آشنایی با وب سرور IIS ویندوز

آشنایی با وب سرور IIS ویندوز

آشنایی با وب سرور IIS ویندوز

استفاده از شبکه های کامپیوتری از سال ها قبل رایج و در سالیان اخیر روندی تصاعدی پیدا کرده است. اکثر شبکه های پیاده سازی شده در کشور مبتنی برسیستم عامل شبکه ای ویندوز می باشند. با گسترش اینترنت و حضور شرکت ها و سازمان ها در دهکده جهانی وب، نیازی را برای کاربران و مهندسان مایکروسافت پدید آورد که باعث پیدایش وب سرور اختصاصی شرکت میاکروسافت گردید.

سرویس Internet Information Service یا به اختصار همان IIS وب سرور قدرتمند، قابل انعطاف، امن و با قابلیت کاربری آسان و محصول شرکت مایکروسافت می باشد که امکاناتی بسیار زیادی از قبیل Media Streaming، میزبانی وب  (هاستینگ)، Application و … را در اختیار وب سایت های مربوطه قرار می دهد.

وب سرور IIS برای ایجاد، مدیریت و هاستینگ وب سایت ها مورد استفاده قرار می گیرد. این برنامه بر روی سی دی های ویندوز های ۲۰۰۰به بالا که بر پایه NT هستند موجود می باشد.

این نرم افزار از امکاناتی مانند HTTP ،HTTPS ،SMTP ،FTP،SFTP و NNTP به خوبی پشتیبانی می نماید و به صورت کامل با ویندوز سرور سازگار می باشد.
نسخه های قدیمی تر IIS دارای آسیب پذیری های بسیار زیادی بودند، که معروف ترین آن ها مربوط به کد های مخرب Code Red Worm در سال ۲۰۰۱ می باشد. گرچه تا به حال هیچگونه گزارشی مبنی بر وجود حفره های امنیتی در نسخه های ۶ و ۷ این نرم افزار منتشر نشده است اما مایکروسافت برای اطمینان هرچه بیشتر کاربرانش به طور کلی سعی در تغییر ساختار امنیتی نرم افزار وب سرور خود در نسخه ۷.۵ نموده است.

یکی از این امکانات، قابلیتی تحت عنوان Web Service Extension از نسخه IIS 6.0 اضافه گردیده که این نرم افزار را از اجرای هر برنامه ثالثی بدون اجازه مدیر سرور منع می نماید.

تمامی اجزای نرم افزار مذکور در نسخه IIS 7 به صورت ماژولار تغییر یافته است، این موضوع باعث می شود تا مدیر سرور بتواند تنها ماژول های مورد نیاز را بر روی سرور خود نصب نموده و از بوجود آمدن بار اضافی بر روی سرور جلوگیری کند. همچنین توجه نمایید که نصب ماژول های بیشتر به معنای، فراهم شدن امکان هک و یا مورد حمله قرار گرفتن بیشتر نیز می باشد.

همانطور که گفته شد IIS ساختاری ماژولار دارد، یعنی هر یک از قابلیت های آن به صورت منحصر بفرد می توانند نصب و یا حذف شوند.

با معرفی Edition جدید ویندوز سرور 2012 R2 ورژن جدید نرم افزار وب سرور محبوب IIS نیز ارائه شد.

تغییرات بوجود آمده در IIS 8.5 نسبت به IIS 8 را به طور کلی می توان به دو دسته مدیریتی (manageability ) و مقیاس پذیری (scalability) تقسیم کرد.

نظرات کاربران