turkey vps

بررسی تفاوت هایبرید سرور و سرور ابری

بررسی تفاوت هایبرید سرور و سرور ابری
بررسی تفاوت هایبرید سرور و سرور ابری
2 ماه پیش

زمانی که کسب و کارهای آنلاین رشد می‌کنند، نیاز به داشتن زیرساخت مناسب هم افزایش می‌یابد. سرور مجازی VPS یکی از نیازهای اساسی است که نه تنها شرکت‌های اینترنتی بلکه سایر شرکت‌ها نیز باید در مجموعه خود داشته باشند؛ تا یک شبکه بین کارکنان ایجاد شود، فایل‌ها به اشتراک گذاشته شوند و دسترسی به اینترنت با امنیت بالاتری انجام شود. بنابراین شکی در این نیست که که کسب و کارهای امروز چه برای راه اندازی وبسایت و چه برای بهبود امنیت و سرعت و دسترسی بهتر به اینترنت، نیازمند سرورهای مجازی هستند. سرورهای مجازی انواع مختلفی دارند که باید بر اساس نیاز کسب و کار انتخاب شوند. در این مقاله به معرفی دو نوع سرور مجازی هایبرید سرور Hybrid VPS و سرور ابری Cloud Server خواهیم پرداخت و تفاوت‌ها و مزیت‌های آنها را بررسی خواهیم کرد.

 

سرور ابری Cloud Server چیست؟

سرور ابری Cloud Server نوعی سرور مجازی است که در آن به شما فضای مجازی اختصاصی در چندین سرور فیزیکی که به کمک شبکه به هم وصل شده‌اند، داده می شود. این به این معنی است که شما منابع خود مانند CPU، RAM و فضای ذخیره سازی را دارید که می توانید آنها را مطابق با نیازهای خود پیکربندی کنید. این برخلاف هاست اشتراکی است که در آن منابع شما با سایر کاربران در سرور به اشتراک گذاشته می شود. اگرچه این منابع از مشترکین دیگر مجزا است، اما در مواقعی ممکن است بالانس مقدار منابع بین کاربران بطور موقت جابجا شود. برای مثال دو VPS را در یک سرور تصور کنید که بطور یکسان از منابع استفاده می‌کنند.

حالا VPS اول نیاز به پردازش سنگین‌تری دارد و حد خود تجاوز می‌کند. در همین لحظه VPS دوم نیز به منابع خود نیاز دارد، اما چون مشترک اول منابع بیشتری مصرف کرده، احتمال دارد مشترک دوم نتواند از منابع اختصاص داده شده خود استفاده کند. اگرچه این شرایط کمتر رخ می‌دهد و تأثیر کمی بر سرعت مشتریکن دارد، اما در قدرت پردازش VPS ها نوسان و تأخیر ایجاد می‌کند که در محاسبات پیچیده مانند هوش مصنوعی باعث پایین آمدن سرعت کلی VPS می‌شود.

سرور ابری چیست؟ کاربرد و مزایای Cloud Server

مزایای سرور ابری Cloud Server

  • سریع‌تر از هاست اشتراکی : VPS های Cloud Server از هاستینگ اشتراکی قدرتمندتر و سریع‌تر هستند، که آنها را برای وب سایت ها و برنامه های کاربردی با تقاضای بالا ایده آل می کند؛ البته تا زمانی که نیاز به پردازش‌های سنگین نداشته باشید.

  • انعطاف پذیری : با Cloud Server ، شما کنترل کاملی بر منابع خود دارید و می توانید آنها را مطابق با نیازهای خود پیکربندی کنید.

  • قابلیت ارتقاء و مقیاس پذیری آسان : سرورهای ابری می‌توانند به راحتی با رشد کسب و کار شما مقیاس بندی شوند.

  • امنیت : Cloud Server امن تر از هاستینگ اشتراکی هستند، زیرا منابع شما از منابع سایر کاربران جدا شده است.

  • هزینه : سرورهای ابری مقرون به صرفه تر از سرورهای اختصاصی هستند و در عین حال قدرت و انعطاف پذیری بیشتری نسبت به هاستینگ اشتراکی ارائه می دهند.

سرور ابری Cloud Server چیست؟

کاربردهای سرور ابری Cloud Server

وب سایت های با ترافیک بالا : VPS ها برای وب سایت هایی که ترافیک زیادی دارند و به عملکرد قابل اعتماد نیاز دارند، ایده آل هستند و خیلی بهتر از هاست اشتراکی عمل می‌کنند. مواردی مثل انواع برنامه های کاربردی وب، از جمله فروشگاه های آنلاین، پلتفرم های یادگیری آنلاین و ابزارهای مدیریت ارتباط با مشتری و... .

ایجاد شبکه خصوصی مجازی VPN : یکی از ابزارهایی که امنیت استفاده از اینترنت را بالا می‌برد، شبکه خصوصی مجازی (Virtual Private Network - VPN) است که یک تونل بر روی یکی از پروتکل‌های امنیتی ایجاد می‌کند تا استفاده از اینترنت در فضای امن رخ دهد. همچنین VPN ها ابزارهای بسیار خوبی برای دور زدن تحریم‌ها و دسترسی کتابخانه‌های علمی و برنامه نویسی است. بیشتر شرکت‌ها، مخصوصاً شرکت‌های بزرگی که نیاز به امنیت بیشتر دارند، می‌توانند از Cloud Server به عنوان سرور ابری VPN استفاده کنند و برای کارکنان خود یک فضای امن را در اینترنت محیا سازند.

ایجاد فضای واقعی برای توسعه تست نرم‌افزار : توسعه دهندگانی که قصد دارند بصورت زنده و در فضای واقعی نرم‌افزارهای آنلاین خود را توسعه دهند، می‌توانند از VPS به عنوان یک محیط آزمایشی استفاده کنند. فرق VPS با کامپیوتر شخصی برای تست نرم‌افزار در این است که VPS دقیقاً مانند یک سرور واقعی به کاربران سطح اینترنت دسترسی می‌دهد. دقیقاً شبیه به یک وب‌سایت واقعی. این ویژگی کمک می‌کند تا بتوان تست گروهی انجام داد. علاوه بر اینکه VPS می‌تواند قدرت پردازش و سرعت بسیار بیشتری نسبت به کامپیوتر شخصی ارائه دهد.

معاملات فارکس و رمزارز (ترید) : این ویژگی امکان استفاده از شبکه‌های معاملاتی مانند فارکس و رمزارز را محیا می‌سازد. معاملات جهانی در محیط VPS می‌تواند ارسال درخواست‌های معاملاتی را سرعت ببخشد و که به معاملات پرسود تر کمک می‌کند. همچنین به دلیل موقعیت مکانی در یک کشور معتبر، از تحریم کاربران در صرافی‌ها و بروکرها جبوگیری می‌کند.

سرور مجازی گیمینگ : با ایجاد یک شبکه کیمینگ می‌توان گیمرها را از سراسر دنیا به بازی دلخواه متصل کرد و با فروش اکانت بازی، متعلقات بازی (مانند اسلحه و تجهیزات) و موارد مختلف در بازی کسب درآمد کرد. مخصوصاً در ایران اکانت سرور GTA San Andreas بسیار پرطرفدار است.

راه اندازی شبکه میکروتیک : Mikrotik نوع جدید از بکارگیری شبکه است که توسط سیستم‌عامل میکروتیک می‌توان از این شبکه استفاده کرد. شبکه میکروتیک کاربردهای بسیار زیادی دارد. از جمله ایجاد یک روتر مجازی، تقسیم منابع شبکه به کاربران و مدیریت پهنای باند، ایجاد تونل پروکسی، راه اندازی فایروال، کاهش پینگ، تغییر IP ، ایجاد هات اسپات ابری و مسیریابی در شبکه BGP.

دسکتاپ مجازی : از Cloud Server می‌توان برای ایجاد دسکتاپ‌های مجازی (ارائه شده از طریق شبکه) استفاده کرد.

راه‌اندازی ویدیو کنفرانس : یکی دیگر از کاربردهای سرور ابری، ایجاد ارتباطات زنده ویدیویی و یا صوتی VOIP در شبکه اینترنت است که کمک می‌کند تا شرکت‌ها بتوانند بین شعب و کارکنان خود یک شبکه ارتباطی امن با سرعت بالا راه اندازی کنند. این امکان با نرم‌افزارهایی همچون قدرتمند Adobe Connect قابل راه اندازی و اجرا است.

 

هایبرید سرور Hybrid VPS چیست؟

هایبرید سرور Hybrid VPS نیز مانند VPS است و برای هر مشترک بخشی از منابع سرور مانند CPU و RAM در نظر گرفته می‌شود. با این تفاوت که برای راه اندازی آن از نرم‌افزارهای مجازی ساز قدرتمند OpenVZ ، Kernel-based Virtual Machine - KVM و یا VMware ESXi استفاده می‌شود تا منابع اختصاص داده شده به مشترک، بصورت اختصاصی فقط برای همان مشترک استفاده شود. این فناوری یک سرور اختصاصی Dedicate را برای مشترک شبیه سازی می‌کند. این ماشین مجازی قادر است تا سیستم‌عامل را در VPS بطور مستقیم بر روی سخت افزار اجرا کند. بنابراین پردازش یک ماشین مجازی مزاحم مشترکین دیگر نمی‌شود و در پردازش آنها اختلال بوجود نمی‌آید. از این رو سرعت هایبرید سرورها با سرورهای سرور اختصاصی Dedicate تفاوت چندانی نخواهد داشت و شاید تنها فرق آنها مقدار منابعی باشد که مصرف می‌کنند.

سرور اختصاصی چیست؟ همه چیز درباره Dedicated Server

بنابراین می‌توان به کمک هایبرید سرورها یک سرور اختصاصی را با منابع دلخواه شبیه سازی کرد. این ویژگی مناسب وب‌سایت‌هایی است که بازدید و پردازش متوسط دارند و دیتاهای آنها آنقدر زیاد نیست که نیاز به پردازش سنگین و فضای زیادی داشته باشند. در دنیای امروز که به طور فزاینده‌ای به داده‌ها وابسته است، سازمان‌ها به دنبال ابزارهای محاسباتی هستند که هم قابل اعتماد و هم مقرون به صرفه باشند. هایبرید سرور به عنوان ترکیبی از زیرساخت های سرور اختصاصی و سرور ابری، به سرعت به عنوان گزینه ای محبوب برای سازمان‌هایی که به دنبال تعادل بین کنترل و مقیاس پذیری هستند، شناخته می‌شود. می‌توان گفت تنها نکته‌ای که در مورد هایبرید سرورها وجود دارد، پیچیدگی مدیریت آن است که نیازمند مهارت و آشنایی با تجهیزات سرور و شبکه است و البته این کار توسط تیم حرفه‌ای آذرآنلاین انجام می‌شود.

هایبرید سرور Hybrid VPS چیست؟

مزایای هایبرید سرور Hybrid VPS

  • کنترل بیشتر : هایبرید سرور به شما این امکان را می‌دهد که بر زیرساخت های اختصاصی خود کنترل بیشتری داشته باشید، که می تواند برای داده‌های حساس یا برنامه های کاربردی حیاتی و مهم باشد.

  • ایجاد تعادل در پردازش : هایبرید سرور به شما این امکان را می دهد تا به طور یکپارچه در سرور و در شبیه ساز تعادل ایجاد کنید که کمک می‌کند تا فرکانس پردازش بدون نوسان باشد و پردازش با کیفیت بالاتر و سرعت بیشتر انجام شود.

  • قابلیت ارتقاء (مقیاس پذیری) : در صورت نیاز می‌توانید منابع هایبرید سرور خود را تغییر دهید و بر اساس نیاز خود بالا ببرید. اما به دلیل استفاده از سخت افزار فیزیکی، ارتقاء Hybrid Server از Cloud Server دشوارتر است؛ زیرا هایبرید سرورها نمی‌توانند مانند سرورهای ابری از منابع چندین سرور فیزیکی دیگر بهره‌مند شوند و باید بصورت فیزیکی ارتقاء داده شوند.

  • هزینه : هایبرید سرور می‌تواند از نظر هزینه مقرون به صرفه تر از سرور اختصاصی باشد، زیرا شما فقط برای منابعی که استفاده می‌کنید هزینه پرداخت می‌کنید.

  • انعطاف پذیری : هایبرید سرور به شما این امکان را می دهد که از ویژگی‌های کنترل و امنیت زیرساخت های سرور اختصاصی به همراه مقیاس پذیری و انعطاف پذیری Cloud Server همزمان بهره ببرید.

 

کاربردهای هایبرید سرور Hybrid VPS

به این نکته توجه داشته باشد که تمام کارهایی که در سرور ابری انجام می‌شود را می‌توان در هایبرید سرور با قدرت بسیار بالاتری انجام داد؛ بنابراین از تکرار این موارد پرهیز کردیم و در ادامه ویژگی‌های منحصر بفرد هایبرید سرورها را برسی خواهیم کرد:

ذخیره سازی داده (میزبانی پایگاه داده) : پایگاه داده (Database) نیاز به سرعت قابل توجهی برای دسترسی سریع به اطلاعات دارند؛ مخصوصاً وقتی که تعداد درخواست‌های همزمان بالا باشد. از این رو می‌توان از هایبرید سرور بصورت اختصاصی به عنوان یک سرور پرسرعت برای پایگاه داده استفاده کرد و آن به چنیدین وب‌سایت و نرم‌افزار دیگر متصل کرد. این کاربرد می‌تواند برای مؤسسات مالی و اعتباری مانند شعب بیمه و یا فروشگاه‌های زنجیره‌ای تازه تأسیس، مناسب باشد. در هایبرید سرور دسترسی به اطلاعات دیتابیس با کمترین تأخیر صورت می‌گیرد و همین ویژگی محیطی مناسب برای توسعه پایگاه داده را فراهم می‌کند؛ مخصوصاً اگر از دیتابیس PostgreSQL استفاده کرده باشید که به دلیل پردازش‌های امنیتی، نیاز به سرعت بالاتری دارد.

دیتابیس چیست؟ آشنایی با تعریف، کاربرد و انواع Database

تهیه پشتیبان و بازیابی اطلاعات : هایبرید سرور می‌تواند برای ایجاد یک ابزار پشتیبان گیری و بازیابی اطلاعات قابل اعتماد و استفاده باشد.

محاسبات با کارایی Performance بالا : هایبرید سرور می‌تواند برای حجم کاریهایی مانند محاسبات پیچیده، مانند تجزیه و تحلیل دادهها و یادگیری ماشین، استفاده شود. البته برای محاسبات علمی پیچیده‌تر بهتر است از سرورهای اختصاصی Dedicate استفاده کنید.

برنامه های کاربردی وب : هایبرید سرور می تواند برای میزبانی برنامه های کاربردی وب که به توسعه و منابع بیشتری در آینده نیاز دارند، استفاده شود. بنابراین منابع موجود تنها برای یک وب‌سایت استفاده می‌شود و مانند سرورهای اشتراکی پردازش وب‌سایت‌های دیگر وب‌سایت‌های مشترک را درگیر نمی‌کند.

درایو ذخیره ابری قابل پردازش : به کمک هایبرید سرور می‌توان یک درایو ذخیره ابری Cloud Storage ایجاد کرد که قابلیت پردازش فایل‌ها قبل از استفاده کاربر را داشته باشد. برای مثال آرشیو کردن فایل‌ها با فرمت Zip و RAR قبل از دانلود و یا رندر کردن یک فایل خاص. این قابلیت در Cloud Server تقریباً وجود ندارد، زیرا سرور ابری فقط می‌تواند به ذخیره سازی ابری فایل‌ها مناسب باشد و برای فشرده سازی در حجم و تعداد بالا مناسب نیست.

 

مقایسه هایبرید سرور Hybrid VPS با سرور ابری Cloud Server

تا اینجا دو نوع VPS سرور مجازی هایبرید سرور و سرور ابری را مورد بررسی قرار دادیم و با مزایا و معایب هر یک از آنها آشنا شدیم. اما نوبت به مقایسه آنها می‌رسد. این مقایسه کمک می‌کند تا انتخاب دقیق‌تر و هوشمندانه تری داشته باشیم. بطور خلاصه Cloud Server تمام منابع را در یک مرکز داده از راه دور میزبانی می کند. این ویژگی به شما امکان می دهد بدون نیاز به سرمایه گذاری در زیرساخت های فیزیکی، به منابع محاسباتی و ذخیره سازی بصورت سفارسی دسترسی داشته باشید. Hybrid VPS ترکیبی از زیرساخت های سرور اختصاصی با منابع فزیکی Dedicate و Cloud Server مجازی را ارائه می دهد.

 این به شما امکان می دهد منابع را در سرور محلی خود حفظ کنید در حالی که از مزایای مقیاس پذیری و انعطاف پذیری سرور ابری نیز بهره‌مند می شوید. در جدول زیر یک مقایسه کلی از ویژگی‌های کلیدی هر دو نوع سرور مجازی آورده شده است:

مقایسه

هایبرید سرور

سرور ابری

منابع

ترکیبی از منابع فیزیکی و ویژگی‌های سرور ابری

استفاده اشتراکی از منابع چندین سرور

کنترل

کنترل مستفیم بر منابع سخت افزار

عدم کنترل بر منابع سخت افزار

امنیت

امنیت بیشتر بدلیل استفاده اختصاصی از فایروال

امنیت قابل قبول به کمک فایروال

قابلیت ارتقاء

امکان ارتقاء بصورت سخت افزاری

ارتقاء حق استفاده از اشتراک منابع

هزینه

در مقایسه با سرور اختصاصی مقرون بصرفه‌تر است اما از Cloud Server گران‌تر است.

برای پروژه‌های متوسط و کوچک مقرون بصرفه است اما برای پروژه‌های سنگین گران است.

پیچیدگی در مدیریت

مدیریت آن ممکن است پیچیده‌تر باشد

مدیریت آسانتری دارد

هایپروایزر

نوع 1

نوع 1

 

نکاتی که قبل از تهیه هایبرید سرور باید به آنها توجه کنید

  • هایبرید سرورها ممکن است برای همه سازمان ها مناسب نباشند. این نوع سرور مجازی برای سازمان هایی مناسب است که به ترکیبی از کنترل و مقیاس پذیری نیاز دارند؛ مانند سازمان هایی که با داده‌های حساس کار می کنند یا برنامه های کاربردی با تقاضای بالا دارند.

  • قبل از تهیه هایبرید سرور، مهم است که به دقت نیازهای خود را ارزیابی کنید و یک برنامه ریزی دقیق انجام دهید. هایبرید سرورها در انواع مختلف در دسترس هستند، بنابراین مهم است که گزینه‌ای را انتخاب کنید که متناسب با نیازها و بودجه شما باشد.

  • مهم است که به طور مداوم زیرساخت های هایبرید سرور خود را نظارت و مدیریت کنید تا از عملکرد روان و ایمن آن اطمینان حاصل کنید.

 

آشنایی با فناوری‌های استفاده شده در Hybrid VPS و Cloud Server

برای درک بهتر از عملکرد هایبرید سرورها و سرورهای ابری، بتهر است نگاه کوتاهی به فناوری‌های پشت پرده آنها بیندازیم. این آشنایی می‌تواند به انتخاب شما در پلن‌های مختلف هایبرید سرور و سرور ابری در هاستینگ، مناسب با کسب و کار و شرایط شما کمک کند. در ادامه انواع فناوری‌های ماشین مجازی را بررسی می‌کنیم.

 

هایپروایزر Hypervisor چیست؟

هایپروایزر "hypervisor" یا Hyper-V (که به آن ناظر ماشین مجازی یا VMM نیز گفته می‌شود) نوعی نرم‌افزار است که به شما امکان می‌دهد ماشین‌های مجازی (VM) را ایجاد و اجرا کنید. ماشین‌های مجازی برنامه‌های کاربردی مستقلی هستند که در یک محیط شبیه‌سازی‌شده اجرا می‌شوند و گویی سیستم‌عامل و سخت‌افزار خود را دارند. هایپروایزر به ماشین‌های مجازی منابع فیزیکی مانند CPU، حافظه و فضای ذخیره‌سازی را اختصاص می‌دهد و به آنها اجازه می‌دهد تا به طور همزمان و مستقل از یکدیگر اجرا شوند. در واقع هایپروایزر مسئول نظارت و مدیریت ماشین‌های مجازی است تا منابع بدرستی بین آنها تقسیم شود.

دو نوع اصلی هایپروایزر وجود دارد:

  1. هایپروایزر نوع 1 (یا هایپروایزر Bare-Metal): این نوع هایپروایزر مستقیماً روی سخت افزار اجرا می شود و نیازی به سیستم عامل میزبان ندارد. هایپروایزرهای نوع 1 معمولاً برای برنامه های کاربردی حیاتی که به عملکرد و قابلیت اطمینان بالا نیاز دارند استفاده می شوند. مانند ماشین‌های مجازی KVM و VMware ESXi که به عنوان هایپروایزر نوع یک شناخته می‌شوند.

  2. هایپروایزر نوع 2 (یا هایپروایزر مبتنی بر سیستم عامل): این نوع هایپروایزر روی سیستم عامل میزبان اجرا می شود. هایپروایزرهای نوع 2 معمولاً برای برنامه‌های کاربردی غیرحیاتی که به عملکرد بالا نیاز ندارند استفاده می‌شوند؛ چرا که نمی‌توانند بصورت مستقیم از سخت افزارها استفاده کنند و بیشتر سخت افزارها برای هایپروایزرهای نوع 2 شبیه سازی می‌شوند. مانند Oracle VM VirtualBox ، VMware Workstation ، Sonoma ، Parallels Desktop، Microsoft Hyper-V.

 

ماشین مجازی KVM چیست؟

Kernel-based Virtual Machine یا به اختصار KVM ، یک سیستم‌عامل متن باز مبتنی بر هسته لینوکس است که به شما امکان می‌دهد چندین ماشین مجازی (Virtual Machine - VM) را بر روی یک سرور فیزیکی اجرا کنید. KVM به عنوان یک ماژول در هسته لینوکس گنجانده شده است و به این معنی که برای استفاده از آن نیازی به نصب نرم افزار اضافی نیست. در واقع KVM یک سیستم‌عامل لینوکسی است که بطور اختصاصی برای ایجاد ماشین‌های مجازی از نوع هایبرید سرور کاربرد دارد.

 

ماشین مجازی KVM چیست؟

KVM یک هایپروایزر "hypervisor" لایه اول یا هایپروایزر "bare-metal Server" است؛ به این معنی که ماشین مجازی مستقیماً بر روی سخت افزار اجرا می‌شود و نیازی به سیستم عامل میزبان جداگانه ندارد. این امر باعث می‌شود KVM بسیار کارآمد و مقرون به صرفه‌تر از ماشین‌های مجازی دیگر باشد، زیرا از منابع سیستم فیزیکی به طور کارآمدتری استفاده می کند. همچنین از طیف گسترده ای از ویژگی های پیشرفته، مانند مهاجرت مستقیم، پیکربندی شبکه مجازی و ذخیره سازی مجازی پشتیبانی می کند.

مزایای استفاده از KVM

  • رایگان و متن باز : KVM یک نرم افزار رایگان و متن باز است، به این معنی که می توانید بدون پرداخت هیچ هزینه‌ای از آن استفاده کنید و یا آن را متناسب با نیاز خود توسعه دهید. اگرچه توسعه سیستم‌عامل نیاز به دانش و مهارت بسیار بالایی دارد.

  • کارایی Performance بالا : KVM یک هایپروایزر لایه اول است، به این معنی که مستقیماً روی سخت افزار اجرا می شود و نیازی به سیستم عامل میزبان جداگانه ندارد. این امر باعث می شود KVM بسیار کارآمد و مقرون به صرفه باشد.

  • مقیاس پذیر و قابل ارتقاء : KVM می تواند برای پشتیبانی از تعداد زیادی VM در یک سرور فیزیکی استفاده شود.

  • پشتیبانی از همه سیستم‌عامل‌ها : KVM از تمامی سیستم‌عامل‌های مهمان، از جمله انواع توزیع‌های لینوکسی (Linux)، Windows، FreeBSD و macOS پشتیبانی می کند.

  • پشتیبانی از ویژگی های پیشرفته : KVM از طیف گسترده ای از ویژگی های پیشرفته، از جمله مهاجرت زنده یا مستقیم، پیکربندی شبکه مجازی و ذخیره سازی مجازی پشتیبانی می کند.

 

ماشین مجازی VMware ESXi چیست؟

ماشین مجازی VMware ESXi (که به آن VM ESXi نیز گفته می شود) یک ماشین مجازی از شرکت VMware است که بر روی هایپروایزر ESXi VMware اجرا می شود. ESXi یک هایپروایزر نوع 1 است که مستقیماً روی سخت افزار اجرا می شود و نیازی به سیستم عامل میزبان ندارد. این امر باعث می شود ESXi بسیار کارآمد و مقرون به صرفه باشد، زیرا از منابع سیستم فیزیکی به طور کارآمدتر استفاده می کند. تنها نکته در مورد ESXi تجاری بودن آن است که با توجه به قدرت و سازگاری آن با vSphere نمی‌توان این مورد را عیب درنظر گرفت.

VMware ESXi چیست؟ آشنایی با مزایا، معایب و کاربرد این نرم افزار

ESXi در دو نسخه رایگان و تجاری ارائه می شود؛ نسخه رایگان دارای ویژگی های اساسی است، در حالی که نسخه پولی شامل ویژگی های پیشرفته مانند مهاجرت زنده یا مستقیم و ذخیره سازی vMotion است. همچنین ESXi را می‌توان بر روی طیف گسترده‌ای از پردازنده‌ها از جمله سرورهای x86، سرورهای مبتنی بر ARM و دستگاه های vSAN اجرا کرد. این ماشین مجازی با ابزارهای مدیریت شخص ثالث نیز سازگار است.

ماشین مجازی VMware ESXi چیست؟

مزایای استفاده از VMware ESXi

VMware ESXi طیف گسترده ای از ویژگی ها را ارائه می دهد، از جمله:

  • کارایی Performance بالا : ESXi یک هایپروایزر بسیار کارآمد است که می‌تواند عملکرد بالایی را برای ماشین‌های مجازی ارائه دهد.

  • قابلیت اطمینان بالا : ESXi یک پلتفرم بسیار قابل اعتماد است و می‌تواند ماشین‌های مجازی را بصورت Stable و بدون تأخیر اجرا کند.

  • مقیاس پذیر و قابل ارتقاء : ESXi می‌تواند برای پشتیبانی از تعداد زیادی از ماشین‌های مجازی در یک سرور فیزیکی پیکربندی و شود.

  • مدیریت آسان : ESXi را می‌توان به راحتی با استفاده از رابط خط فرمان یا کنسول وب مدیریت کرد.

 

ماشین مجازی vSphere چیست؟

ماشین مجازی vSphere یا به اختصار VMware vSphere، یک پلتفرم مجازی‌سازی کامل از شرکت VMware است که به شما امکان می‌دهد زیرساخت‌های مرکز داده خود را به طور کارآمد و مؤثر مدیریت کنید. این پلتفرم شامل مجموعه‌ای از محصولات و ویژگی‌ها است که به شما امکانات ویژه‌ای می‌دهد. از آنجا که vSphere و ESXi هر دو متعلق به یک شرکت هستند، vSphere را نیز مانند ESXi می‌توان بر روی پردازنده‌های x86، ARM و دستگاه های vSAN اجرا کرد. این ماشین مجازی با ابزارهای مدیریت شخص ثالث نیز سازگار است. vSphere در دو نسخه رایگان و تجاری ارائه می شود؛ نسخه رایگان دارای ویژگی های اساسی است، در حالی که نسخه تجاری ویژگی‌های پیشرفته‌ای مانند vMotion، HA و DRS را هم شامل می‌شود.

ماشین مجازی vSphere چیست؟

مزایای استفاده از vSphere

  • کارایی Performance بالا : vSphere به شما امکان می‌دهد از منابع سخت‌افزاری خود به طور کارآمدتر استفاده کنید و هزینه‌های عملیاتی را کاهش دهید.

  • مقیاس پذیر و قابل ارتقاء : vSphere به شما این امکان را می‌دهد تا به سرعت و به راحتی نیازهای متغیر کسب‌وکارتان را برآورده کنید و بر اساس نیازهای خود منابع را ارتقاء دهید.

  • قابلیت اطمینان : vSphere یک پلتفرم بسیار قابل اعتماد است و می‌تواند ماشین‌های مجازی را بصورت Stable و بدون تأخیر اجرا کند.

  • امنیت : vSphere طیف گسترده‌ای از ویژگی‌های امنیتی را ارائه می‌دهد که به شما در محافظت از داده‌ها و برنامه‌های کاربردی خود کمک می‌کند.

 

ماشین مجازی Proxmox VE چیست؟

Proxmox Virtual Environment یا به اختصار Proxmox VE یک سیستم‌عامل متن باز و رایگان برای محیط مجازی سازی سرور می باشد. این سیستم‌عامل بر پایه سیستم عامل لینوکس Debian ساخته شده است و به کاربران امکان می دهد تا مجازی سازی را در سطح سازمانی بر روی پلتفرم‌های مختلف تجربه کنند. Proxmox VE به عنوان یک هایپروایزر نوع یک، از دو فناوری اصلی برای مجازی سازی استفاده می کند :

  1. KVM (Kernel-based Virtual Machine) : یک ماژول هسته لینوکس است که امکان مجازی سازی سخت افزار را فراهم می‌کند. این فناوری به Proxmox VE اجازه می دهد تا طیف گسترده ای از سیستم‌عامل های مهمان، از جمله ویندوز، لینوکس، FreeBSD و macOS را بطور مستقیم بر روی سخت افزار اجرا کند. از این رو می‌توان گفت Proxmox VE یک توزیع پیشرفته تر از KVM هم هست.

  2. LXC (Linux Containers) : فناوری دیگری است که توسط Proxmox VE مورد استفاده قرار می گیرد. LXC به جای مجازی سازی کل سخت افزار، محیطی را در سطح سیستم‌عامل ایجاد می کند که شبیه یک سیستم‌عامل جداگانه است. این کار باعث می شود LXC سبک وزن تر و کارآمدتر از KVM باشد. این فناوری مشابه Docker عمل می‌کند.

ماشین مجازی Proxmox VE چیست؟

ویژگی های کلیدی Proxmox VE

  • پشتیبانی از ماشین‌های مجازی و Container ها : همانطور که گفته شد، Proxmox VE از هر دو ماشین مجازی KVM و Container های LXC پشتیبانی می کند و به کاربران این امکان را می دهد که گزینه مناسب را برای نیازهای خود انتخاب کنند.

  • ذخیره سازی انعطاف پذیر: Proxmox VE از انواع مختلفی از ابزارهای ذخیره سازی از جمله iSCSI، SAN، NAS، NFS و ZFS پشتیبانی می کند.

  • ایجاد شبکه مجازی : Proxmox VE به کاربران امکان پیکربندی شبکه های مجازی را می‌دهد تا ماشین‌های مجازی بتوانند با یکدیگر و با شبکه خارجی ارتباط برقرار کنند.

  • High Availability (دسترس پذیری بالا) : Proxmox VE از خوشه‌بندی پشتیبانی می‌کند که به شما امکان می‌دهد چندین سرور Proxmox را با هم گروه‌بندی کنید تا در صورت خرابی سخت افزار، ماشین‌های مجازی به طور خودکار بر روی سرور دیگری راه اندازی شوند.

  • رابط کاربری وب (Web Interface) : Proxmox VE دارای یک رابط کاربری وب بصری است که به کاربران امکان مدیریت آسان ماشین‌های مجازی، Container ها، ذخیره سازی، شبکه و سایر منابع را می دهد.

 

ماشین مجازی XCP-ng چیست؟

Xen Cloud Platform - Next Generation یا به اختصار XCP-ng یک هایپروایزر منبع باز و رایگان نوع 1 است که برای مجازی سازی هایبرید سرور استفاده می شود. این به معنای آن است که XCP-ng به طور مستقیم بر روی سخت افزار اجرا می‌شود و نیازی به نصب سیستم عامل دیگری در زیر آن نیست. XCP-ng بر پایه هایپروایزر Xen ساخته شده است که توسط متخصصان مجازی سازی در دانشگاه کمبریج توسعه یافته است.

ماشین مجازی XCP-ng چیست؟

ویژگی های کلیدی XCP-ng

  • کارایی Performance بالا : XCP-ng به دلیل معماری بدون هسته (kernel-less) خود، کارایی بالایی را ارائه می دهد. این بدین معنی است که XCP-ng هیچ کد اضافی را اجرا نمی‌کند و همین تکنیک می‌تواند عملکرد ماشین‌های مجازی را بالا ببرد.

  • قابلیت اطمینان بالا : XCP-ng به دلیل سادگی و پایداری طراحی خود، بسیار قابل اعتماد است.

  • قابلیت ارتقاء و مقیاس پذیری بالا : XCP-ng را می‌توان برای پشتیبانی از تعداد زیادی ماشین مجازی در چندین سرور فیزیکی مقیاس‌بندی کرد و ارتقاء داد.

  • مدیریت آسان : XCP-ng دارای یک رابط کاربری وب بصری است که به کاربران امکان می‌دهد به راحتی ماشین‌های مجازی، شبکه‌ها، ذخیره سازی و سایر منابع را مدیریت کنند.

  • پشتیبانی از حافظه زنده : XCP-ng از حافظه زنده (live migration) پشتیبانی می‌کند که به شما امکان می‌دهد ماشین‌های مجازی را بدون خاموش کردن آنها بین سرورها جابجا کنید.

  • پشتیبانی از ذخیره سازی ابری : XCP-ng از طیف گسترده‌ای از نرم‌افزارهای ذخیره سازی ابری مانند OpenStack Cinder و Ceph پشتیبانی می‌کند.

 

ماشین مجازی OpenVZ چیست؟

OpenVZ یک هایپروایزر مبتنی بر Container و نوع 1 (hypervisor-based container) است که برای مجازی سازی سرور استفاده می شود. این به این معنی است که OpenVZ بر روی سخت افزار اجرا می‌شود و نیازی به نصب سیستم‌عامل دیگری در آن نیست. OpenVZ بر پایه هسته لینوکس ساخته شده است و به کاربران امکان می‌دهد تا محیط های مجازی جداگانه‌ای را به نام VE (Virtual Environments) بر روی یک سرور فیزیکی ایجاد کنند.

ماشین مجازی OpenVZ چیست؟

ویژگی های کلیدی OpenVZ

  • کارایی Performance بالا : OpenVZ به دلیل استفاده از Container به یک جای ماشین مجازی کامل، بسیار سبک‌تر و سریع‌تر اجرا می‌شود. این امر باعث می شود OpenVZ کارآمدتر از سایر هایپروایزرها مانند VMware ESXi باشد.

  • قابل ارتقاء و مقیاس پذیر : OpenVZ را می توان برای پشتیبانی از تعداد زیادی VE در یک سرور فیزیکی مقیاس بندی کرد.

  • مدیریت آسان : OpenVZ دارای یک رابط خط فرمان (CLI) و یک رابط کاربری وب (Web UI) است که به کاربران امکان می‌دهد به راحتی VE ها، شبکه‌ها، ذخیره سازی و سایر منابع را مدیریت کنند.

  • امنیت : OpenVZ دارای ویژگی‌های امنیتی کلیدی مانند جداسازی VE ها و کنترل دسترسی مبتنی بر نقش (RBAC) است.

 

جدول مقایسه ماشین‌های مجازی هایپروایزر نوع 1

ویژگی

VMware ESXi

vSphere

KVM

Proxmox VE

XCP-ng

OpenVZ

نوع

هایپروایزر نوع 1

هایپروایزر نوع 1

هایپروایزر نوع 1

هایپروایزر نوع 1

هایپروایزر نوع 1

هایپروایزر نوع 1

مجوز

تجاری

تجاری

متن باز

متن باز

متن باز

متن باز

هزینه

بالا

بالا

رایگان

رایگان

رایگان

رایگان

کارایی

بالا

بالا

قابل قبول

قابل قبول

بالا

بسیار بالا

امنیت

بسیار بالا

بسیار بالا

امنیت قابل قبول

امنیت قابل قبول

امنیت قابل قبول

امنیت قابل قبول

مقیاس پذیری

بالا

بالا

بالا

بالا

بالا

بالا

مدیریت

متوسط

پیچیده

پیچیده

آسان

آسان

آسان

ویژگی ها

طیف گسترده‌ای از ویژگی‌ها از جمله vMotion، HA، DRS

مجموعه کاملی از ویژگی ها، مشابه ESXi

ویژگی های اساسی، اما قابل گسترش با ماژول های شخص ثالث

مجموعه کاملی از ویژگی ها، مشابه ESXi

مجموعه کاملی از ویژگی ها، مشابه ESXi

ایده آل برای میزبانی وب و برنامه های کاربردی وب

پشتیبانی

قوی

قوی

محدود

     

این نکته را در نظر داشته باشید که هزینه هایبرید سرورهای KMV با ESXi فرق چندانی دارند، زیرا با اینکه KMV از اساس رایگان است، اما به دلیل پیچیدگی‌هایی که دارد، نیاز به نظارت بیشتری از سوی تکنسین‌ها دارد و همین امر باعث می‌شود تا هزینه نگهداری آن در هایبرید سرور محاسبه شود. بنابراین بهتر است این دو را تنها از نظر کارایی و قدرت پردازش مقایسه کنید. هایپروایزرهای نوع یک می‌توانند از تمامی سیستم‌عامل‌های مهمان، از جمله انواع توزیع‌های لینوکسی (Linux)، Windows، FreeBSD و macOS پشتیبانی کند؛ درحالی که هایپروایزرهای نوع دو برای اجرای سیستم‌عامل‌ها تا حد زیادی نیاز به سازگاری سیستم‌عامل میزبان با سخت‌افزار دارند. برای مثال در بیشتر این هایپروایزرها سیستم‌عامل مک بصورت پیشفرض پشتیبانی نمی‌شود و باید افزونه‌ها و Patch های مربوط به این سیستم‌عامل را نصب کرد.

 

ماشین مجازی VMware Workstation PRO چیست؟

VMware Workstation PRO یک هایپروایزر نوع دوم است که به شما امکان می‌دهد چندین سیستمعامل را به طور همزمان بر روی یک کامپیوتر اجرا کنید؛ بنابراین امکان ایجاد ماشین‌های مجازی (VM) که هر کدام کپی جداگانه ای از یک سیستمعامل و سخت افزار مجازی هستند فراهم می‌شود. یکی از ویژگی‌های این ماشین مجازی، امکان نصب سیستم‌عامل مک بر روی ویندوز به کمک چند افزونه و Patch اضافی بر روی آن است. این ویژگی امکان توسعه و دیپلوی اپلیکیشن‌های سیستم‌عامل Mac و iOS را در سیستم‌عامل ویندوز فراهم می‌سازد. اگرچه این ماشین مجازی مناسب VPS است، اما امکان استفاده از Hyper-V سخت‌افزاری در آن وجود دارد اما برای استفاده در سطح هایبرید سرور مناسب نیست و برای آن بهینه نشده است. VMware Workstation PRO بیشتر مناسب استفاده محدود و شخصی است که دارای محیط گرافیکی GUI برای استفاده راحت‌تر در دسکتاپ است.

ماشین مجازی VMware Workstation PRO چیست؟

کاربردهای VMware Workstation PRO

  • تست نرم افزار : می توانید از VMware Workstation PRO برای تست نرم افزار در سیستم‌عامل های مختلف بدون نیاز به نصب آنها بر روی کامپیوتر اصلی خود استفاده کنید.

  • ایجاد محیط های توسعه : می توانید از VMware Workstation PRO برای ایجاد محیط های توسعه ایزوله شده و جداگانه برای توسعه و تست نرم‌افزارهای خود استفاده کنید.

  • آموزش : می توانید از VMware Workstation PRO برای ایجاد محیط های آموزشی مجازی برای دانشجویان استفاده کنید.

  • محاسبات ابری شخصی : می توانید از VMware Workstation PRO برای ایجاد زیرساخت VPS خود استفاده کنید.

 

ماشین مجازی Oracle VM VirtualBox چیست؟

Oracle VM VirtualBox یک هایپروایزر نوع دوم منبع باز Open Source و رایگان است که بر روی طیف گسترده‌ای از سیستم‌عامل‌ها از جمله ویندوز، لینوکس، macOS و Solaris اجرا می شود. این هایپروایزر گزینه‌ای مناسب برای کاربران خانگی و مشاغل کوچک است و به کمک آن می‌توان VPS های ساده سازی شده نیز راه اندازی کرد.

ماشین مجازی Oracle VM VirtualBox چیست؟

ویژگی‌های کلیدی VirtualBox

  • پشتیبانی از همه سیستم‌عامل‌های رایج : VirtualBox می‌تواند تمامی سیستم‌عامل‌ها، از جمله ویندوز، لینوکس، FreeBSD، macOS و Solaris را اجرا کند.

  • کارایی Performance بالا : VirtualBox بسیار کارآمد است و می تواند بارهای کاری سنگین را به طور موثر مدیریت کند.

  • استفاده آسان : VirtualBox دارای یک رابط کاربری گرافیکی بصری GUI است که استفاده از آن را آسان می‌کند.
    پشتیبانی از دستگاه‌ها و اتصالات : VirtualBox می تواند دستگاه‌های USB و برخی از درگاه‌های وروردی را به ماشین‌های مجازی شما متصل کند.

  • پشتیبانی از شبکه : VirtualBox می تواند شبکه‌های مجازی را برای ماشین‌های مجازی شما ایجاد و پیکربندی کند.

  • پشتیبانی از کتابخانه‌های گرافیکی : VirtualBox از OpenGL و DirectX پشتیبانی می‌کند و می‌تواند امکان اجرای بازی‌های ویدیویی و برنامه‌های گرافیکی را در ماشین‌های مجازی فراهم کند.

 

ماشین مجازی Microsoft Hyper-V چیست؟

Microsoft Hyper-V یک هایپروایزر نوع 2 است که به شما امکان می‌دهد چندین سیستم‌عامل را به طور همزمان بر روی یک کامپیوتر ویندوز اجرا کنید. این نرم افزار به طور پیش فرض در برخی از نسخه های ویندوز مانند Windows 10 Pro، Enterprise و Education گنجانده شده است. Hyper-V به عنوان یک هایپروایزر نوع 2 ، ماشین‌های مجازی را یک لایه بالاتر از سیستم‌عامل اصلی اجرا می‌کند. این هایپروایزر یکی از گزینه‌های محبوب برای راه اندازی VPS است.

ماشین مجازی Microsoft Hyper-V چیست؟

ویژگی‌های کلیدی Hyper-V

  • پشتیبانی از چندین سیستم عامل مهمان: Hyper-V می‌تواند تمامی سیستم‌عامل‌ها، از جمله ویندوز، لینوکس، FreeBSD، macOS و Solaris را اجرا کند.
  • کارایی Performance بالا : Hyper-V بسیار کارآمد است و می‌تواند بارهای کاری سنگین را به طور موثر مدیریت کند و بسیار بهینه‌تر از نرم‌افزارهای دیگر عمل می‌کند.
  • استفاده آسان : Hyper-V دارای یک رابط کاربری گرافیکی (GUI) بصری است که استفاده از آن را آسان می‌کند.
  • پشتیبانی از Failover Clustering : Hyper-V از Failover Clustering پشتیبانی می کند که به شما امکان می دهد در صورت خرابی سخت افزار، به طور خودکار ماشین های مجازی را بر روی سرور دیگری راه اندازی کنید.
  • پشتیبانی از Live Migration: Hyper-V از Live Migration پشتیبانی می کند که به شما امکان می دهد ماشین های مجازی را بدون خاموش کردن آنها بین سرورها جابجا کنید.
  • پشتیبانی از Dynamic Memory: Hyper-V از Dynamic Memory پشتیبانی می کند که به شما امکان می دهد حافظه را به طور خودکار به ماشین های مجازی اختصاص دهید.

 

ماشین QEMU چیست؟

QEMU یک هایپروایزر نوع 2 ، متن باز و رایگان است که به شما امکان می دهد ماشین های مجازی را بر روی سیستم‌عامل خود اجرا کنید. ویژگی اصلی QEMU سبک بودن آن نسبت به نمونه‌های مشابه خود است. QEMU نه تنها بر روی تمامی سیستم‌عامل‌های اصلی ویندوز، لینوکس و مک اجرا می‌شود، بلکه قابلیت شبیه سازی آنها را بر روی یکدیگر نیز دارد.

ماشین QEMU چیست؟

ویژگی‌های کلیدی QEMU

  • رایگان و منبع باز : QEMU تحت پروانه عمومی GNU (GPL) منتشر شده است و می‌توانید از آن بصورت کاملاً رایگان استفاده کنید.

  • شبیه سازی دستگاه : QEMU می تواند دستگاه‌های مجازی مانند هارد دیسک، کارت‌های شبکه و کنترل کننده های USB را شبیه سازی کند.

  • کارایی Performance بالا : QEMU می تواند ماشین های مجازی را با سرعت بالا اجرا کند، به خصوص زمانی که از KVM برای شتاب دهی سخت افزاری استفاده شود.

ویژگی‌های کلیدی QEMU

 

جدول مقایسه ماشین‌های مجازی هایپروایزر نوع 2

ویژگی

Microsoft Hyper-V

Oracle VM VirtualBox

VMware Workstation PRO

QEMU

مجوز

رایگان برای استفاده با Windows 10 Pro، Education و Enterprise. نسخه های Server نیاز به مجوز Hyper-V دارند.

رایگان و متن باز برای استفاده شخصی و غیر تجاری. نسخههای تجاری برای استفاده تجاری در دسترس هستند.

دارای مجوز، با نسخههای مختلف برای مصارف شخصی، تجاری و سازمانی.

رایگان و متن باز

پلتفرم میزبان

ویندوز 10 Pro، Education و Enterprise (64 بیتی)

ویندوز، لینوکس، macOS، Solaris، FreeBSD

ویندوز، لینوکس، macOS، FreeBSD

ویندوز، لینوکس، macOS

سیستم عامل مهمان

ویندوز، لینوکس، FreeBSD، DOS، Solaris، macOS (نسخه های اخیر با Hyper-V Manager)

ویندوز، لینوکس، FreeBSD، DOS، Solaris، macOS

ویندوز، لینوکس، FreeBSD، DOS، Solaris، macOS

ویندوز، لینوکس، FreeBSD، DOS، Solaris، macOS

مجازی سازی

Hypervisor نوع 2 (روی سیستم عامل میزبان اجرا می شود)

Hypervisor نوع 2 (روی سیستم عامل میزبان اجرا می شود)

Hypervisor نوع 2 (روی سیستم عامل میزبان اجرا می شود)

Hypervisor نوع 2 (روی سیستم عامل میزبان اجرا می شود)

کارایی

به طور کلی سریع و کارآمد است، به خصوص برای ماشین های مجازی ویندوز

به طور کلی سریع است، به خصوص برای مصارف شخصی و غیر تجاری

سریع ترین گزینه، به خصوص برای وظایف فشرده پردازشی و گرافیکی

سریع با کارایی بالا

امکانات

مجموعه کاملی از ویژگی‌ها را ارائه می دهد، از جمله Live Migration، Replication و Failover Clustering.

مجموعه ای از ویژگی‌های اساسی را ارائه می دهد، از جمله Snapshot، Cloning و Appliance Import.

مجموعه ای جامع از ویژگی‌ها را ارائه می دهد، از جمله Snapshot، Cloning، Appliance Import، Linked Clones، vSphere HA و vMotion.

مجموعه ای از ویژگی‌های اساسی را ارائه می دهد، از جمله Snapshot، Cloning و Appliance Import.

پشتیبانی

توسط مایکروسافت پشتیبانی می شود

توسط Oracle پشتیبانی می شود

توسط VMware پشتیبانی می شود

توسط جامعه QEMU پشتیبانی می شود

قیمت

رایگان برای مصارف پایه. نسخه های Server نیاز به مجوز Hyper-V دارند.

متن باز و رایگان برای استفاده شخصی و غیر تجاری. نسخه های تجاری با قیمت شروع از 35 دلار در سال.

دارای مجوز، با نسخه های مختلف برای مصارف شخصی (150 دلار)، تجاری (250 دلار) و سازمانی (500 دلار در سال).

کاملاً رایگان

 

سخن پایانی

به طور کلی، هایبرید سرورها Hybrid VPS می‌توانند ابزاری قدرتمند و انعطاف پذیری برای نیازهای محاسباتی نسبتاً پیچیده باشند. اگر در نظر دارید از هایبرید سرور برای سازمان خود استفاده کنید، مهم است که مزایا و معایب آن را به دقت در نظر بگیرید و تحقیقات خود را انجام دهید تا مطمئن شوید که بهترین ابزار برای کسب و کار شما باشد. از طرفی سرور ابری Cloud Server VPS برای محاسبات سنگین و پردازش حسابداری مشتریان در ابعاد وسیع مناسب نیست. بنابراین بهتر است بیشتر وب‌سایت‌های فروشگاهی معمولی با بازدید متوسط استفاده شود.

در کل هایبرید سرورها و سرورهای ابری هر دو از هایپروایزر نوع 1 استفاده می‌کنند. تفاوت اصلی آنها در قابلیت ارتقاء، مقیاس بندی، شیوه استفاده از منابع است. در یک سو سرور ابری به منابع چندین سرور بصورت شبکه دسترسی دارد اما برای پروژه‌های سنگین بهینه نیست، و در سوی دیگر هایبرید سرورها هستند که منابع محدودتری در یک سرور فیزیکی دارند اما برای پروژه‌های محاسباتی بسیار کارآمدتر هستند.

سوالات متداول

سرور ابری Cloud Server چیست؟

سرور ابری (Cloud Server) نوعی سرور مجازی است که به جای سخت‌افزار فیزیکی، از منابع اشتراکی چندین سرور فیزیکی به صورت شبکه استفاده می‌کند. Cloud Server مزایای زیادی از جمله مقیاس‌پذیری، انعطاف‌پذیری، صرفه‌جویی در هزینه و دسترسی از راه دور را ارائه می‌دهد. به زبان ساده، Cloud Server مانند اجاره کردن فضای ذخیره‌سازی و قدرت پردازش از یک مرکز داده بزرگ هاستینگ به جای خرید و نگهداری از سرورهای فیزیکی است.

مزایای سرور ابری Cloud Server چه مواردی است؟

سریعتر از هاست اشتراکی، مناسب برای وب سایت ها و برنامه های کاربردی با تقاضای بالا. قابلیت ارتقاء و مقیاس پذیری و کنترل کامل بر منابع و پیکربندی آنها مطابق با نیاز. امنیت بیشتر نسبت به هاست اشتراکی به دلیل جداسازی منابع. هزینه آن مقرون به صرفه تر از سرورهای اختصاصی است و با قدرت و انعطاف پذیری بیشتری نسبت به هاست اشتراکی دارد.

کاربردهای سرور ابری Cloud Server در چه مواردی است؟

سرور ابری Cloud Server در مواردی همچون ایجاد شبکه خصوصی مجازی (VPN) ، ایجاد فضای واقعی برای توسعه و تست نرم افزار، معاملات فارکس و رمزارز، سرور مجازی گیمینگ، راه اندازی شبکه میکروتیک، دسکتاپ مجازی کاربرد دارد.

هایبرید سرور Hybrid VPS چیست؟

هایبرید سرور نوعی میزبانی وب است که مزایای سرور اختصاصی (Dedicate) و سرور مجازی (VPS) را به طور همزمان ارائه می‌دهد. در این نوع میزبانی، از نرم‌افزارهای مجازی‌سازی قدرتمند مانند KVM یا VMware ESXi استفاده می‌شود تا منابع اختصاصی به هر کاربر اختصاص داده شود. این امر باعث می‌شود که هایبرید سرورها عملکردی مشابه سرورهای اختصاصی داشته باشند، اما با قیمتی مقرون به صرفه تر.

author
Mina seyfollahzadeh- نویسنده

508
A
A