در این بخش از سری مطالب آموزش پاورشل ، با آموزش ساخت یوزر در ویندوز با پاورشل در خدمت شما دوستان گرامی خواهیم بود.
همانطور که در مطالب منتشر شده در دسته دستورات پاورشل ذکر کردهایم ، ویندوز پاورشل از یک ساختار جامع و کلی تبعیت دارد و با علم به اینکه با پاورشل کار کرده باشید ، کار بسیار سادهای برای یادگیری دستورات ساخت یوزر در پاورشل خواهید داشت.
نکته : دستورات CMD یا همان Command Prompt در محیط پاورشل عمل کرده و شما نیز میتوانید از دستورات ساخت یوزر در CMD برای ساخت یوزر در پاورشل نیز استفاده نمایید.
حال در ادامه با آموزش ساخت یوزر در ویندوز با پاورشل همراه ما باشید.
کاربر گرامی این آموزش بر مبنای پاورشل نسخه 5.1 به بالا که بر روی ویندوز 10 و ویندوز سرور 2016 به بالاتر به صورت پیشفرض نصب میباشد کاربرد داشته و برای استفاده از این دستور در نسخههای قدیمیتر باید ماژول مرتبط را به پاورشل اضافه کرده و یا از دستورات Command Prompt برای ساخت یوزر استفاده نمایید.
ساخت یوزر در ویندوز با پاورشل
1- ابتدا پاورشل را با دسترسی Administrator در ویندوز باز کنید.
چنانچه اطلاعی از نحوه باز کردن پاورشل با دسترسی Administrator ندارید ، به مطلب آموزش باز کردن پاورشل با دسترسی ادمین مراجعه نمایید.
2- برای ساخت یوزر در پاورشل ، از دستور New-localuser استفاده میگردد که ساختار آن مشابه زیر میباشد.
New-LocalUser -Name [username] [Option]
ساختار دستور New-LocalUser به شکلی است که یک بخش اصلی با نام Name دارد که در واقع همان یوزرنیم است و سایر پارامترها که در ادامه به توضیح آن خواهیم پرداخت.
قبل از توضیح پارامترهای مختلف به دو مثال زیر توجه کرده تا با ساختار دستور ساخت یوزر در پاورشل بیشتر آشنا شوید.
مثال اول :
در مثال زیر ، یک یوزر با نام کاربری Abtin ساخته شده و هیچ پسوردی به آن نسبت داده نمیشود و در بخش Description توضیحاتی برای این یوزر نوشته شده که به دلخواه شما میتواند متغیر باشد.
New-LocalUser -Name “Abtin” -Description “Test User” -NoPassword
مثال دوم :
در مثال زیر همانند مثال اول ، یک یوزر با نام کاربری Abtin و Description مشخصی ساخته و به آن پسوردی اختصاص داده خواهد شد. نکته قابل توجه در این مثال این است که پاورشل پسورد را به صورت تایپ ساده یا همان Clear text نمیپذیرد و شما باید ابتدا یک متغیر ساخته و پسورد را در آن وارد کنید و سپس از متغیر در بین دستورات استفاده نمایید.
بنابراین اول دستور زیر را وارد کرده تا متغیری با نام Password ساخته شود و از شما پسورد را به صورت مخفی دریافت نماید.
$password = Read-Host -AsSecureString
پس از وارد کردن دستور بالا ، از شما پسورد دریافت خواهد شد که پس از وارد کردن و زدن اینتر نیز میتوانید از دستور زیر استفاده نمایید.
New-LocalUser -Name “Abtin” -Description “Test User with Password” -Password $password
بدین ترتیب شما قادر به ساخت یوزر در پاروشل خواهید بود. حال درادامه به توضیحات سایر پارامترهای کاربردی که ذکر شد میپردازیم.
پارامترهای دستور New-LocalUser در پاورشل
AccountExpires : تاریخ انقضا کاربر با این پارامتر مشخص میگردد.
AccountNeverExpires : اکانت کاربر منقضی شود یا خیر
Disabled : اکانت کاربر فعال باشد یا غیرفعال
FullName : نام کامل کاربر
PasswordNeverExpires : پسورد کاربر منقضی شود یا خیر
UserMayNotChangePassword : کاربر قابلیت تغییر پسورد داشته باشد یا خیر
موارد ذکر شده از مهمترین پارامترهای این دستور است که در کنار پارامترهای ذکر شده در مثال اول و دوم ، در مجموع پارامترهای کاربردی و مختص این دستور را تشکیل میدهند ، حال در ادامه مطلب ، یک مثال کامل برای ساخت یک یوزر ذکر خواهد شد که کاربرد پارامترها را مشاهده نمایید.
New-LocalUser -Name “Abtin” -Description “IT Manager” -Password $password -FullName “Abtin HeydarAbadian -Disabled -PasswordNeverExpires –UserMayNotChangePassword
در اینجا آموزش ساخت یوزر در ویندوز با پاورشل به اتمام رسیده است.
در آموزشهای بعدی به نحوه ساخت یک گروه و تغییر اعضا آن را بررسی خواهیم کرد.
آموزش ساخت گروه در ویندوز با پاورشل
امیدواریم از آموزش ساخت یوزر در ویندوز با پاورشل استفاده لازم را برده باشید.
کاربر گرامی شما میتوانید سؤالات مربوط به این آموزش را در بخش کامنتها عنوان کرده و در همین قسمت پاسخ خود را دریافت کنید و یا برای رفع مشکلات دیگر در زمینه آموزشهای آذرآنلاین به بخش Community مراجعه کرده و مشکل خود را در آن مطرح نمایید تا در اسرع وقت کاربران دیگر و کارشناسان به سؤالات شما پاسخ دهند.