امروزه، دسترسی به اینترنت از طریق دستگاههای مختلف مانند موبایل، تبلت و لپتاپ به امری عادی تبدیل شده است. به همین دلیل، داشتن وبسایتی ریسپانسیو که در همه دستگاهها به درستی نمایش داده شود، از اهمیت بالایی برخوردار است. غالبا همه قالبهای وردپرسی دارای این قابلیت هستند که میتواند به تجربه کاربری بهتر برای سایت شما بینجامد اما قبل از خرید قالب این مورد را حتما بررسی کنید.
اهمیت ریسپانسیو بودن قالب وردپرس
در واقع حال واکنش گرا به حالتی گفته میشود که سایت میتواند در ابعاد مختلف سیستم کامپیوتری، گوشی، تبلت و ... المانهای آن تغییر کرده و مطابق اندازه نمایشگر تنظیم شود.
امروزه اغلب افراد با گوشیهای تلفن خود که به راحتی در دسترس است در گوگل سرچ میکنند یا خرید خود را انجام میدهند. میتوان گفت بالای 85 درصد از جستجوهای گوگل از طریق تلفن همراه انجام میشود که این امر میتواند اهمیت حالت واکنش گرا یا ریسپانسیو بودن سایت را نشان دهد. بهتر است بدانید گوگل به این مورد توجه ویژه ای دارد و یکی از مهمترین معیارهای آن برای رتبه بندی گوگل، ریسپانسیو بودن سایت است.
بودجه و نظرات کاربران
در نهایت آخرین مرحلهای که باید طی کنید تعیین بودجه و مطالعه نظرات کاربران و کسانی است که از قالب موردنظر شما خریداری کرده و استفاده کردهاند. بهتر است در مورد قالب خود تحقیق کنید و از کسانی که در زمینه سایتهای وردپرسی تخصص دارند پرس و جو کنید. در نهایت بودجه خود را نیز در نظر داشته باشید و قالب مناسب برای آن تهیه کنید.
نکات مهم بعد خرید قالب وردپرسی
· بهتر است قالب خود را سایتهای معتبر که پشتیبانی انجام میدهند خریداری کنید.
· از قالبهای معتبر که توسط افراد زیادی نصب شدهاند استفاده کنید.
· قالب خود را به روز نگه دارید تا دچار مشکلات امنیتی نشوید.
· قالبها و افزونههای امن را نصب کنید.
· افزونههای زیادی روی قالب نصب نکنید تا سرعت سایت شما کاهش نیابد.
· از پشتیبانگیری منظم وبسایت خود غافل نشوید.
· برخی از قالبها به طور خاص برای سئو بهینهسازی شدهاند. اگر سئو برای شما اهمیت بالایی دارد، میتوانید از این قالبها استفاده کنید.
نتیجه گیری
امروزه اغلب افراد از سایتهایی با قالب وردپرس استفاده میکنند که البته بی دلیل نیست. همانطور که اشاره شد وردپرس به دلیل سادگی استفاده و قابلیتهای فراوان، به محبوبترین سیستم مدیریت محتوا (CMS) در جهان تبدیل شده است. با استفاده از وردپرس، بدون نیاز به دانش تخصصی برنامهنویسی، میتوانید در مدت زمان کوتاهی وبسایتی راهاندازی کنید که نیازها و سلیقه شما را برآورده کند.
با این حال، انتخاب قالب وردپرس مناسب از اهمیت بالایی برخوردار است، چرا که قالب نقش اساسی در ظاهر، عملکرد و امنیت وبسایت شما دارد. انتخاب نادرست قالب میتواند منجر به هدر رفتن زمان، هزینه و اطلاعات شما شود.
سوالات متداول
از کجا قالب وردپرسی تهیه کنم؟
وب سایتهای معتبری برای تهیه قالبهای وردپرسی وجود دارد، اگر قالب های فارسی می خواهید می توانید از سایت راست چین، ژاکت و آذرآنلاین قالبهای فارسی شده تهیه کنید.
آیا میتوان قالب خریداری شده را مرجوع کنم؟
این مورد بستگی به قوانین وب سایتی که شما از آن قالب خریداری میکنید بستگی دارد.
چگونه میتوانم قالب خود را نصب کنم؟
برخی از شرکتها و سایتهای ارائه دهنده قالب وردپرس آن را برای شما نصب میکنند. در غیر این صورت میتوانید ویدیوهای آموزشی نصب قالب وردپرس را در سطح گوگل بررسی کنید.
آیا قالب وردپرسی رایگان میتوان تهیه کرد؟
بله در سطح وب قالبهای آماده و رایگان وردپرسی وجود دارند که میتوانید تهیه کنید اما دقت کنید این قالبها بسیار ساده هستند و امکانات و زیبایی قالبهای پولی را ندارند.

null