لاراول یا همان Laravel یک چارچوب متن باز پی اچ پی (PHP) و یک فریمورک برای توسعه وب اپلیکیشنها به زبان PHP است که محبوبیت بسیار زیادی دارد. لاراول سعی میکند سختیهای موجود در توسعه پروژههای وب را تا حد ممکن کاهش دهد. در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا ابتدا بدانیم لاراول چیست و سپس با نحوه آپلود پروژه لاراول روی هاست سی پنل نیز آشنا شویم.
لاراول چیست؟
همانطور که در بالا نیز اشاره کردیم "لاراول"یک فریمورک متنباز نوشته شده با زبان پیاچپی است که در زبان انگلیسی چنین تعریف می شود open source web application framework, written in PHP. لاراول در واقع به کاربران برای توسعه وب اپلیکیشنها کمک میکند. شرکت لاراول معتقد است که فرآیند توسعه وب باید لذتبخش باشد تا همگی از آن لذت ببرند. لاراول تلاش میکند با کاهش وظایف رایج مورداستفاده در اکثر پروژههای وب مانند احراز هویت، روتینگ (routing) و کشینگ (cashing) دردسرهای این فرآیند را کمتر کند. هدف لاراول این است که بدون به خطر انداختن عملکرد برنامه بتواند تجربهای دلپذیر را برای کاربران خود فراهم کند.
آپلود پروژه لاراول روی هاست سی پنل
هاست اشتراکی یا هاست مجازی، راهی برای میزبانی سایت شما روی یک سرور فیزیکی است که در حقیقت میزبان دیگر سایتها نیز محسوب میشود. در اینجا با نحوه نصب لاراول در سی پنل آشنا خواهیم شد که بسیار ساده است و باید برای آن مراحل زیر را طی کنید:
مرحله اول: تمام دایرکتوری پروژه لاراول را فشرده کنید
در مرحله ابتدایی آپلود پروژه لاراول روی هاست سی پنل ، باید از پروژه لاراول خود یک فایل زیپ تهیه کنید یا پوشه پروژه لاراول را در دستگاه لوکال خود فشردهسازی کنید.
پیش از آن اطمینان حاصل کنید که فایلهای پروژه شما آماده باشند. برای این کار وارد پوشه پروژه شوید و دستور Composer install را اجرا کنید. با انجام این کار Dependencyهای پروژه شما نصب خواهند شد.
برای بهبود مسیریابی و کشینگ دستورات زیر را اجرا کنید:
php artisan config:cache
php artisan route:cache
حال باید پروژه خود را با فرمت .Zip فشرده کنید.
مرحله دوم: سی پنل هاست اشتراکی را باز کنید
قدم بعدی برای نصب لاراول در سی پنل، بازکردن سی پنل هاست اشتراکی خود برای استقرار پروژه لاراول است. سپس باید مراحل زیر را دنبال کنید:
- روی «File Manager» کلیک کنید.
- روی public_html کلیک کنید.
- سپس بر روی گزینه آپلود یا «Upload» بزنید.
- پس از آن فایل فشرده ایجاد شده را در دایرکتوری Public_html پوشه اصلی آپلود کنید.
مرحله سوم: دایرکتوری پروژه لاراول را استخراج کنید
اکنون باید فایل فشرده پروژه لاراول را در پوشه public_html روی وب سرور از حالت فشرده استخراج یا همان Extract کنید.
مرحله چهارم: فایل Index.php را بهروز کنید
به پوشه public_html بروید و فایل index.php را بیابید. بعد از این مرحله با استفاده از کلیک راست، فایل ذکرشده را باز کرده و از منو گزینه Code Edit را انتخاب کنید.
با این کار، تب دیگری باز میشود و باید کد زیر را در فایل index.php بهروزرسانی کنید:
require __DIR__.'/../bootstrap/autoload.php';
$app = require_once __DIR__.'/../bootstrap/app.php';
to:
require __DIR__.'/bootstrap/autoload.php';
$app = require_once __DIR__.'/bootstrap/app.php';
مرحله پنجم: دیتابیس یا پایگاهداده را آپلود کنید
قدم بعدی برای آپلود لاراول روی هاست، مراجعه به Cpanel هاست اشتراکیتان است. پس از آن باید فایل sql را به شکل زیر ایجاد کرده و آن را به پایگاهداده وارد کنید.
برای ایجاد دیتابیس یا پایگاهداده و کاربر به شرح زیر عمل کنید:
به Cpanel بروید و روی گزینه «database wizard» کلیک کنید. از اینجا میتوانید دیتابیس و کاربر (User) جدید بسازید. سپس کاربر را با پایگاه داده جدیدی که ساختهاید، مرتبط کنید.
فایل sql را نیز به صورت زیر وارد کنید:
در این مرحله از آپلود لاراول در Cpanel باید پایگاهداده لوکال یا محلی خود را بهعنوان یک فایل SQL صادر یا اکسپورت کنید.
اکنون دوباره به سی پنل بروید و روی گزینه Phpmyadmin کلیک کنید. پس از آن روی پایگاه داده ایجاد شده خود کلیک. حال باید روی گزینه Import کلیک کرده و فایل SQL را وارد کنید.
مرحله ششم: برنامه را به جزئیات پایگاهداده متصل کنید
به دایرکتوری روت (root directory) خود در پروژه لاراول بروید و فایل .env را باز کنید. سپس جزئیات دیتابیس را به صورت زیر اضافه کنید.
DB_CONNECTION=mysql
DB_HOST=127.0.0.1
DB_PORT=3306
DB_DATABASE=نام دیتابیس یا پایگاهدادهتان
DB_USERNAME=نام کاربری دیتابیس شما
DB_PASSWORD=رمزعبور دیتابیس شما
صحت تمام این مشخصات را ارزیابی کنید تا جلوی بروز خطاهای احتمالی را بگیرید.
با استفاده از این آموزش دیگر هیچ مشکلی برای نصب لاراول در سی پنل بهخصوص لاراول 8 نخواهید داشت. اگر به هر دلیلی نتوانستید از این مراحل برای آپلود لاراول در Cpanel بهدرستی استفاده کنید، میتوانید کارهای زیر را انجام دهید.
روش دوم برای اجرای لاراول روی هاست سی پنل
ابتدا باید وارد سی پنل شوید. بدین منظور به یکی از دو آدرس https://cpanel.yourdomain.com یا http://yourdomain.com:2083 بروید و با رمزعبورتان وارد حساب Cpanel شوید.
از دسترسی SSH از سرویس اشتراک دهنده خود اطمینان حاصل کنید و به مسیر Advance section > terminal بروید. الان باید Composer را نصب کرده و سپس Shell environment خود را برای استفاده از Composer پیکربندی کنید:
echo 'alias composer="php -d allow_url_fopen=On /home/USERNAME/composer.phar"' >> ~/.bashrc
source ~/.bashrc
در قسمت «USERNAME» نام کاربری خود را جایگزین کنید. اکنون باید Composer دانلود شود:
curl -k -O https://getcomposer.org/installer
حال نوبت به نصب آن میرسد:
php -d allow_url_fopen=On installer
مرحله بعدی برای آپلود لاراول در Cpanel پیکربندی Git است. ابتدا باید SSH Key را بسازید:
ssh-keygen -t rsa -b 4096 -C "cPANEL USERNAME"
محتوای کلیدی را برای افزودن به مخزن Github/Bitbucket خود کپی کنید:
cat ~/.ssh/id_rsa.pub
ما بدین منظور از Bitbucket برای پروژه استفاده میکنیم. پس به آدرس https://bitbucket.org/USERNAME/REPO/admin/access-keys میرویم و از مسیر Add Key محتوا را Paste یا جایگذاری و در نهایت ذخیره میکنیم.
جمعبندی
لاراول یکی از فریم ورکهای محبوب در میان برنامه نویسان و توسعه دهندگان وب بوده که توسط زبان برنامه نویسی PHP توسعه یافته است. آشنایی با نحوه آپلود پروژه لاراول روی هاست سی پنل میتواند یکی از موارد اولیه ای باشد که در مسیر توسعه وب با PHP به شم کمک میکند تا برای راه اندازی پروژه خود اقدام کنید.