turkey vps

Vmware چیست و چه کاربردی دارد ؟

Vmware چیست و چه کاربردی دارد ؟
Vmware چیست و چه کاربردی دارد ؟
1 سال پیش

وی‌ام‌ویر یک نرم افزار ساده برای مجازی سازی سیستم شماست که با کمک آن می‌توانید چندین ماشین مجازی (VM) را روی سیستم عامل کامپیوتر شخصی یا لپ تاپ خود اجرا کنید. نرم افزار Vmware یکی از  قدرتمند ترین نرم افزارهای مجازی سازی می باشد که حدودا از سال 2005 کار خود را شروع کرده است و در این مدتی که در میان کاربران مورد استفاده قرار میگیرد توانسته جوایز زیادی را از مدیران IT دریافت کند .

تکنولوژی‌های زیرمجموعه VMware در حقیقت گروهی از نرم افزارها هستند که کامپیوتر یا سرور شما را به چندین ماشین مجازی با کاربردهای بی‌شمار مبدل می‌سازند. هر یک از این VMها سیستم عامل بخصوص و امکانات ویژه خود را دارد. اگر قصد دارید با مفهوم دقیق Vmware آشنا شوید و از این فناوری قدرتمند در راستای پیشبرد اهداف کسب و کار خود استفاده کنید، با ما تا پایان این مطلب همراه باشید.

 

VMware چیست؟

با یک سرچ ساده عبارت VMware در گوگل، نتایج بی‌شماری برایتان ظاهر خواهد شد. وی‌ام‌ویر یک نرم افزار مجازی سازی سود محور یا انتفاعی است که در سال ۲۰۰۴ سهام آن توسط شرکت EMC خریداری شده است (for-profit maker of virtualization software, acquired by EMC Corporation in 2004).

مقر اصلی کمپانی وی‌ام‌ویر در ایالت کالیفرنیای امریکا واقع شده است و نرم افزارهای این شرکت به شما امکان آن را می‌دهند که نسخه‌های مجازی از هر یک از فانکشن‌های کامپیوتری مدنظر خود را در یک مرکز داده تماماً مبتنی بر نرم افزار مدیریت کنید. بنابراین دیگر زمانی که باید برای هر منظوری یک سرور فیزیکی مجزا تهیه می‌کردید به سر آمده است. اکنون دیگر با نرم افزارهای مجازی سازی VMware می‌توانید به راحتی در سطح کارآفرینان و صاحبین مشاغل کلان عمل کنید.

اگر تعدادی سرور فیزیکی دارید و می‌خواهید از این سرورها به طور بهینه استفاده کنید، می‌توانید سرور اصلی خود را با استفاده از vmware workstation به سرورهای مجازی مستقل و کوچک‌تر تقسیم کنید. سیستم‌های اصلی شما در حقیقت نقش زیربنای این سیستم را ایفا خواهند کرد که این زیربنا ممکن است متشکل از یک یا چند لپ تاپ خانگی باشد. این لپ‌تاپ‌ها شبکه‌ای از کامپیوترها یا سرورهای به هم متصل‌اند و نرم افزار VMware می‌تواند توان محاسباتی، ذخیره اطلاعات و خدمات شبکه این سرورها را به فرمت مجازی درآورد.

سپس این امکانات در بین چندین سرور مجازی توزیع می‌شوند و هر سرور مانند یک سیستم مستقل با اهداف مشخص (ذخیره فایل‌ها، توسعه و توزیع اپلیکیشن‌ها، ایجاد یک محیط کار یا ورک اسپیس و...) عمل خواهد کرد. هر یک از این ماشین‌های مجازی سیستم عامل منحصر به فرد خود را دارد و کاربرد مدنظر شما را به طور کاملاً حرفه‌ای انجام می‌دهد. با استفاده از نرم افزار vCenter از مجموعه وی‌ام‌ویر شما می‌توانید با استفاده از یک پرتال وب مشترک تمامی سرورهای خود را از راه دور مدیریت کنید.

شما می‌توانید نرم افزارهای VMware را بر روی سیستم عامل ویندوز، مک بوک و یا لینوکس خود نصب کنید. از این بین vSphere احتیاج به هیچ سیستم عاملی نداشته و به طور مستقیم بر روی سخت افزار نصب می‌شود. به علاوه شما می‌توانید vSphere را از راه دور و به صورت ریموت نیز مدیریت کنید. با استفاده از vmware workstation می توان بدون نیاز به انجام عملیات پارتیشن بندی دوباره هارد، سیستم عامل جدیدی را نصب کرد و نیز بدون نیاز به بوت کردن سیستم، بین سیستم عاملهای نصب شده جا به جا شد.

 

مزایا و معایب VMware

این نرم افزار با میلیون ها کاربر در سراسر دنیا، کارایی را در تولید نرم افزارها بهبود می بخشد، هزینه ها را کاهش می دهد و انعطاف پذیری را بالا می برد و راه امن تری را برای جواب گرفتن از برنامه ها پیش پای ما می گذارد.

 

به طور کلی مزایای استفاده از محصولات نرم افزار مجازی سازی VMware را می‌توان در موارد زیر خلاصه کرد:

این مدل هر شخص یا سازمانی را که قصد دسترسی به سیستم داشته باشد ملزم به احراز هویت می‌کند و با سیاست‌های سخت‌گیرانه امنیت بالایی را برای سرورهای VMware به ارمغان می‌آورد.

  • مقرون به صرفه بودن؛

VMware یک نرم افزار مقرون به صرفه و اقتصادی برای صاحبین کسب و کارهای بزرگ است. البته مقرون به صرفه بودن به این معنا نیست که همه می‌توانند از پس هزینه‌های این نرم افزار برآیند؛ اما در عوض شما با به کارگیری وی‌ام‌ویر با صرف هزینه‌ای معقول می‌توانید به رشد کسب و کار خود کمک شایانی نمایید.

  • قابلیت بازگشت به عقب؛

نرم افزار VMware نرم افزاری با محیط و رابط کاربری قابل پیش‌بینی است. هنگامی که می‌خواهید یک ماشین مجازی جدید در vmware workstation ایجاد کنید، هر زمان که به مشکلی برخوردید، می‌توانید تنظیمات سیستم را به حالت قبل برگردانید.

  • سهولت در ایجاد ماشین‌های مجازی جدید؛

یکی از برترین ویژگی‌ها و مزایای ابزارهای VMware سهولت در افزودن ماشین‌های مجازی جدید به سیستم است. به این ترتیب حتی افراد تازه کار و افرادی که دانش اندکی در این زمینه دارند نیز می‌توانند از وی‌ام‌ویر برای ایجاد محیط سیستم‌عامل دلخواه خود استفاده کنند.  

  • مدیریت آسان مرکز داده یا دیتاسنتر؛

کار با محصولات VMware بسیار آسان است. همانطور که به آسانی می‌توانید با استفاده از امکانات این نرم افزار چند VM را به VMware workstation خود اضافه کنید، به همان آسانی نیز می‌توانید هر زمان که خواستید این ماشین‌های مجازی را حذف کنید. برای این کار تنها نیاز به چند دقیقه زمان خواهید داشت و پس از حذف این VMها، از فضای خالی ایجاد شده می‌توانید برای ایجاد ماشین‌های مجازی جدید استفاده کنید.

  • کارآیی بالای سیستم‌های دیتاسنتر؛

در مقایسه با سایر گزینه‌های جایگزین، قدرت و کارآیی وی‌ام‌ویر از اکثر رقبای آن بالاتر است. VMware به کاربران خود این امکان را می‌دهد که چندین ماشین مجازی با سیستم‌عامل‌های مختلف ایجاد کرده و به آسانی و در هر زمان به این سیستم‌عامل‌ها دسترسی داشته باشند.

  • نرم افزار مجازی سازی مناسب برای لینوکس؛

VMware یکی از بهترین نرم افزارهای مجازی سازی برای سیستم‌عامل لینوکس Linux  است. شما می‌توانید با استفاده از vmware فضایی کاملاً مشابه با فضای لینوکس را برای خود ایجاد کنید. پس از خواندن آموزش نصب ubuntu desktop روی vmware از قابلیت‌های لینوکس در vmware نهایت استفاده را خواهید برد. به علاوه پیشنهاد ما به شما این است که آموزش نصب ابونتو سرور 17 در Umware را در آذرآنلاین مطالعه کنید.

شما می‌توانید با استفاده از vmware workstation از سیستم‌عامل لینوکس (family of Unix-like operating systems that use the Linux kernel and are open source) به طور همزمان در کنار سیستم‌عامل‌های دیگر مانند ویندوز ۷، ۱۰ و ایکس پی استفاده کنید. VMware همچنین قابلیت کار بر روی سیستم‌عامل مک را نیز به شما می‌دهد.

 

مزایا و معایب VMware

با وجود مزایایی که برشمردیم، باید این را به یاد داشت که وی‌ام‌ویر ایراداتی نیز دارد از جمله:

 

  • وابسته بودن به دانش و مهارت کاربر؛

همان طور که گفتیم کار با نرم افزار VMware بسیار آسان است؛ با این حال برای اینکه بتوانید از vmware workstation استفاده کنید لازم است که یک دانش حداقلی در مورد این نرم افزار داشته باشد. در غیر اینصورت ممکن است در مراحل نصب و کار با این نرم افزار به مشکل بربخورید. حتی گاهی استفاده ناشیانه از vmware ممکن است موجب شود که دستگاه الکترونیک خود را خراب کنید که در واقع بدترین اتفاقی است که ممکن است برای سرورهای شما بیافتد. بنابراین اگر در مورد وی‌ام‌ویر و به طور کلی نرم‌افزارهای مجازی سازی هیچ چیزی نمی‌دانید، بهتر است قبل از شروع به کار چند ویدیوی آموزشی در این خصوص تماشا کنید.

  • نبود پشتیبانی و باگ‌های متعدد به خصوص در استفاده همزمان با محصولات شرکت اورکل Oracle؛

از VMware می‌توان در تست کردن نرم افزارها یا برنامه‌ها در محیط‌های مختلف استفاده نمود. اما این تکنولوژی پیشرفته در مورد نرم افزارهایی که تنها تست فیزیکی آن‌ها امکان پذیر است، ناکارآمد خواهد بود.

برای مثال، اگر قصد دارید قابلیت‌های یک برنامه مانند ظرفیت حافظه، سرعت و اطمینان‌پذیری آن را مورد آزمون قرار دهید، با استفاده از VMware قادر به این کار نخواهید بود. علت این موضوع آن است که دو شاخص اطمینان‌پذیری و سرعت تماماً وابسته به تست فیزیکی بوده و ارتباطی با محیط مجازی ندارند.  

  • برخی مشکلات سازگاری سخت افزاری؛

نرم افزار VMware برای استفاده بر روی دستگاه‌های الکترونیکی بسیار پیشرفته طراحی شده است. بنابراین اگر سخت افزار مناسب برای وی‌ام‌ویر را نداشته باشید، ممکن است نتوانید نتیجه مورد انتظار خود را از این نرم افزار بگیرید.

 

موارد استفاده از VMware

ممکن است برایتان این سؤال ایجاد شده باشد که در عمل از نرم افزار VMware چه استفاده‌هایی می‌توان کرد. باید گفت که تعداد کاربری‌های وی‌ام‌ویر بی‌شمار است. اما به طور کلی اگر قصد استفاده از این نرم افزار برای توسعه کسب و کار خود را دارید، چند کاربرد اساسی را می‌توانید برای VMware مد نظر داشته باشید. در ادامه به طور خلاصه این کاربردها را برمی‌شماریم:

 

ایجاد شبکه مجازی

شما می‌توانید از نرم افزار مجازی سازی VMware به منظور هاستینگ فضای ابری (کلاد) و ایجاد شبکه مجازی استفاده کنید. در حقیقت با این کار شما از حداکثر توان سخت افزاری کامپیوتر‌ها، سرورهای اختصاصی، روترها و... بهره مند خواهید شد. با استفاده از VMware سهولت در مدیریت منابع، دسترسی از راه دور، آپ تایم بالاتر و ارتقای عملکرد سرورهای خود را تجربه خواهید کرد. vmware workstation تمامی این امکانات را با استفاده از یک Overlay مجازی در اختیار شما قرار می‌دهد.

 

کار با محیط‌های چند ابری (Multicloud)

اگر کمپانی شما از یک یا چند محیط کلاد استفاده می‌کند که هر یک کارکرد خاص خود را دارند، یکی از گزینه‌های ایده آل برای شما فضای پردازش کلاد VMware خواهد بود. زیرساختار این فضا کاملاً‌ مدرنیزه شده است؛ بنابراین شما نیازی به ریکود کردن اپلیکیشن‌های خود نخواهید داشت. VMware از یک سیستم متمرکز استفاده می‌کند و به این ترتیب هرگونه پیچیدگی در محیط‌های چند ابری را برطرف می‌سازد. به علاوه مهاجرت یا انتقال داده‌های شما تا ۴۰ درصد سریع‌تر انجام خواهد گرفت.

 

پلتفرم اپلیکیشن

اگر برای کسب و کار خود احتیاج به توسعه و مدیریت تعداد زیادی اپلیکیشن دارید، با Kubernetes VMware نیازی به هیچ‌گونه نگرانی نخواهید داشت. اکنون به لطف پلتفرم چندابری کوبرنتیز (software to manage containers on a server-cluster) وی‌ام‌ویر می‌توانید به ساخت، ایمن سازی و مدرنیزه کردن اپلیکیشن‌های خود پرداخته و این اپلیکیشن‌ها را در فضای ابری دلخواه خود اجرا کنید. این پلتفرم از یکپارچگی و ثبات بالایی برخوردار است؛ با استفاده از این پلتفرم می‌توانید اپلیکیشن‌های خود را بر مبنای پروتکل‌های مدرن اپ در فضای ابری توسعه داده و اپلیکیشن‌های موجود را با نهایت سهولت به روز رسانی کنید.

 VMware چیست؟

تسهیل استراتژی دورکاری

نرم افزار مجازی سازی Vmware این امکان را به تیم شما می‌دهد که با هر میزان دسترسی شغل خود را به صورت دورکاری انجام داده و از راه دور سیستم را کنترل کنند. تنها شرط این موضوع این است که این افراد یک کامپیوتر متصل به vmware در منزل خود داشته باشند. در این صورت می‌توانند با استفاده از محصولاتی مانند Workspace ONE به شبکه دسترسی پیدا کنند. محیط کار vmware workstation در صنایع خرده فروشی، در حوزه سلامت و در طیف گسترده‌ای از خدمات فناوری اطلاعات کاربرد دارد. تمامی این‌ها به کمک ماشین‌های مجازی موجود در کلاد میسر شده است که بیشترین میزان رضایت مندی را برای کاربران خود به ارمغان خواهند آورد.

 

حفظ امنیت شبکه

از دیگر کاربردهای VMware حفظ امنیت شبکه است. صرفنظر از پیچیدگی محیط کار شما، امنیت همواره حرف اول را در وی‌ام‌ویر خواهد زد. در اغلب کسب و کارهای امروزی، تیم کارکنان از شمار متعددی ابزارهای مختلف برای دسترسی به شبکه استفاده می‌کنند. VMware امنیت این محیط کار را تضمین نموده و بنابراین هیچ یک از دفعات ورود افراد به سیستم، با خطر امنیتی همراه نخواهد بود.

کارآیی VMware در حوزه امنیت تمامی اعضای تیم و اپلیکیشن‌ها را در برخواهد گرفت. این رویکرد امنیتی متمرکز کارآیی بالاتری نسبت به مدل‌های قدیمی داشته و هزینه کمتری را برای صاحبین کسب و کار به همراه خواهد داشت. در اغلب سیستم‌های امنیتی، دپارتمان آی تی و تیم‌های عملیاتی اغلب هر یک تعریف و رویکرد متفاوتی نسبت به امنیت داشته و از ابزارهای متفاوتی برای تأمین امنیت شبکه استفاده می‌کنند. اما VMware همه این رویکردهای را یکجا جمع کرده و سیاست‌هایی کلی را اتخاذ می‌کند که هرگونه گپ امنیتی را از میان برخواهد داشت. به علاوه با استفاده از VMware این تضمین وجود دارد که حوادث و فجایع طبیعی نیز اخلالی در شبکه ایجاد نخواهند کرد. چراکه تمامی اطلاعات در فضای کلاد ذخیره می‌شود.

 

محصولات و انواع

محصولات وی‌ام‌ویر یک زیرساختار مجازی سازی قدرتمند را برای مقاصد مختلف به وجود می‌آورند. بسته به اینکه نیاز شما چه باشد، می‌توانید از این ابزارها برای مدیریت اپ، ایجاد فضای کلاد، ارتقای امنیت و به عنوان شبکه نتورک و ورک اسپیس استفاده کنید. برخی از مهم‌ترین محصولات VMware Workstation در ادامه معرفی شده اند:

 

Vmware دارای یک سیستم‌عامل ویژه خود است که می‌توانید آن را بر روی سرور(های) خود نصب کنید و با تبدیل این سرورها به هایپرویژن (piece of computer software, firmware or hardware that creates and runs virtual machines) مراحل مجازی سازی را طی کنید.

هایپروایزر(هایپرویژن) یا ابزار پایش ماشین مجازی (VMM) نرم افزاری است که به شما قابلیت ایجاد و مدیریت ماشین‌های مجازی خود را می‌دهد. با استفاده از این نرم افزار می‌توانید به طور همزمان چندین VM را مدیریت کنید و به طور فعال اصلاحاتی را به شبکه و قسمت کنترل متمرکز بیافزایید.

اجرای چندین سیستم به طور مجازی کارآمدتر از سرورهای فیزیکی است و برای این کار به ازای هر تسک احتیاج به صرف انرژی و منابع کمتری خواهید داشت. به علاوه دیگر لازم نیست برای گسترش سیستم خود سخت افزار جدید خریداری کنید. در عوض یک سرور پایه را راه اندازی می‌کنید و سرورهای مجازی را در داخل آن ایجاد می‌کنید. فرقی هم ندارد که از سیستم‌عامل ویندوز، لینوکس یا هر سیستم‌عامل دیگری استفاده کنید. شما می‌توانید به طور همزمان از ۱۰ سرور بر روی یک سخت افزار استفاده کنید.

 Hypervisors

نرم افزار VMware vSphere که پیشتر تحت عنوان ESXi شناخته می‌شد، اصلی‌ترین سیستم‌عامل یا هایپروایزر vmware workstation است و شما می‌توانید با نصب مستقیم آن بر روی سرور فیزیکی خود، ماشین‌های مجازی خود را به کمک vSphere ایجاد کنید. مقاله معرفی و بررسی مجازی ساز vmware esxi را می‌توانید در آذرآنلاین بیابید.

مهم‌ترین ویژگی این نرم افزار این است که برای نصب آن احتیاجی به یک سرور فوق پیشرفته ندارید. در واقع شما می‌توانید VSphere (VMware's cloud computing virtualization platform) را بر روی هر نوع کامپیوتری (حتی لپ تاپ شخصی خود) نصب کنید. کامپیوترهای شخصی به عنوان بخشی از مجموعه سخت افزارها و سرورهای زیربنا برای وی‌ام‌ویر عمل خواهند کرد.

ویژگی مثبت دیگر رایگان بودن نرم افزار vSphere است. برای دستیابی به پلتفرم این نرم افزار تنها کافی است که با استفاده از یک کامپیوتر متصل به اینترنت در مرورگر خود وارد vSphere شوید. ابزار Go به شما در مراحل نصب این نرم افزار کمک خواهد کرد.

 vSphere

نرم افزار vCenter یک نرم افزار کلیدی در ساخت و اداره هرچه حرفه‌ای‌تر ماشین‌های مجازی است. با استفاده از پلتفرم وی سنتر (centralized management system for VMware vSphere) شما می‌توانید محیط vSphere خود را اداره کنید. بنابراین به جای اینکه یک سرور فیزیکی و ماشین‌های مجازی تابع آن را اداره کنید، vCenter به شما این امکان را می‌دهد که کانفیگ‌های سخت افزاری متعدد و VMهای هر یک را به طور یکجا مدیریت کنید.

به علاوه، محیط این نرم افزار مجازی سازی بسیار تطبیق پذیر بوده و شما می‌توانید منابع را بین سرور فیزیکی و مجازی رد و بدل کنید. هر زمان که یکی از آن‌ها از کار بیافتد، منابع بدون داون‌تایم از یکی به دیگری منتقل می‌شوند.

 vCenter

امروزه اکثر توسعه دهندگان و دولوپرهای اپ سرورهای توزیع شده (distributed servers) را به انواع قدیمی‌تر ترجیح می‌دهند. این سرورها امکان به روزرسانی‌های مکرر و مداوم را به کاربران می‌دهند. با استفاده از نرم افزار Tanzu شما می‌توانید هر اپلیکیشنی را در فضای کلاد اجرا کنید. در حقیقت این نرم افزار محیط‌ها و اپلکیشن‌های نامتجانس را زیر یک سقف می‌آورد.

اپلیکیشن تانزو در VMware workstation به شما امکان ساخت اپلیکیشن‌های مدرنیزه را می‌دهد و یک فریم ورک مشترک از اپلیکیشن‌ها در فضای کلاد ایجاد می‌کند. به این ترتیب شما می‌توانید از یک مرکز کنترل مشترک فوت پرینت این اپلیکیشن‌ها را مدیریت کنید.

علاوه بر آن شما می‌توانید در ایستگاه کاری وی‌ام‌ویر(hosted hypervisor for Windows and Linux) اپلیکیشن‌های از قبل موجود خود را نیز به کمک Tanzu مدرنیزه کنید و در عین حال اپلیکیشن‌های مقیم کلاد را در کنار هم در فضای وی‌ام‌ویر ببینید. این اپلیکیشن‌ها قابلیت اجرا در هر پلتفرمی را دارند.

 Tanzu

نرم افزار شبکه ذخیره‌سازی مجازی vSAN به عنوان مکمل و ابزاری کمکی برای مدیریت سخت افزارها در کنار vSphere به کار می‌رود. به کمک vSan (subclass of a storage area network) شما می‌توانید از تمامی منابع خود در کنار یکدیگر استفاده کنید و به این ترتیب هزینه ذخیره سازی کمتری را متحمل شوید. در حقیقت vSAN نرم افزاری برای مدیریت حافظه کلاد است.

 vSAN

  • نرم افزار دسکتاپ

VMware Workstation به شما این امکان را می‌دهد که هایپروایزر خود را بر روی نسخه‌های x64 ویندوز و لینوکس اجرا کنید. VMware Fusion نام نرم افزار هایپروایزر بر روی مک بوک است.

 

  • نرم افزار مدیریت کلاد

نرم افزار vRealize Suite این پلتفرم با هدف مدیریت محیط کلاد طراحی شده است. با استفاده از این نرم افزار و Cloud Foundation می‌توانید محیط‌های شخصی کلاد خود را بر روی یک دیتاسنتر نرم افزاری راه اندازی و مدیریت کنید.

 

  • شبکه نتورکینگ NSX

NSX یک برنامه حیاتی در پلتفرم وی‌ام‌ویر با هدف مجازی سازی شبکه است. شما می‌توانید به این طریق سیاست‌گذاری‌های متفاوتی را در خصوص اینکه چه کسانی می‌توانند به اپلیکیشن‌ها و داده‌های شما بر روی شبکه دستیابی پیدا کنند اتخاذ کنید.

 

نرم افزار Workspace ONE دسترسی به اپلیکیشن‌ها، دیتاها و سایر امکانات پلتفرم VMware را با استفاده از گوشی تلفن همراه شما ممکن می‌سازد.

 

  • Herald

این محصول قابلیت اتصال بلوتوثی به ماشین‌های مجازی را برای شما فراهم می‌آورد. 

 

جمع بندی

در این مقاله هر آنچه که باید در مورد VMware workstation و اپلیکیشن‌های متنوع وی‌ام‌ویر بدانید را به شما شرح دادیم. به علاوه به بررسی مزایا و معایب این نرم افزار مجازی سازی پرداختیم. نصب VMware روی رایانه رومیزی تان اولین گام برای انتقال ساختار IT موجود به یک ساختار مجازی است. با ایستگاه کاری VMware غیر از ساده کردن عملیات توسعه و تست نرم افزار و سرعت بخشیدن به توسعه برنامه های کاربردی، سازگاری برنامه های کاربردی و اجرای عملی مهاجرت از یک سیستم عامل به سیستم عامل دیگر را تضمین می کند و امکان امتحان این که آیا این نقل و انتقال و تعویض سیستم عامل، زیانی برای شبکه یا سایر نرم افزارهای کاربردی در حال اجرا دارد یا خیر را به شما می دهد.

به کمک VMware میتوان شبکه های مجازی پیچیده ای را راه اندازی نمود و انواع نرم افزارها را در بسیاری از محیط ها به طور همزمان اجرا کرد و تمامی این موارد را میتوان تنها روی یک سیستم انجام داد. این قابلیت در کنار برخی قابلیت های دیگر VMware آن را به یک وسیله ضروری برای توسعه دهندگان IT و مدیران سیستم ها ساخته است.

 

سؤالات متداول

۱. آیا VMware یک سیستم‌عامل است؟

خیر؛ وی‌ام‌ویر به عنوان یک سیستم‌عامل شناخته نمی‌شود؛ اما با استفاده از مجازی سازی کاربران VMware می‌توانند چندین سیستم‌عامل را بر روی سرورهای مجازی خود نصب کنند.

 

۲. گزینه‌های جایگزین VMware vSphere کدامند؟

برخی از گزینه‌هایی که به عنوان هایپروایزر جایگزین vSphere به کار می‌روند عبارتند از: Microsoft Hyper-V، Citrix XenServer، Linux KVM، Oracle VM server، Virtuozzo، Proxmox VE و Red Hat Virtualization.

 

۳. مزیت VMware چیست؟

در مقاله به تفصیل مزایای VMware را برشمردیم. وی‌ام‌ویر یکی از بهترین راهکارهای مجازی است که به شما امکان این را می‌دهد که چندین سیستم عامل یا اپ را بر روی یک سرور واحد اجرا کنید.

 

۴. چرا VMware نسبت به Hyper-V ارجحیت دارد؟

هر دوی این نرم افزارها در جای خود کاربرد مخصوص به خود را دارند. با این تفاوت جزئی که تمرکز HyperV عمدتاً بر حافظه فیزیکی است؛ در حالیکه VMware از حافظه logical استفاده می‌کند.

 

۵. علت موفقیت VMware چیست؟

بسیاری از افراد حرفه‌ای در کسب و کار خود از VMware استفاده می‌کنند. رمز موفقیت این نرم افزار مقرون به صرفه بودن و امکان مدیریت پلتفرم‌های کسب و کارها در سطح کلان است.

 

۶. تا چه مدت می‌توانم به طور رایگان از VMware استفاده کنم؟

شما می‌توانید از VMware Workstation Pro تا ۳۰ روز پس از نصب به طور رایگان استفاده کنید. بعد از آن باید برای استفاده از این نرم افزار از پلن‌های پرمیوم استفاده کنید.

 

۷. آیا می‌توان بدون سیستم‌عامل از VMware استفاده کرد؟

سرور VMware ESXi یک هایپروایزر سخت افزاری و یکی از اجزای اصلی زیر ساختار نرم افزار مجازی سازی VMware است. این سرور یک هایپروایزر تیپ ۱ است؛ به این معنا که می‌توان آن را بدون نیاز به سیستم‌عامل و به طور مستقیم بر روی سخت افزار نصب نمود.

 

۸. تا چه تعداد ماشین مجازی را می‌توان به طور رایگان بر روی VMware اجرا کرد؟

قابلیت استفاده از منابع نامحدود سخت افزاری (اعم از CPU و RAM) به شما این امکان را می‌دهد که تعداد نامحدودی ماشین مجازی را بر روی هاست ESXi خود اجرا کنید. تنها یک محدودیت در این مورد وجود دارد و آن هم این است که به ازای هر VM بایستی حداکثر ۸ پردازنده مجازی وجود داشته باشد (هر پردازنده فیزیکی می‌تواند به عنوان یک CPU مجازی به کار رود).

 

۹. آیا برای ایجاد ماشین مجازی احتیاج به GPU دارم؟

شما برای ماشین مجازی خود احتیاجی به GPU ندارید. این ماشین‌ها تنها درصورتی که کارت گرافیک را به آن‌ها متصل کنید از آن استفاده می‌کنند. حتی در این صورت هم VM از خود GPU استفاده نمی‌کند؛ بلکه از یک درایور رابط کاربری استفاده می‌کند.

 

۱۰. وی‌ام‌ویر چقدر رم استفاده می‌کند؟

برای استفاده از ESXi احتیاج به دست کم ۱۲ گیگ رم و ۸ گیگابایت حافظه خواهید داشت.

 

author
سینا نصیری- مدیریت

بیش از 10 سال هست که به صورت مستمر در زمینه وب فعالیت میکنم و مباحث برنامه نویسی و توسعه نرم افزار و تکنولوژی های جدید رو پیگیری میکنم.

42927
A
A